«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018:


Α. Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:
1. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη Δυτική Πελοπόννησο.
2. Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
3. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. Τις παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Β. Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες τις Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018 και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:
1. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
2. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
β. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:
1. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα).
2. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-600 μέτρα).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες: 
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.
  • Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητα τους.
  • Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: