«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Χαλκιδική: Έκλεβαν μπαταρίες από οχήματα και τις πουλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερες από 20 κλοπές μπαταριών από φορτηγά, μηχανήματα έργων και οχήματα δημόσιας χρήσης, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν...
στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο άνδρες ηλικίας 38 και 45 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους ηλικίας από 42 έως 59 ετών, όλοι τους ημεδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν το βράδυ της 5 προς 6 Φεβρουαρίου 2018 να επιβαίνουν σε όχημα σε περιοχή της Χαλκιδικής και διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο μηχάνημα έργων δύο μπαταρίες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν άλλες δύο μπαταρίες από σταθμευμένο φορτηγό.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 12 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2018, ενεργώντας μαζί με τους άλλους τέσσερις συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφαίρεσαν από 23 σταθμευμένα φορτηγά, οχήματα δημόσιας χρήσης και μηχανήματα έργων συνολικά 46 μπαταρίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 14.000 ευρώ. Ακόμη, προέκυψε ότι τις κλεμμένες μπαταρίες στη συνέχεια τις πουλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο επιχειρήσεις εντοπίστηκαν συνολικά επτά κλεμμένες μπαταρίες, οι οποίες θα αποδοθούν στους κατόχους τους.
Επίσης, δικογραφία σχηματίσθηκε για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος τριών ιδιοκτητών επιχειρήσεων ανακύκλωσης μετάλλων.
Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τους οποίους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: