«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Στέλιος Βαλιάνος: Πολυνομοσχέδιο. Πότε είχαν δίκαιο; Τότε ή τώρα

Για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής , κ. Στέλιος Βαλιάνος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8fm.
Σύμφωνα με τον ίδιο , η Κοινοβουλευτική διαδικασία των προηγούμενων ημερών άγγιξε τα όρια της παρωδίας , αφού μέσα σε ελάχιστες ώρες ή μέρες οι βουλευτές όφειλαν να μελετήσουν και να τοποθετηθούν επάνω σε ένα νομικό κείμενο 1400 σελίδων και 600 άρθρων. Δεν παρήχθη κοινοβουλευτική εργασία , τόνισε.
Ο κ. Βαλιάνος αναρωτήθηκε με νόημα: "Πότε είχε δίκαιο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας; Όταν διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους κατά των πλειστηριασμών ή τώρα που αφήνουν ακάλυπτη την πρώτη κατοικία και εφαρμόζουν αποκλειστικά ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο, κατά τους οποίους οι πολίτες μπορεί να αντιμετωπίσουν κατασχέσεις του σπιτιού τους και για χρέος 500 ευρώ;"
"Πότε είχαν δίκαιο; Όταν μάχονταν σθεναρά για το δικαίωμα της απεργίας  ή τώρα που το περιστέλλουν;. 
Πότε είχαν δίκαιο; Όταν υπέγραφαν λάβρες επιστολές και επερωτήσεις για την αύξηση των πολυτεκνικών επιδομάτων  ή τώρα που περικόπτουν τα χρήματα τριτέκνων και πολυτέκνων; 
Πότε είχαν δίκαιο; Όταν σήκωναν τείχη μπροστά από κάθε ενδεδειγμένη και ορθολογική  ιδιωτικοποίηση ως όχημα ανάπτυξης ή τώρα που ξεπούλησαν, προδοτικά,  στο Υπερταμείο, για 100 χρόνια ,το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας, ακόμα και το δημόσιο αγαθό του νερού. 
Πότε είχαν δίκαιο; Όταν μπλόκαραν τη δημιουργία Καζίνο ή τώρα που χορηγούν 4 νέες άδειες ίδρυσης , μειώνουν τους φόρους στους ιδιοκτήτες τους (ο μοναδικός φόρος που μειώθηκε επί Συριζα) και τους επιτρέπουν να χορηγούν τοκογλυφικά δάνεια στους χαμένους παίκτες; Τελικά , πότε έχουν δίκαιο; Όταν οι ίδιοι υβρίζουν τους Ευρωπαίους εταίρους ως "φασιστική μπότα των δανειστών" ή  όταν κομπορρημωνούν , περιφέροντας ως παράσημο τη δήλωση του απερχόμενου Προέδρου του EUROGROUP οτι η (όποια) διαπραγμάτευση με Τσίπρα ήταν πανεύκολη, καταρρέοντας τα επιχειρήματα για την περήφανη διαπραγμάτευση;"
Η Κυβέρνηση δεν έχει απλά παραβιάσει τις "κόκκινες γραμμές" της. Έχει ξεπεράσει και τον τελευταίο πολιτικό ηθικό φραγμό στο δρόμο της διατήρησης της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: