«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθούν στις 01, 02, 03 Δεκεμβρίου 2017 ως εξής:
Α) 01 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή στην Ιερισσό στο ...
Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Β) 02 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο στα Ν. Μουδανιά στο Κλειστό Θέατρο Νέων Μουδανιών, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Γ) 03 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή στον Πολύγυρο στην έδρα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Η
Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 01 & τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017.
  • ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
To ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, που συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + στην Δράση ΚΑ2 _ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ με τίτλο : “TRAM-WBL Engaging SMEs for Quality Transnational WBL experiences”, προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος και μέσω της οποίας θα γίνεται η αναζήτηση για τοποθέτηση σε θέσεις μαθητείας στο εξωτερικό. Σκοπός του προγράμματος είναι η διευκόλυνση των σπουδαστών της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην εύρεση κατάλληλης γι’ αυτούς θέσης για πρακτική εξάσκηση (μαθητεία) σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν αποφοίτους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε προσφερόμενες από αυτούς θέσεις μαθητείας (international work based learning - WBL). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 μ.μ.


  • ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜΜΕ Επιχειρήσεων»
Προκηρύχθηκε το νέο Πρόγραμμα «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Βασικός στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων νέων τουριστικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέας τουριστικής επιχείρησης από ΜΜΕ σε συγκεκριμένους τομείς τουριστικής δραστηριότητας καθώς και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού (Αθλητικός, Θαλάσσιος Τουρισμός και Τουρισμός Υπαίθρου).

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Ενισχύονται Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, που θα ιδρυθούν και θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού και θα διαθέτουν επιλέξιμο ΚΑΔ επένδυσης μέχρι και την 1η εκταμίευση της επιχορήγησης
.
Κατηγορία Α. Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης και θα διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσης, πριν την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.
Κατηγορία Β. Τουριστικά Καταλύματα που έχουν συσταθεί και για τα οποία μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης ισχύουν σωρευτικά τα εξής:
  1. Έχουν αποκτήσει έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ 55 του Παραρτήματος V ή/και τους ΚΑΔ : 41.20.20.01 ή 41.20.20.02
  2. Το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα από τη σύστασή του (μηδενικός κύκλος εργασιών).
  3. Δεν έχει γνωστοποιηθεί ή εκδοθεί άδεια (σήμα) λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος.
  4. Διαθέτουν άδεια δόμησης για το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα
Οι επιλέξιμες τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να ανήκουν στους ακόλουθους τομείς :
  • ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
  • ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
  • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:
    • αθλητικός τουρισμός
    • θαλάσσιος τουρισμός
    • τουρισμός υπαίθρου
    • εναλλακτικές μορφές τουρισμού
  • ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ– ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 25.000 € έως 400.000 €. Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 400.000 €, το ποσό πέραν της Δημόσιας Χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του σχεδίου.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται κατά μέγιστο στο 45% των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας το ποσοστό επιχορήγησης είναι 50% (η επίτευξη του στόχου ελέγχεται ένα χρόνο μετά την υλοποίηση της επένδυσης από τον δικαιούχο).

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
  1. Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και Περιβάλλων χώρος: 80%
  2. Μηχανήματα – Εξοπλισμός- Εγκαταστάσεις και Εξοπλισμός Προστασίας Περιβάλλοντος: 100%
  3. Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης: μέχρι 3.000,00€ ανά πιστοποιητικό συμπεριλαμβανομένων των προκαταρκτικών της πιστοποίησης δαπανών και μέχρι 12.000€.
  4. Προβολή – Προώθηση - Συμμετοχή σε Εκθέσεις: μέχρι 15.000€
  5. Δαπάνες τεχνικών μελετών Μηχανικού και υπηρεσιών Φοροτεχνικού και Νομικού Συμβούλου: μέχρι 40.000 €
  6. Λογισμικά και Υπηρεσίες Λογισμικού: μέχρι 10.000€
  7. Μεταφορικά μέσα: μέχρι 25.000€
  8. Σύνταξη και Παρακολούθηση υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου: μέχρι 4.000€
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων ορίζεται η 18/12/2017 με καταληκτική ημερομηνία στις 28/03/2018. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται  μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr. 

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η δυνατότητα κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής του δυνητικού δικαιούχου της ενίσχυσης (επιχείρηση) πρέπει να αποδεικνύεται με την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας και να συνάδει με τα δηλωθέντα από τον δυνητικό δικαιούχο στην αίτηση χρηματοδότησής του.
Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων είναι μέγιστο τριάντα (30) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης λαμβάνοντας υπόψη τις εξής προϋποθέσεις:
  • δαπάνες τουλάχιστον ίσες με το 25% του εκάστοτε εγκεκριμένου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της επένδυσης, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί και να έχουν αποτελέσει αντικείμενο αιτήματος επαλήθευσης στους πρώτους δεκαέξι (16) μήνες υλοποίησης της επένδυσης, εφόσον η ημερομηνία ολοκλήρωσης της χρηματοδοτούμενης επένδυσης υπερβαίνει το ανωτέρω οριζόμενο χρονικό διάστημα των δεκαέξι (16) μηνών.
  • οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου (π.χ. άδεια δόμησης) απαιτείται να έχουν εκδοθεί εντός των πρώτων δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία ένταξης.
Επισήμανση 
Δεν είναι δυνατή η σύσταση νέας επιχείρησης (ΑΦΜ) με εταίρο την προηγούμενη επιχείρηση ή τους εταίρους/μέτοχους αυτής για την εκμετάλλευση του ιδίου καταλύματος/σήματος λειτουργίας.

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία . Ηλεκτρονική διεύθυνση
http://www.antagonistikotita.gr
Διεύθυνση: Λεωφ. Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα
Τηλ: 801 11 36300
Φαξ: 210 7473666

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ
801 11 36300
infoepan@mou.gr

Ιστοσελίδα δημοσίευσης
http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=31&cs=

  • ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ capital controls
Δημοσιεύθηκε η με Αριθ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001695 ΕΞ 2017/Χ.Π. 1917 (ΦΕΚ Β 3976/14.11.2017) απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων». Στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των capital controls που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στις 17 Μαΐου 2017, η νέα υπουργική απόφαση έχει στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. Ειδικότερα με την απόφαση:
1. Επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε πιστωτικό ίδρυμα. Προϋπόθεση για το άνοιγμα λογαριασμού είναι η μη ύπαρξη διαθέσιμου λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα του οποίου να είναι δικαιούχος, για το λόγο αυτό θα υποβάλλεται από τον αιτούντα σχετική υπεύθυνη δήλωση.
2. Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100%, αντί του 50% που ίσχυε, του χρηματικού ποσού το οποίο, μετά την 01/12/2017, μεταφέρεται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».
3. Επιτρέπονται συναλλαγές από τα καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αντί των 10.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα.
Οι ανωτέρω συναλλαγές ολοκληρώνονται κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.
  • ΞΕΚΙΝΑ Ο 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο τέλος του μήνα ξεκινά ο 2ο κύκλος των τεσσάρων καθεστώτων ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 4399/16). Συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2017, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα», «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ», «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» και θα διαρκέσει ως τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, η διαδικασία υποβολής και οι προδιαγραφές βασίζονται στα ίδια δεδομένα με αυτές του προηγούμενου κύκλου, με κάποιες τεχνικές βελτιώσεις. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι στον 2ο κύκλο συγχωνεύονται οι πρώτες δύο φάσεις υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων. Συγκεκριμένα, η υποβολή της αίτησης και η υποβολή του οικείου φακέλου τεκμηρίωσης θα πραγματοποιούνται σε ένα και μόνο στάδιο. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν αναλυτικότερες οδηγίες για τη διαδικασία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
Αυτή τη φόρα δεν θα έχει στόχο την άντληση χρήματος, αλλά την ανταλλαγή ομολόγων, ώστε το προφίλ του χρέους να γίνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα έξοδος στις αγορές θα γίνει μέσω ανταλλαγής (swap) 20 ομολόγων ονομαστικής αξίας 29,7 δισ. ευρώ που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαίσιο του PSI με 5 ομόλογα ίδιας ονομαστικής αξίας που θα έχουν διάρκεια από 5 ως 25 έτη. Ο ΟΔΔΗΧ, εφόσον ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δώσει το «πράσινο φως» θα προχωρήσει με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην επόμενη κίνηση μετά την έκδοση του ομολόγου το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία μίνι αναδιάρθρωση χρέους και αποτελεί απαραίτητο βήμα προς την πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές για άντληση ρευστόστητας και προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Πέρα από τη σημερινή έξοδο στις αγορές, που αναμένεται, για την κυβέρνηση  είναι μείζονος σημασίας και άλλη μια κίνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας και της οικονομίας.


  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ POS
Τον επαγγελματικό λογαριασμό, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες αποδέχονται συναλλαγές με POS, θα πρέπει να δηλώσουν στο ΤΑΧΙSnet. Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και η υφυπουργός Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα και έχουν εγκαταστήσει POS, πλέον υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικό/ούς λογαριασμό/ούς στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. Στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την απόφαση: (1)  -Οι δικαιούχοι πληρωμής μέσω POS υποχρεούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικό/ούς λογαριασμό/ούς στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες, για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, (2) -Στον επαγγελματικό λογαριασμό, οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου, (3) -Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί δηλώνονται σε μορφή IBAN και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίησή του. Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των λογαριασμών. Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές μέσω POS διενεργούνται σε πλέον του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς. Οι δικαιούχοι πληρωμής δύνανται να διαγράφουν επαγγελματικό λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης, μεταδίδει το ΑΠΕ. Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.
  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού» ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ
Διαθέσιμη στη σχετική ιστοσελίδα της www.aade.gr είναι η εφαρμογή για τη δήλωση των Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών. Από αυτή την υπηρεσία μπορούν να δηλωθούν και να τροποποιηθούν οι Επαγγελματικοί Τραπεζικοί Λογαριασμοί, για συναλλαγές που αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στην εφαρμογή η επιχείρηση (υπόχρεος) δηλώνει στη Φορολογική Διοίκηση τον/τους Ε.Τ.Λ. σε μορφή IBAN, όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.
  • ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΥ
Το φρένο στις πληρωμές δαπανών υπερκαλύπτει την υστέρηση που καταγράφεται στα έσοδα και συντηρεί το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, το οποίο στο τέλος Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 5,355 δισ. ευρώ υπερβαίνοντας κατά 116 εκατ. ευρώ τον στόχο. Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου δείχνουν τρύπα 2,842 δισ. ευρώ στα καθαρά έσοδα, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στην υπέρβαση των επιστροφών φόρων κατά 1,964 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο. Στο 10μηνο οι επιστροφές φόρων άγγιξαν τα 4,5 δισ. ευρώ όταν στο σύνολο του έτους θα έπρεπε να είναι 3,2 δισ. ευρώ. 

  • ΣΕ ΦΕΚ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
Δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο ο Νόμος Υπ' Αριθμ. 4497/2017 (ΦΕΚ Α 171/13.11.2017) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης με τίτλο «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Αντικείμενο του παρόντος Μέρους είναι ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων για την άσκηση συγκεκριμένων εμπορικών δραστηριοτήτων σε ανοικτό χώρο.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2011
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημερώνει ότι η προβλεπόμενη στην παρ. 2α του άρθρου 76 του ν.4399/2016 προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3908/2011, με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία προτείνεται να παραταθεί μέχρι τις 31.12.2018 για το σύνολο των υπαχθέντων σχεδίων, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής τους.

  • ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 25.11.2017
Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπ. Οικονομικών κος Τσακαλώτος στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ν.4387/2016, ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για την Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ και άλλες διατάξεις" επεκτείνεται η παράταση για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων μέχρι 25/11/2017.
  • ΕΦΕΤ : ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)
Τη διαδικασία υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων , γνωστοποιεί διευκρινιστική εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 1423/07.11.2017/ΑΓΑ: ΧΠΔΥΟΡ9Σ-ΥΑΒ που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ . Παράλληλα γνωστοποιούνται και ποιοι εργαζόμενοι είναι υπόχρεοι . Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΦΕΤ Ιωάννης Τσιάλτας, παρέχεται η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στην υποχρεωτική εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων .Πληροφορίες ΕΦΕΤ : Δ/νση Εκπαίδευσης , Ενημέρωσης & Πληροφορικής, Τμήμα Εκπαίδευσης , τηλ. 2132145812-872-873-874-876, www.efet.gr.

  • ΕΙΣΦΟΡΑ 2% ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΤΩΝ ΜΜΕ
Ειδική εισφορά ποσοστού 2% επί των αμοιβών για τις διαφημίσεις στο  internet θα καταβάλλουν οι διαφημιζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης που εντάσσονται στον ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ (ΕΔΟΕΑΠ). Η ειδική εισφορά αυτή προστέθηκε ως νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία του Υπ. Εργασίας στο νομοσχέδιο «Εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2003 «σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας» ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ. Ρυθμίσεις θεμάτων ιατρών ΕΣΥ και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή.

  • ΕΡΓΑΝΗ – ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ , ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΔΕΚΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017
Tο ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του δεκάμηνου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 167.451 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση δεκάμηνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.058.515 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις ήταν 1.891.064, εκ των οποίων οι 1.040.298 προήλθαν από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 850.766 από οικειοθελείς αποχωρήσεις. Για τον μήνα Οκτώβριο 2017 προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 98.420 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.643 και οι αποχωρήσεις σε 307.063, εκ των οποίων οι 81.021 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 226.042 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,6% ΦΕΤΟΣ, 2,5% ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να επιβραδύνει φέτος την ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε σχέση με τις προβλέψεις της περασμένης άνοιξης, ωστόσο η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ισχυρή ανάκαμψη τα δύο επόμενα χρόνια, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι η μείωση της ανεργίας και η σημαντική αύξηση των επενδύσεων, σύμφωνα το βασικό συμπέρασμα της φθινοπωρινής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία καλύπτει την περίοδο από τώρα μέχρι και το τέλος του 2019. Ειδικότερα, η Επιτροπή προβλέπει για φέτος αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 1,6%, ποσοστό χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη του περασμένου Μαΐου για ανάπτυξη της τάξης του 2,1%. Το 2018 και το 2019 η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 2,5%, ποσοστό υψηλότερο από εκείνο της Ευρωζώνης.

  • Eurostat: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,5% ΣΕ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ Ε.Ε. ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ
Ενισχυμένο κατά 2,5% ήταν το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ τόσο της ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε. των 28, το γ' τρίμηνο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις (flash estimate) της Eurostat, μετά από ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 2,3% για την ευρωζώνη και 2,4% για την Ε.Ε. που καταγράφηκε το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το β' τρίμηνο του 2017, οι πρώτες εκτίμησες της Eurostat κάνουν λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 0,6% (σε ευρωζώνη και Ε.Ε.).  Κατά τη διάρκεια του φετινού γ' τριμήνου το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση και κατά 2,2% σε ετήσια βάση.  Ειδικότερα, για την Ελλάδα όπου τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι αυτά του β' τριμήνου του 2017, η ανάπτυξη που καταγράφηκε ήταν στο 0,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο και στο 0,8% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2016. Πρόκειται για την χαμηλότερη ανάπτυξη που καταγράφηκε σε ετήσια βάση (β' τρίμηνο 2016 - 2017) σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .



  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.



  • ΕΛΛΗΝΟ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ : 6ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας | “Κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και Προσαρμογή”

Το Ελληνο – Αμερικανικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Αγροτεχνολογίας του, διοργανώνει το : 6ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας| “Κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και Προσαρμογή” το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη. Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως κορυφαία εκδήλωση του είδους. Το Ελληνοο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δίνει συνέχεια σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία συνδράμοντας τον αγρότη-επιχειρηματία μέσω αυτής της στοχευμένης, συνοπτικής και παρεμβατικής εκδήλωσης. Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στο αδιαμφισβήτητο και επιταχυνόμενο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που για τη χώρα μας θα σημάνει μείωση των βροχοπτώσεων παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας ,αύξηση της θερμοκρασίας καθώς και της έντασης κυμάτων καύσωνα Το κόστος αγνόησης του φαινομένου υπολογίζεται σε πολλαπλάσιο του Α.Ε.Π. και ο αγροδιατροφικός τομέας θα υποστεί τον πλήρη αντίκτυπο, αφού οι βασικότερες παράμετροι της παραγωγής θα παρουσιάσουν έντονες μεταβολές . Πέραν της παρουσίασης των κύριων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το Συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη προτάσεων περιορισμού των συνεπειών της. Η ανάπτυξη και αποδοχή νέων τεχνολογιών, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης υδάτων, αγρών και ζωϊκού κεφαλαίου και η θεσμική σχεδίαση και υλοποίηση κατάλληλων μέτρων , μπορούν να καταστήσουν ευκολότερη την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος , αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός διακεκριμένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων , εκπροσώπων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, του κλάδου των δικτύων διανομής , αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων , επιστημόνων και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.

  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Μ.-Θ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019.

Ανακοινώνεται από το Τμήμα Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Κρατικών Οχημάτων της Διεύθυνσης Οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (Α.Δ.Μ.-Θ.),Καθηγητή Ρωσσίδη 11, Τ.Κ. 54655, η διενέργεια Ηλεκτρονικού Ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών (CPV 34300000-0) ,την συντήρηση και επισκευή (CPV 50112000-3 ) των οχημάτων των υπηρεσιών της Α.Δ.Μ.Θ. για την περίοδο 2018-2019, με προϋπολογισμό Εκατόν Εξήντα Επτά Χιλιάδες Ευρώ και Τριάντα Λεπτά (167.000,30 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ή Εκατό Τριάντα Τέσσερις Χιλιάδες Εξακόσια Εβδομήντα Επτά Ευρώ και Εξήντα Έξι Λεπτά (134.677,66 €) χωρίς Φ.Π.Α. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι το υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό % επί της προϋπολογισθείσας αξίας σε ευρώ. Λήψη πληροφοριών: Tμήμα Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικού Δ/νσης Οικονομικού Α.Δ.Μ.-Θ. (Πληροφορίες: Γιώργος Νικήτας, Ελένη Αβραμίδου, Ευγενία Γαλανού τηλ: 2313 309-437,151,388,419, e-mail: tpdy@damt.gov.gr). Μετά την δημοσίευσή στο ΚΗΜΔΗΣ την Τετάρτη 1/11/2017 η διακήρυξη θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.damt.gov.gr. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Διαδικτυακή πύλη ΕΣΗΔΗΣ www.promitheus.gov.gr . Ημερομηνία και ώρα Έναρξης Υποβολής Προσφορών: Πέμπτη, 2/11/2017 08.00π.μ.. Καταληκτική Ημερομηνία και ώρα Υποβολής Προσφορών: Δευτέρα, 27/11/2017 15.00 μ.μ. Ημερομηνία και ώρα Αποσφράγισης Προσφορών (Διεξαγωγής Διαγωνισμού): Παρασκευή, 1/12/2017 ώρα 11.00 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: