«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ)

Η εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στη συνεδρίασή της στις 28-08-2017 αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2081/92 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και το Π.Δ.372/1992 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, να ορίσει την διεξαγωγή των εκλογών στις...
1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στον Πολύγυρο αντίστοιχα.
α. Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 09:00 π.μ. και θα τελειώσει στις 19:00 μ.μ., με δυνατότητα παράτασης της, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα, σε κάθε περίπτωση μόνο μετά από απόφαση της εκλογικής επιτροπής.
β. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 95406/06-09-2017 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αριθμός των αντιπροσώπων του κάθε τμήματος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι: Για το Τμήμα Εμπορικό έξι (6) έδρες, για το Τμήμα Υπηρεσιών πέντε (5) έδρες, για το Τμήμα Μεταποιητικό έξι (6) έδρες και για το Τμήμα Τουριστικό τέσσερις (4) έδρες.
γ. Δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εκείνα τα μέλη που έχουν εγγραφεί στο μητρώο του Επιμελητηρίου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών (30/11/2016) και είναι ταμειακώς ενήμερα. Νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα. Φυσικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα. Η εξόφληση ή ο διακανονισμός οφειλόμενων συνδρομών παρελθουσών χρήσεων πρέπει να γίνει το αργότερο 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, ήτοι έως και 20 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.
δ. Καλούνται τα νομικά πρόσωπα, των οποίων οι εκπρόσωποι δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα στον εκλογικό κατάλογο να υποβάλλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους. Οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων των νομικών προσώπων καθώς και οι περιπτώσεις αλλαγής αυτών, θα πρέπει να υποβληθούν στην εκλογική επιτροπή επτά (7) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι μέχρι 24-11-2017.
ε. Καλούνται όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα, να καταθέσουν στο πρωτόκολλο της εκλογικής επιτροπής, που λειτουργεί από 08:00 έως 14:00 Δευτέρα έως Παρασκευή, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το αργότερο τριάντα (30) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή μέχρι και 01-11-2017, αίτηση υποψηφιότητας στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά τα ακόλουθα στοιχεία: το ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, επάγγελμα, την επιχείρηση από την οποία ο υποψήφιος αντλεί το δικαίωμα να είναι εκλογέας και εκλόγιμος, το συνδυασμό στον οποίο μετέχει ο υποψήφιος και τα στοιχεία του επικεφαλής του συνδυασμού, με αίτηση του οποίου υποβάλλονται οι υποψηφιότητες των υπολοίπων στην εκλογική επιτροπή.
Στην αίτηση κάθε υποψηφίου θα επισυνάπτεται γραμμάτιο είσπραξης από το ταμείο του Επιμελητηρίου ποσού πενήντα ευρώ (50,00€).
Επίσης η αίτηση συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 3γ του Ν. 2081/92 και δεν εμπίπτει στα ασυμβίβαστα που αναφέρονται στην παρ. 3 του ιδίου άρθρου, που προστέθηκε με το άρθρο 22 του Ν. 3419/2005.
Η Πρόεδρος
της Εκλογικής Επιτροπής
Παπανικολάου Παναγιώτα


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ου ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ο Πρόεδρος και τα Στελέχη της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε. σας προσκαλούν στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Χαλκιδικής» που διοργανώνεται με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής Α.Ε. Έχει ως στόχο να αποτελέσει διοργάνωση θεσμό και σημείο συνάντησης ανθρώπων του επιχειρηματικού , πολιτικού και επιστημονικού κόσμου για την κατάθεση σκέψεων, ανταλλαγή απόψεων , προβληματισμών και προτάσεων για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Χαλκιδικής. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα έναρξης 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μουδανιών (Γ. Παπανδρέου 17, Νέα Μουδανιά).
Στο «1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» θα συμμετέχουν όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης (Υπουργεία, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διαχειριστικές Αρχές του ΕΣΠΑ, οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, Ευρωπαϊκοί φορείς, Δήμοι, κλπ) αλλά και του Επιχειρηματικού Κόσμου (Επιχειρηματίες, Πολυεθνικές Εταιρείες, Οργανισμός Τουρισμού, Ομοσπονδία  Εμπόρων, Διήμερη Επιμελητήρια, κλπ). Η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύπτει τους κυριότερους πυλώνες ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας που είναι άμεσα συνδεδεμένοι και με την ανάπτυξη της Π.Ε. Χαλκιδικής. 
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας έως την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 23112201544 ή anetxa-conference@aida.com.gr

  • ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ : ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ
Την άμεση ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως προβλέπεται άλλωστε από το άρθρο 15 του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ζήτησαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από την υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι, σύντομα, αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις που θα αναγνωρίζουν τους συνεπείς εργοδότες, ενώ θα εξεταστούν και θεσμικές ρυθμίσεις για τη ναυπηγοεπισκευή.

  • ΑΑΔΕ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Η λίστα με 6225 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, φυσικά πρόσωπα που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ, αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Η λίστα είναι επικαιροποιημένη με βάση τα στοιχεία έως και τις 9 Αυγούστου 2017 και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν οφειλές που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής.
  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 1.459 ΑΝΕΡΓΩΝ , ΗΛΙΚΙΑΣ 18-24 ΕΤΩΝ
Ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, ώρα 15:00 και λήγει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 15:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, συνολικά 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (ΚΥΑ 35453/702/1-8-2016, ΦΕΚ2425/Β/5-8-2016). Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, που περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, η οποία είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 40.000 ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών προϋπολογισμoύ 156,8 εκατ. ευρώ για το 2018-2020 πήρε ΦΕΚ και προβλέπει μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Η επιχορήγηση έχει ως ανώτατο όριο τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα διατηρήσει όλες τις συγκεκριμένες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για δεκαοκτώ (18) μήνες όσο δηλαδή χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και απασχολούν αμειβόμενους εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.

  • EUROGROUP: ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
Στις 23 Οκτωβρίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Ντέισελμπλουμ υπάρχει ισχυρή θέληση από όλες τις πλευρές η τρίτη αξιολόγηση να τελειώσει πριν το τέλος του 2017.
  • ΡΥΘΜΟ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2,6% ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Yψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2018 σε σύγκριση με την επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης προβλέπει για την Ελλάδα η ετήσια Έκθεση του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ελλάδος θα αυξηθεί το 2018 κατά 2,6%, έναντι 2,4% που προβλέπει η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα. Για φέτος το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,8%, εναρμονιζόμενο πλήρως με τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η εκτίμησή του Ταμείου μιλά για ανάπτυξη 3,6% το τελευταίο φετινό τρίμηνο.
  • ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που ανέβασαν το λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ έχουν οι φορολογούμενοι. Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το 2017 έχει τεθεί σε λειτουργία είναι διαθέσιμη στους φορολογούμενους μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στο Taxisnet (www.aade.gr). 
  • ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Σύμφωνα με την περίπτωση γ του άρθρου 4 της Αριθμ. 29502/85/8-9-2014, από την 1η Οκτωβρίου έως την 21η Οκτωβρίου κάθε έτους κάθε εργοδότης υποχρεούται να υποβάλλει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» Ετήσιο Πίνακα Προσωπικού - Έντυπο Ε4.
  • ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΠΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε προ ολίγων ημερών σχέδια για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της τελευταίας εικοσιπενταετίας σχετικά με τους κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ. Η ριζική αυτή μεταρρύθμιση αναμένεται να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει το σύστημα τόσο για τις διοικήσεις όσο και για τις επιχειρήσεις. Συνολικά, πάνω από 150 δισ. ευρώ ΦΠΑ χάνονται κάθε χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι τα κράτη μέλη έχουν απώλεια εσόδων τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για σχολεία, δρόμους και υγειονομική περίθαλψη. Από το ποσό αυτό, η απώλεια των 50 δισ. ευρώ – ή 100 ευρώ ανά πολίτη της ΕΕ ετησίως – εκτιμάται ότι οφείλεται στη διασυνοριακή απάτη στον τομέα του ΦΠΑ. Τα χρήματα αυτά μπορεί να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση εγκληματικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας. Εκτιμάται ότι, χάρη στην προτεινόμενη μεταρρύθμιση, το εν λόγω ποσό θα μειωθεί κατά 80%.Η Επιτροπή θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα ΦΠΑ που θα βοηθά τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αποκομίζουν όλα τα οφέλη της ενιαίας αγοράς και να είναι ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά. Οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν διασυνοριακές συναλλαγές επιβαρύνονται, επί του παρόντος, με 11% υψηλότερο κόστος συμμόρφωσης σε σύγκριση με όσες δραστηριοποιούνται μόνο σε εθνικό επίπεδο. Η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός του ΦΠΑ υπολογίζεται να μειώσει το κόστος κατά περίπου 1 δισ. ευρώ. Με τη δέσμη μέτρων, η Επιτροπή προτείνει να αλλάξει ριζικά το σημερινό σύστημα ΦΠΑ, και να φορολογούνται οι πωλήσεις αγαθών από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη, όπως ακριβώς οι πωλήσεις αγαθών στο εσωτερικό των επιμέρους κρατών μελών. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα νέο και οριστικό σύστημα ΦΠΑ στην ΕΕ.
  • ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΡΟΩΝ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017
Την υψηλότερη επίδοση πρώτου εννεάμηνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017 οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.849.872 και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.584.001, εκ των οποίων οι 814.256 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 769.745 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Επομένως, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εννεάμηνου του έτους 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 265.871 νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2017 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 17.128 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 261.807, ενώ οι αποχωρήσεις σε 244.679.
  • ΑΑΔΕ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Πρώτοι στη φοροδιαφυγή οι καταστηματάρχες σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική Ελλάδα εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας. Το ελεγκτικό σαφάρι που εξαπέλυσαν το καλοκαίρι οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές επιβάλλοντας πρόστιμα και μοιράζοντας λουκέτα περιόρισε τη φοροδιαφυγή και ενίσχυσε τη συμμόρφωση στον κλάδο της εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ κλπ). Μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων από τους σαρωτικούς ελέγχους που διενήργησαν τους τελευταίους μήνες τα ειδικά συνεργεία ελέγχου της ΑΑΔΕ αποκαλύπτουν ότι η παραβατικότητα ανά γεωγραφική περιοχή χτύπησε κόκκινο στα νησιά του Ιονίου, αφήνοντας σε πολύ χαμηλότερες θέσεις τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη.
  • ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 29,6% ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση κατά 30,1% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 11.767 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 9.044 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα το 2016, (αύξηση 9,6% είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015). Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο εφέτος ανέρχονται σε 6.500 έναντι 5.014 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 29,6%. Την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 121.904 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 101.296 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 20,3 % (αύξηση 12,7% είχε παρουσιαστεί το εννεάμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015). Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ανέρχονται σε 75.308 έναντι 67.778 που κυκλοφόρησαν το 9μηνο του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 11,1%.
  • ΚΙΝΕΖΟΙ, ΡΩΣΟΙ & ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΩΣΑΝ 1,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ «ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ»
Κεφάλαια που ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι έχουν εισρεύσει στην ελληνική αγορά από τις αγορές ακινήτων που ξεκίνησαν από το 2013 με βάση το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα». Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε επενδυτές που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ να αποκτήσουν άδεια παραμονής αν αγοράσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τον οργανισμό Enterprise Greece, από το 2013 όταν και ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έως τον Σεπτέμβρη του 2017 χορηγήθηκαν 2.014 άδεις σε ξένους επενδυτές που αγόρασαν ακίνητα. Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι μέσα στο 2017 έλαβαν άδειες παραμονής 464 πολίτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε., ενώ εκκρεμούν και οι αιτήσεις που έγινα το καλοκαίρι. Άδειες παραμονής φυσικά έχουν χορηγηθεί και στα μέλη των οικογενειών των επενδυτών, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζονται σε 2.948. Πάντως, οι επενδυτές ξεπερνούν κατά πολύ στις αγορές τους το όριο των 250.000 ευρώ καθώς η μέση δαπάνη των αγορών τους υπολογίζεται στα 550.000 με 600.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι προτιμούν πολυτελή ακίνητα και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες. Τέλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι περισσότεροι επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα προέρχονται από την Κίνα, ενώ πρόσφατα σημειώθηκε και μία απότομη αύξηση στις αγορές από Τούρκους πολίτες η οποία εξηγείται λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη γείτονα χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

  • ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
Μια ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς, ανοίγει την πύλη στους πολίτες για να καταγγέλλουν ακόμα και ανώνυμα αν επιθυμούν  φαινόμενα δωροδοκιών και διαφθοράς από κρατικούς αξιωματούχους. Ο πολίτης μπαίνει στην ιστοσελίδα http://www.gsac.gov.gr της Γενικής Γραμματείας κατά της διαφθοράς και επιλέγει την εφαρμογή "Καταγγελίες" .  Εκεί ανώνυμα ή επώνυμα αναφέρει την εμπλεκόμενη δημόσια υπηρεσία και το εμπλεκόμενο πρόσωπο. Ακολούθως επιλέγει αδίκημα και γράφει μια περίληψη της υπόθεσης. Επισυνάπτει στοιχεία ή έγγραφα και στη συνέχεια αναφέρει ονόματα τυχόν άλλων μαρτύρων ή εμπλεκομένων προσώπων. Η καταγγελία καταχωρίζεται και επιλαμβάνεται εισαγγελέας που έχει επιφορτιστεί με αυτό το καθήκον στην Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς.    
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2018 -2019
Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης προκηρύσσει ηλεκτρονικό Δημόσιο διεθνή Ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου / αναδόχων για την προμήθεια υγρών καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης DIESEL κωδικός - CPV 09134100-8, αμόλυβδη βενζίνη – κωδικός CPV 09132100-4 και πετρελαίου θέρμανσης - κωδικός CPV 09135100-5), για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για την περίοδο 2018-2019, συνολικής εκτιμώμενης αξίας Οκτακοσίων Εβδομήντα Μίας Χιλιάδων Εβδομήντα Πέντε Ευρώ (871.075,00 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ή
Επτακοσίων Δύο Χιλιάδων Τετρακοσίων Εβδομήντα Εννέα Ευρώ και Ογδόντα Τριών Λεπτών (702.479,83€) χωρίς Φ.Π.Α. Το χρονικό διάστημα της προμήθειας αφορά στο διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης με τον Ανάδοχο και για 12 μήνες, μπορεί δε να παραταθεί για χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, ύστερα από κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, στο μέτρο που δεν θα υπάρξει κατά το χρόνο αυτό, υπέρβαση της προϋπολογισθείσας κατ' είδος δαπάνης. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η συμφερότερη από οικονομικής άποψης προσφορά ανά είδος καυσίμου (ανά cpv), αποκλειστικά βάσει τιμής, δηλ. το μεγαλύτερο ποσοστό (%) παρεχόμενης έκπτωσης στη νόμιμα διαμορφούμενη, την ημέρα παράδοσης, μέση τιμή λιανικής πώλησης των καυσίμων, ανά Περιφερειακή Ενότητα/ Πόλη, όπως αυτή θα προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόμενο δελτίο πιστοποίησης τιμών του αρμοδίου Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Το προσφερόμενο ποσοστό μπορεί να είναι και αρνητικό, χωρίς να υπερβαίνει το 5%.
Οι οικονομικοί φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.,στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, από την Παρασκευή,29/09/2017 και ώρα 13:00 μ.μ. μέχρι την Δευτέρα 30/10/2017 ώρα 15.00μ.μ.. Η αποσφράγιση των προσφορών και η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει ηλεκτρονικά, την Παρασκευή 03/11/2017 και ώρα 11.00 π.μ. από το αρμόδιο, πιστοποιημένο στο σύστημα, συλλογικό όργανο.

Αναθέτουσα αρχή είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ., NUTS EL51-EL52), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, (NUTS:EL 522) Καθ. Ρωσσίδη 11, Τ.Κ. 54655, ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ 2313 309449, www.damt.gov.gr,, . (Πληροφορίες): Γεώργιος Νικήτας (Προϊστάμενος Τμήματος) 2313309437 e-mail: tpdy@damt.gov.gr). Ελένη Αβραμίδου, τηλ: 2313 309151 email: helavra@damt.gov.gr, Ευγενία Γαλανού, τηλ: 2313 309419 email: egalanou@damt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: