«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Τάκης Πετρίδης, ένας άξιος γιατρός, ένας πραγματικός πολίτης

Γράφει ο Γιάννης Αικατερινάρης
Τιμούμε αληθινά τη μνήμη όσων "έφυγαν" όταν θυμόμαστε την συμβολή τους στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία, όταν ενστερνιζόμαστε το πνεύμα της προσφοράς, που αυτοί έδειξαν στο διάβα της ζωής τους.
Πέρασε ένας χρόνος από τότε που το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής έμεινε ξαφνικά χωρίς μια από τις...

βασικές κολώνες του, χωρίς έναν απ' αυτούς τους καταξιωμένους γιατρούς, που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν με πάθος το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη δημόσια περίθαλψη. Κι ένας από αυτούς ήταν ο Τάκης που αποδείκυε καθημερινά αυτή την επιλογή ζωής επί 20 χρόνια στον Πολύγυρο.
Αυτή ακριβώς η αναπόληση της προσφοράς του στην δημόσια υγεία, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, στάθηκε η αφορμή για το στήσιμο αυτής της Έκθεσης στην αίθουσα του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Σκοπός της, πέρα από την οφειλόμενη τιμή, είναι και η ενίσχυση της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν.Χ. με όσα έσοδα προκύψουν από την πώληση των εξαιρετικών αντικειμένων Τέχνης και βιβλίων, που προσφέρθηκαν από εικαστικούς συμπολίτες. Μαζί με αυτά και δύο βραβευμένα βιβλία του συμπολίτη μας Γιώργου Μπαντέ, εκ των οποίων το ένα είναι "αφιερωμένο στον Τάκη Πετρίδη". Διατίθεται ακόμη ένα βιβλίο -εκδόθηκε μόλις χθες με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής- στο οποίο περιλαμβάνονται 13 εξαιρετικά κείμενα του Τάκη για τον άνθρωπο και την επιστήμη. Εκτίθενται επίσης βιβλία και περιοδικά, στα οποία αρθρογραφούσε και άλλα που ήταν αφιερωμένα στη μνήμη του.
Η Έκθεση θα λειτουργήσει σήμερα Σάββατο από τις 6:00 μ.μ. και αύριο Κυριακή πρωί, μετά την εκκλησία και το απόγευμα μετά τις 6:00 μ.μ. Χθες υπήρξε μεγάλη προσέλευση συμπολιτών που, πέρα από τις αγορές εκθεμάτων, ήπιαν στη μνήμη του και τον τίμησαν τραγουδώντας μαζί με τους θαυμάσιους μουσικούς μας πολλά από τα τραγούδια που αγαπούσε.

Ελπίζω ότι και η προσέλευση επισκετών, σήμερα και αύριο θα είναι το ίδιο μεγάλη, καθώς αρκετοί φίλοι και συνεργάτες του, αλλά και όσοι γνώρισαν ως ασθενείς την φροντίδα του και δεν μπόρεσαν να έρθουν χθες, θα το πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο.


Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης
αρχιτέκτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: