«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Έναρξη τρίτου ψεκασμού δακοκτονίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χαλκιδικής ανακοινώνεται ότι, θα ξεκινήσει ψεκασμός των ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας στη Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας, με ημερομηνία έναρξης ψεκασμού την 16 Οκτωβρίου 2017 και διάρκεια ψεκασμού 6 ημέρες Ο ψεκασμός θα γίνει με τη μέθοδο του...
δολωματικού ψεκασμού και με το φάρμακο BISCAYA (δραστική ουσία THIACLOPRID 24%).
Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος (προσωπικό δακοκτονίας) καθ΄ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Επιβάλλεται να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Καλούνται επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους προκειμένου να ψεκάσει. Η συγκομιδή της ελιάς μπορεί να γίνει 14 ημέρες μετά την επέμβαση με το συγκεκριμένο εντομοκτόνο. Οι ελαιοπαραγωγοί που δεν επιθυμούν να γίνει ψεκασμός στα κτήματα τους να ενημερώσουν άμεσα τον αρχιεργάτη του ψεκασμού προκειμένου να μην γίνει καμία επέμβαση στα κτήματα τους.
Παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές να έχουν ως οφείλουν σημασμένους τους ελαιώνες τους .

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής 2371351282 / 2377022381 / 2371351267 – Αθ. Κούτος – Κοκόνα Άννα – Στραβαρίδου Στ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι είναι αυτά ... ο κόσμος μαζεύει για βρώσιμες......σπαστές....ποιος
αναλαμβάνει την ευθύνη