«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Διαμαρτυρία της Κατερίνας Ιγγλέζη σχετικά με τη συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής» της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ

Αξιότιμοι,
Η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. αποτελεί ένα μέσο για τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής πορείας του Νομού μας αλλά και για την προώθηση της τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης και της απασχόλησης στον τόπο μας. Η μακρόχρονη εμπειρία της είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την...
περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια.
Η διοργάνωση του «1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής» θα μπορούσε να είναι ένα λαμπρό πεδίο ανταλλαγής απόψεων και διαμόρφωσης στρατηγικής για το μέλλον της περιοχής μας. Με έκπληξη όμως πληροφορήθηκα ότι στο Συνέδριο συμμετέχει ως «πλατινένιος χορηγός» η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και μάλιστα ότι ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές του Συνεδρίου.
Με αυτό το δεδομένο, διερωτάται κανείς ποιο είναι το αναπτυξιακό μέλλον που οραματίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ για την Χαλκιδική; Θεωρείται η μετατροπή της σε βαριά βιομηχανική ζώνη «αναπτυξιακή στρατηγική»; Πρέπει να σχεδιάζουμε με ορίζοντα πενταετίας ή δεκαετίας για το μέλλον του τόπου μας, ή πρέπει επιτέλους να λάβουμε υπόψη τις επόμενες γενιές και να σχεδιάζουμε με βάση τις αρχές της αειφορίας!
Σαν βουλευτής εκλεγμένη να προωθώ και να υπερασπίζομαι την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου εκφράζω, την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μου με την συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης. Ως εκ τούτου αρνούμαι να συμμετάσχω σε Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνεται με την χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, μιας εταιρίας που επιβουλεύεται και υπονομεύει την ανάπτυξη της Χαλκιδικής.


Κατερίνα Ιγγλέζη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής

Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως κ. Ιγγλέζη, όπως ισχυρίζεστε, η Εταιρεία επιβουλεύεται και καταστρέφει την ανάπτυξη της Χαλκιδικής, τότε γιατί την δίνετε συνεχώς άδειες για να λειτουργεί;
Μήπως έτσι συνηγορείτε και εσείς στην καταστροφή της Χαλκιδικής!!!!!
Η μήπως, ακόμη χειρότερο, άλλα πιστεύετε άλλα λέτε και τελικά άλλα κάνετε!!!!!
Αυτό όμως δεν είναι σοβαρή πολιτική και μάλιστα εκλεγμένου αντιπροσώπου του λαού της Χαλκιδικής μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τον χαρακτηρισμό της στάσης σας αυτής τον αφήνω σε σας.