"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Οι κινήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου οι εργοδότες να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητεία είναι:

1) Η βεβαίωση του ιδιώτη - εργοδότη προσκομίζεται στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών (mail@epal-n-moudan.chal.sch.gr), το οποίο στη συνέχεια την προωθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου προβλέπει μέχρι τη...
 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 να έχουν αποσταλεί στις περιφερειακές διευθύνσεις οι βεβαιώσεις.

2) Αναγγέλλεται η θέση εργασίας στο portal του ΟΑΕΔ που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias.

Εκεί πρέπει να επιλεγεί το Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

(Στη σελίδα του ΟΑΕΔ φαίνονται και οι σχετικές οδηγίες: http://www.oaed.gr/-/deltio-typou-enarxe-leitourgias-portal-matheteias)

Προσοχή: Αν ο ιδιώτης επιθυμεί να δεσμευτεί εξαρχής με συγκεκριμένο μαθητευόμενο, δεν αναγγέλλει τη θέση εργασίας στο portal του ΟΑΕΔ. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο της 18/9/2017 με αριθ. Πρωτ. Φ7/154085/Δ4 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Για τις δεσμευμένες θέσεις (που έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη οι ίδιοι οι απόφοιτοι) η καταχώρηση στο portal του Ο.Α.Ε.Δ. θα πραγματοποιηθεί εφόσον λειτουργήσει το Τμήμα μαθητείας και εγγραφεί ο υποψήφιος μαθητευόμενος.».

Οι ειδικότητες που μπορούν να λειτουργήσουν στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας της σχολικής περιόδου 2017-18, είναι οι ακόλουθες:

α)Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών,
β)Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων,
γ)Τεχνικός Οχημάτων,
δ)Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,
ε) Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2017 και θα έχει διάρκεια 9 (εννέα) μήνες.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για εργοδότες από το Υπουργείο βρίσκονται εδώ: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2017ΟΔΗΓΟΣ_ΕΡΓΟΔΟΤΗ_ΜΑΘΗΤΕΙΑ_ΥΠΠΕΘ_ΕΚΔΟΣΗ_9_2017.pdf



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ……/……/……



ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Ο/H υπογεγραμμέν.… ………………………………………………………………, νόμιμ…. εκπρόσωπος τ………………………..……………………………………… (Επιχείρηση – Οργανισμός – Δημόσιο) δηλώνω ότι αποδέχομαι ……………….μαθητευόμενους (αριθμός μαθητευόμενων) ή ονοματεπώνυμο υποψηφίου μαθητευόμενου (σε περίπτωση δεσμευμένης θέσης) στο πλαίσιο του «Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας» της ειδικότητας ή των ειδικοτήτων …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..……………………………………………………………………………………………………………….προκειμένου να πραγματοποιήσουν το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας - Μαθητεία σε εργασιακό χώρο για την πρώτη φάση εφαρμογής της μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ εντός του 2017.
Στο παραπάνω διάστημα οι μαθητευόμενοι/ες θα ασχοληθούν με αντικείμενα εργασίας σχετικά με την ειδικότητά τους.

Δηλώνω ότι αποδέχομαι την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ …………………………………..………….. σχετικά με την υλοποίηση του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» σύμφωνα με όσα ορίζονται στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο (http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia).


Ο/Η ΒΕΒΑΙΩΝ/ΒΕΒΑΙΟΥΣΑ



(σφραγίδα και υπογραφή
νομίμου εκπροσώπου επιχείρησης)


Δεν υπάρχουν σχόλια: