«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Πλήθος κόσμου στην έναρξη των εκδηλώσεων «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός»

Μια ονειρική βραδιά έζησε χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 ο Πολύγυρος στην φαντασμαγορική εκδήλωση για τον Αλέκο Σακελλάριο, που άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», την οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
Κατά τον χαιρετισμό του ο...
Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε ότι μέσα από την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών στόχος του Δήμου Πολυγύρου είναι η προώθηση της τοπικής παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ενώ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το προαύλιο του Δημαρχείου, χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στους συντελεστές της παράστασης, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου, χορογραφίες, εικόνες, κείμενα, θεατρικά δρώμενα, συγκίνηση, νοσταλγία, σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές του αξέχαστου θεατράνθρωπου με υλικό από το βιβλίο της Τίνας Σακελλαρίου "λες και ήταν χθες".
Συμμετείχαν: η μουσική συντροφιά «Αργάς» (Αντώνης Κωνσταντινίδης, Μάκης Στεργιούδης, Μαρία και Αλέκος Αρβανίτη, Μαρινέλλα Hertug, Μαρία Κουνάδου, Μαρία Αντωνακοπούλου), ο Θίασος «ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ» και φίλοι (Μελπομένη Χριστολιάκου, Κατερίνα Ι. Κοσμά, Ζάκης Χουρμουζιάδης, Τέλης Ξυδιάς, Μιλτιάδης Μαρέτας) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας «ΑΝΘΕΜΟΥΣΕΣ» (Ματσούκη Χρυσούλα, Παπαγεωργίου Αντωνία, Παπούλια Μαρία, Γαβανά Φρόσω, Χαγιαμπάλια Άντζελα, Πατσινιάκη Χριστίνα, Μπάγιου Γεωργία, Τριανταφύλλου Βάσω, Κομπόγιαννη Ιφιγένεια, Κουλουκάση Ελένη.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος της Σιαίου-Ρουμανίας, Τσιφόρ Ιωάν, η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Ν.Π. του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Στ. Βαλιάνος, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρ. Τάσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Ζαγγίλας Δημήτρης, οΠρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας Μανώλης Μπέης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Πολυγύρου, Νικήτας Κατσιακιώρης, ο πολιτευτής της ΝΔ, Ευ. Καρανάσιος, και ο Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής , Στέλιος Παπαματθαίου και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.
Σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 19:00 ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, θα υποδεχτεί στο Δημαρχείο και θα καλωσορίσει στον Δήμο μας τα μέλη των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων, που συμμετέχουν στο τετραήμερο «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός».
Νωρίτερα στις 18:00, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, στο προαύλιο του Δημαρχείου, ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ για παιδιά με τις ΜΠΙΟΥ – ΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΜ – ΜΠΑΜ με καμβάδες, πινέλα, μπογιές, χρωματιστή πούδρα, μπαλόνια, παιχνίδια και χορό, με twister και ιπτάμενες μπουρμπουλήθρες.
Στις 18:30, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας θα μαγειρέψουν εκτελώντας συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα. Στις 19:30 θα γίνει πατινάδα στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, με χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα και στη συνέχεια στην πλατεία των Έξι Βρύσεων θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί. Θα ακολουθήσει λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με συμμετοχή όλου του κόσμου με την ορχήστρα του Αστέριου Τράκα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί παραδοσιακά κεράσματα από τους συλλόγους όπως πίτες, φαγητά, γλυκά παρασκευασμένα κυρίως με τοπικά προϊόντα.
Συμμετέχουν: Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Η ΒΟΥΡΚΑ» Μένοικο Κύπρου, Χορευτικός Όμιλος Γαλάτιστας, Πολιτιστικός και Προοδευτικός Σύλλογος Ολύνθου, Χορευτικό συγκρότημα AFYONKARAHISAR από την Τουρκία, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαλκιδικής «Η Δωδώνη», Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Αλκή», Πολιτιστικός Μορφωτικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Προδρόμου, Χορευτικό συγκρότημα «Ciuleandra» από τη Μολδαβία, Σύλλογος Χορευτικών Βάβδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: