«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ EXPO 2017» ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 2-6/8/2017
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προβάλει τα εξαιρετικά προϊόντα του νομού μας συμμετέχει στη διοργάνωση της Γενικής Έκθεσης «Χαλκιδική EXPO 2017» η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών.
Η έκθεση θα λάβει χώρα στην...
προβλήτα των Νέων Μουδανιά 2 – 6 Αυγούστου 2017.
Σας προσκαλούμε όλους να δηλώσετε συμμετοχή στη γενική έκθεση «Χαλκιδική EXPO 2017» για να προβάλουμε και να προωθήσουμε όλοι μαζί των πλούτο του Νομού μας, να παρουσιάσουμε τις άριστες υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις και να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα τηλ. 23710-24200 – 24300, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ESM: ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΕ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 7,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. Ευρώ, ανακοίνωσε μέσω twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Τα χρήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασαν στην Αθήνα. Από το ποσό αυτό, 6,9 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και 800 εκατ. για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα λάβει μία ακόμη δόση που σκοπό θα έχει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 800 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να αποδεσμευθεί σε μία ή περισσότερες υποδόσεις.''Ο ESM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7, δισ. ευρώ στο πλαίσιο της τρίτης δόσης. Τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα'', αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο ESM.




  • ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 1.295 ΑΝΕΡΓΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-29 ΕΤΩΝ
Η Διοικήτρια του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού Δυναµικού (ΟΑΕΔ) έχοντας υπόψη τη µε αριθµ. 12694/28-06-2017 ΥΑ (ΦΕΚ 2272/Β/04-07-2017) καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυµούν να ενταχθούν στο «Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων νέων, ηλικίας 25-29 ετών» να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά µέσω του Πληροφοριακού Συστήµατος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονοµίας & Ανάπτυξης. Ως ηµεροµηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων χρηµατοδότησης ορίζεται η Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 15:00 µε καταληκτική ηµεροµηνία την Τρίτη 01 Αυγούστου 2017 και ώρα 15:00.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΣ 55-67 ΕΤΩΝ
Την κατάρτιση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.
  • ΔΡΑΣΗ 4.2.2. «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ , ΕΜΠΟΡΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»
Δημοσιεύτηκε η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή των αιτήσεων στήριξης για επενδύσεις στη Δράση 4.2.2. «Μεταποίηση , εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη γεωργικό προϊόν ) του ΠΑΑ 2014-202». Ενισχύονται κλάδοι όπως : Επεξεργασία καπνού, Ζυθοποιία , πυρηνελαιουργεία, παραγωγή προϊόντων κοσμετολογίας και διατροφής, παραπροϊόντων, υπολειμμάτων και απορριμμάτων βιομηχανικών ειδών διατροφής κ.α. με ποσοστό έως 50%. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας στο ΠΣΚΕ ξεκινά την 13η Ιουλίου 2017 και λήγει την 12η Οκτωβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο : www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr και να αποστείλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση me22u174@minagric.gr .Για ζητήματα που αφορούν τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος ΠΣΚΕ , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση itsergoulas@mou.gr .

  • ΜΕΧΡΙ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 4.412 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Καταρτίστηκε ο προσωρινός κατάλογος δυνητικών δικαιούχων της δράσης: «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 με 4.412 επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 256.773.285,76 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν 9.577 υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 511.375.410,94 ευρώ. Για τις αιτήσεις χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

  • ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
«Ψαλίδι» στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων άνω των 785 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Εργασίας κατεβάζοντας το πλαφόν περικοπής σύνταξης, που ήταν στα 1.005 ευρώ, για όσους έχουν περιστασιακή ή σταθερή απασχόληση και μετά τη συνταξιοδότησή τους. Σύμφωνα με δημοιεύματα, το νέο «ψαλίδι» πιάνει όλους τους παλαιούς μέχρι 12/6/2016 συνταξιούχους που έχουν εργασία. Για όσους απασχολούνται ως μισθωτοί, ακόμη και για λίγες ημέρες το μήνα, θα έχουν περικοπή κατά 70% στο ποσό του αθροίσματος της σύνταξης (κύριας ή και επικουρικής) που υπερβαίνει τα 785 ευρώ. Με το προηγούμενο καθεστώς η μείωση 70% επιβαλλόταν στο άθροισμα άνω των 1.005 ευρώ. Για τους συνταξιούχους που «κρατούν» μαγαζί ή έχουν επιχείρηση στο όνομά τους, η περικοπή 70% μπαίνει, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, από τα 1.570 ευρώ της μικτής σύνταξης ή του αθροίσματος συντάξεων που εισπράττουν, ενώ με το παλιό πλαφόν ή περικοπή 70% επιβαλλόταν στο τμήμα της σύνταξης που υπερέβαινε το ποσό των 2.010 ευρώ μικτά.
  • ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 10.000 ΕΥΡΩ
Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει νέο πλαίσιο στο οποίο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ θα επιστρέφονται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς έλεγχο για ποσά ως και 10.000 ευρώ σε συγκεκριμένες όμως κατηγορίες επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση, αυτή η διαδικασία ακολουθείται για αιτήσεις με υψηλά ποσά πιστωτικού υπολοίπου, οι οποίες υποβάλλονται από επιχειρήσεις, που: (1)     Από τη φύση της δραστηριότητάς τους δημιουργούν συστηματικά πιστωτικό υπόλοιπο Φ.Π.Α. (βλ. εξαγωγικές), (2)    Είναι κάτοχοι αδειών Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (Α.Ε.Ο. - Authorized Economic Operator) ή αδειών απλουστευμένων διαδικασιών, που έχουν χορηγηθεί κατόπιν αξιολόγησης κριτηρίων και προϋποθέσεων, βάσει του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα, (3)  Πραγματοποιούν συναλλαγές, που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του κύκλου εργασιών τους για σκοπούς Φ.Π.Α., το τελευταίο ημερολογιακό έτος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι για τις επιχειρήσεις αυτές να εμφανίζουν υψηλό βαθμό φορολογικής συμμόρφωσης. Δηλαδή, σωρευτικά: (α)    Να έχουν ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις φορολογικές περιόδους και το σύνολο των επιστραφέντων ποσών - μετά τον έλεγχο - να μη διαφέρει πάνω από 5% από το συνολικά αιτούμενο, (β)  Να μην έχουν υποπέσει σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις , (γ)  Να μη χαρακτηρίζονται - βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου - ως ύποπτοι για συμμετοχή σε απάτη για ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Οι επιστροφές εξπρές προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι τους επόμενους μήνες να επιταχυνθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Κράτους προς τους φορολογούμενους μέρος των οποίων είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως 10.000 ευρώ αφορούν το 90% των περιπτώσεων και το 1,24% του συνολικού ποσού των επιστροφών της κατηγορίας αυτής. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις. Στο ΦΠΑ εκκρεμείς επιστροφές ως 10.000 ευρώ αφορούν σε πλήθος ( επιχειρήσεων και επαγγελματιών) το 35% του συνόλου και το 4,5 τοις χιλίοις στο συνολικό ποσό. 
  • ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ
Υπογράφηκε από τον Υπουργό κ. Αποστόλου τροποποίηση της απόφασης 4912/120862/2015 (2468 ΦΕΚ Τ.Β) που αφορά την οικοτεχνία. Με την νέα απόφαση απλοποιείται η διαδικασία αίτησης των αγροτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ). Για διευκόλυνση των αιτούντων αγροτών, το ΚΗΜΟ και το Μητρώο καταχώρισης Γαλακτοκομικών προϊόντων ιδιοπαραγωγής που διαχειρίζονται από τις ΔΑΟΚ (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών), ενοποιούνται σε ένα μητρώο και στο οποίο καταγράφονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα ιδιοπαραγωγής των αγροτών καθώς και τα προϊόντα φυτικής προέλευσης οικοτεχνίας.
  • ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
H έκδοση έξι υπουργικών αποφάσεων, αναμένεται από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε στις 3 Αυγούστου 2017 να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και άλλους πιστωτές, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού. Ειδικότερα, αναμένεται να εκδοθούν οι εξής αποφάσεις:
  • Για τις λειτουργικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα γίνονται οι αιτήσεις των επιχειρήσεων. (δηλ. πως θα λειτουργεί η πλατφόρμα)
  • Πώς θα συμμετέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Δηλαδή πώς θα κάνει τη διαγραφή και πως θα παρέχει τις δόσεις (20, 40,…, 120 δόσεις)
  • Αντίστοιχα πώς θα συμμετέχει ο ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ (δηλ. πώς θα κάνει διαγραφή, και πώς παρέχει τις 20,40,…,120 δόσεις)
  • Ποια θα είναι η διαδικασία του εξωδικαστικού αν το συνολικό χρέος είναι από 20.000-50.000 ευρώ (δηλ. ποια είναι η αυτοματοποιημένη διαδικασία)
  • Τι γίνεται αν δεν τηρήσει ο οφειλέτης τη συμφωνία με το δημόσιο, μετά την υπογραφή σύμβασης αναδιάρθρωσης και πως το δημόσιο θα ειδοποιεί τις τράπεζες
  • Ποια άλλα πρόσθετα δικαιολογητικά χρειάζονται.
Επιπλέον θα πρέπει να βγουν αποφάσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον ΕΦΚΑ αλλά και ερμηνευτικές εγκύκλιοι. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά όλες τις βιώσιμες επιχειρήσεις (μικρές, μεσαίες και μεγάλες) οι οποίες θέλουν να διευθετήσουν τα χρέη του προς το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σημειώνεται πως μόνο τα χρέη προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες υπολογίζονται στα 220 δισ. ευρώ, ενώ άγνωστο παραμένει ποιες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους άλλους πιστωτές, μεταξύ των οποίων είναι και οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους τα χρέη προς την εφορία υπολογίζονται στα 100 δισ. ευρώ, στα 20 δισ. ευρώ προς τον ΕΦΚΑ, ενώ άλλα 100 δισ. ευρώ είναι το ιδιωτικό χρέος προς τις τράπεζες.

  • ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ – ΠΟΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αριθμ. 32320/1841/10.7.2017_ΦΕΚ Β 2360/11.7.2017) μια από τις πολλές αποφάσεις που αναμένεται να πλαισιώσουν τον νόμο για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών (ν. 4469/2017.) Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την μεθοδολογία και τα κριτήρια για τον προσδιορισμό του αριθμού και του ύψους των δόσεων καθώς επίσης και τα κριτήρια για την διαμόρφωση θετικής ή όχι ψήφου του ΚΕΑΟ το οποίο θα εκπροσωπεί τους φορείς Κοινωνικής ασφάλισης στην διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

  • ΤΑΙΠΕΔ: 6 ΔΙΣ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 2018
Συνολικά έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018 προγραμματίζει να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τα οποία κατανέμονται σε 500 εκατ. ευρώ για το 2016, σε 2 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος και σε 3,5 δισ. ευρώ για το 2018. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ταμείου, κ. Τσιτσογιαννοπούλου, για το 2017 τα έσοδα αναμένεται να προέλθουν από τη Fraport, το Ελληνικό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΛΘ, την Αφάντου στη Ρόδο, τη ΔΕΣΦΑ, από ακίνητα του Δημοσίου, από κάποια από τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια και από τις μαρίνες. Για το επόμενο έτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εταιρείες ενέργειας, το ποσοστό των μετοχών του ΟΤΕ, το 30% του "Ελ. Βενιζέλος", κ.ά.

  • ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
Τις δαπάνες όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά φορέων θα εξετάσει αναλυτικά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της λεγόμενης «επισκόπησης δαπανών» με στόχο την εξοικονόμηση πόρων όπου είναι δυνατόν και τον εξορθολογισμό της διάθεσής τους. Η επισκόπηση δαπανών αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και εφαρμόστηκε έως τώρα πιλοτικά. Με απόφαση που δημοσιεύτηκε προχθές και την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ξεκινά η πλήρης εφαρμογή της. Για τον σκοπό αυτό συστήνονται δύο ομάδες, που συνολικά απαρτίζονται από 40 άτομα και θα συνεδριάζουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με στόχο να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2018 με βάση τις κατευθύνσεις που οι ίδιες θα δώσουν. Σύμφωνα με την απόφαση, έργο των ομάδων είναι: 1) ο συντονισμός των υπηρεσιών των υπουργείων για την επισκόπηση των δαπανών τους 2), η αποτίμηση των προτεινόμενων πολιτικών εξοικονόμησης πόρων, με στόχο τη δημιουργία δημοσιονομικού περιθωρίου ώστε να ενισχυθούν οι δαπάνες σε τομείς με υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα ή να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων. Οι ομάδες θα υποβάλλουν έκθεση στον υπουργό και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.


Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: