«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Το διάστημα 3-8 Ιούλη, η Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Χαλκιδική που θα έχει συμμετοχή σε πρωτάθλημα Ελλάδος της Α’ Εθνικής. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς προσπαθειών που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια, και έχουν...
αναβαθμίσει ουσιαστικά το άθλημα του σκακιού στην περιοχή μας.
I. Συμμετοχή στο τουρνουά ακαδημιών chessnale
Η ΣΑ Μουδανιών κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια να φτάσει από το Τοπικό Πρωτάθλημα στην Α’ Εθνική. Την σεζόν 2015-2016, κατέλαβε την πρώτη θέση στο Τοπικό Πρωτάθλημα σημειώνοντας 9 στις 9 νίκες, παίρνοντας το εισιτήριο για τον Προκριματικό Όμιλο Α’ Εθνικής (ΠΟΑ). Αμέσως την επόμενη, φετινή σεζόν, η ΣΑ Μουδανιών τελείωσε μόνη πρώτη και αήττητη (για ακόμα μια φορά), κερδίζοντας με πειστικό τρόπο το πρωτάθλημα. Τις τελευταίες εβδομάδες οι σκακιστές μας βρίσκονται σε προετοιμασία για την συμμετοχή τους στην Α’ Εθνική.
II. Απονομή του κυπέλλου του Πρωταθλήματος
Σίγουρα οι επιτυχίες αυτές, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν είναι αποτέλεσμα τύχης –η τύχη είναι μια ξένη λέξη για τους σκακιστές. Πίσω από την άνοδο του συλλόγου, βρίσκεται θέληση και σχεδιασμός που υλοποιήθηκε. Η ΣΑ Μουδανιών έδωσε ιδιαίτερη φροντίδα στα νέα παιδιά και κατόρθωσε να αναδείξει σκακιστές στις μικρές ηλικίες. Διαμόρφωσε ένα προσεκτικό πρόγραμμα μαθημάτων και αγώνων, είτε αυτοί ήτανε εσωτερικές διοργανώσεις, είτε τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα νέων. Όλα αυτά δεν θα ήτανε δυνατά χωρίς την ύπαρξη στο σύλλογο προπονητών με εμπειρία και όρεξη να δουλέψουν δίπλα στα παιδιά. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι συγκέντρωσε στις τάξεις της 100 μικρούς σκακιστές, μέγεθος σημαντικό για την περιοχή.
III. Απονομές εσωτερικών πρωταθλημάτων του συλλόγου
Ταυτόχρονα, συγκέντρωσε στην ομάδα ισχυρούς σκακιστές, μερικοί από τους οποίους έχουν σημαντικές εμπειρίες, δίπλα σε νέους και ανερχόμενους παίκτες. Αν κοιτάξει κανείς στην σύνθεση μας στο φετινό πρωτάθλημα, μπορεί να διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια ομάδα με μέλλον.
IV. Οι νέοι σκακιστές συναγωνίζονται
Γι’ αυτούς τους λόγους, αξίζει η ομάδα αυτή να στηριχθεί και να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, καθώς αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο ενός αθλήματος που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων ανθρώπων.
Το ΔΣ της Σκακιστικής Ακαδημίας Νέων Μουδανιών

mail επικοινωνίας: stlagogiannis@lago.gr

Ιστολόγιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: