"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΚΕΑΟ: ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ
Σε «σαφάρι» κατασχέσεων έχει επιδοθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο προχώρησε σε 18.000 κατασχέσεις - με ρυθμό, δηλαδή, 200 την ημέρα ενώ η τάση αυτή συνεχίστηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ενδεικτικό της αυξημένης «ταχύτητας» είναι το γεγονός ότι το αντίστοιχο δίαστημα του 2016 οι κατασχέσεις ήταν 13.500, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Προς το παρόν οι κατασχέσεις στοχεύουν...
σε όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ με το συνολικό ποσό που μπήκε στο ταμείο να φτάνει τα 212,59 εκατ. ευρώ αν και το συνολικά απαιτητό ήταν 1,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η αποστολή ατομικών ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ καθώς στόχος του ΚΕΑΟ είναι, για την ώρα, οι οφειλέτες να ενημερωθούν και να μην ενεργοποιηθούν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αποτυπώνουν την αδυναμία των ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους καθώς οι συνολικές οφειλές αυξήθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ και έφτασαν τα 22,49 δισ. ευρώ έναντι 17,5 δισ. ευρώ που ήταν στο δ΄τρίμηνο του 2016.
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΔΟΣΕΙΣ -«ΚΑΠΕΛΟ» 15% ΑΝ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να καταβάλουν τους φόρους σε 12, ή κατ' εξαίρεση, 24 δόσεις. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ και κατ’ εξαίρεσιν στο Δικαστικό Τμήμα της εφορίας.. Η καθυστέρηση πληρωμής μιας δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15%. Η καθυστέρηση δόσης μπορεί, υπό προϋποθέσεις και κατά περίπτωση, να συνεπάγεται απώλεια της ρύθμισης. Δεν τίθενται εκτός ρύθμισης όσοι «χάσουν» μία δόση αλλά για λόγους ανωτέρας βίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε αναλυτικό οδηγό με ερωτήσεις-απαντήσεις για όλα τα φορολογικά θέματα.


  • ΣΤΑ 4,96 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Μείωση κατά 117 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους και των δημοσίων φορέων προς τον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν στα 3,908 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμμείς επιστροφές φόρων στα 1,051 δισ. ευρώ. Οι συνολικές οφειλές δηλαδή διαμορφώθηκαν στα 4,959 δισ. ευρώ έναντι 5,076 δισ. τον Μάρτιο. Πρωταθλητές στα χρέη παραμένουν τα Ταμεία.
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ 57η ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 63 ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙMD
Μία θέση στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2017  απώλεσε σε όρους ανταγωνιστικότητας η ελληνική οικονομία, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται πλέον 57η μεταξύ 63 χωρών (56η πέρυσι, 50ή το 2015, 57η το 2014 και 54η το 2013). Η Ελλάδα παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις στις κατηγορίες των δεικτών της οικονομικής και της κυβερνητικής αποδοτικότητας, όπου κατέχει -και στις δύο περιπτώσεις- την 61η θέση, ενώ στασιμότητα καταγράφεται στους δείκτες της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας (57η όπως και πέρυσι), και επιδείνωση σημειώνεται στην κατηγορία των υποδομών (39η θέση, έναντι της 38ης που κατείχε στην επετηρίδα του 2016).
  • Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ notifybusiness ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Από την 06/06/2017, οι γνωστοποιήσεις για τις δραστηριότητες του ν. 4442/2016 "Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις." και αναφέρονται παρακάτω, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr. Ως θεώρηση της υπογραφής νοείται η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση των χρηστών μέσω των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisNet).
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

→ είναι ο τρόπος με τον οποίο οι καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιες εποπτικές αρχές ενημερώνονται από τον φορέα μιας οικονομικής δραστηριότητας για την έναρξη ή τη μεταβολή στη λειτουργία της,
→ πραγματοποιείται από το φυσικό πρόσωπο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου που πρόκειται να ασκήσει τη δραστηριότητα σε συγκεκριμένη εγκατάσταση και αποτελεί προϋπόθεση λειτουργίας αυτής. Από την υποβολή της ξεκινά άμεσα η λειτουργία της δραστηριότητας, χωρίς να απαιτείται άδεια λειτουργίας,
→ προϋποθέτει ότι η εγκατάσταση άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις ασφαλούς λειτουργίας της και ότι έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις. Στον χώρο άσκησης της δραστηριότητας τηρείται υποχρεωτικά φάκελος με όλα τα απαιτούμενα από τις σχετικές διατάξεις έγγραφα (π.χ. διοικητικές άδειες, εγκρίσεις, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.λπ.),
→ περιλαμβάνει μόνο τα ελάχιστα στοιχεία που κρίνεται απαραίτητο να γνωρίζει η διοίκηση, προκειμένου να διενεργούνται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.
   
Οι δραστηριότητες που υπόκεινται στην παρούσα φάση σε καθεστώς γνωστοποίησης είναι:
- Μεταποιητικές δραστηριότητες τροφίμων και ποτών
- Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- Τουριστικά καταλύματα και πισίνες εντός αυτών
- Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής

Επικοινωνία
Για υποβολή ερωτήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με email στο notify​helpdesk​@ggb.gr
.
  • ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Στην αναθεώρηση της στρατηγικής για την εκπόνηση του Ελληνικού Σήματος προχωράει το υπουργείο Οικονομίας για να καταστεί το πλαίσιο πιο γρήγορο και ευέλικτο, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί κανόνες μόνο για το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και για τα αλκοολούχα ποτά, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και είναι προς υπογραφή οι κανονισμοί για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα έχει αποδοθεί Ελληνικό Σήμα σε 524 προϊόντα εκ των οποίων 170 είναι αλκοολούχα ποτά και τα υπόλοιπα αφορούν σε γάλατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, όμως υπάρχουν και αρκετά αιτήματα μεμονωμένων επιχειρήσεων μεγάλης ποικιλίας που θέλουν να λάβουν το σήμα, σημείωσε ο κ. Παπαδεράκης.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (20-29 ετών)
Γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 57 του ν. 4472/2017 (ΦΕΚ 74 Α'). καταργείται το άρθρο 2 του ν. 1545/85 (ΦΕΚ 91 Α'). Κατά συνέπεια, από 19-05-2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος της; ανωτέρω διάταξης, παύει πλέον να καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους μέχρι και 29 ετών. Οι αιτήσεις για το επίδομα αυτό που έχουν υποβληθεί μέχρι και την 18-05-2017 με οποιονδήποτε τρόπο, θα διεκπεραιωθούν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον μέχρι την 18-05-2017 θεσμικό πλαίσιο και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά του επιδόματος για όλο το διάστημα που το δικαιούνται.
  • ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΣΕ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Σε δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής στις χώρες - μέλη της Ε.Ε., όπως παραδέχθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Παρότι δεν υπάρχουν ακριβή αριθμητικά στοιχεία λόγω της έλλειψης αξιόπιστων δεδομένων για το φορολογικό χάσμα, η Ε.Ε. διαθέτει εκτενή στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή είναι διαδεδομένες και υπολογίζεται ότι κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως  στους δημόσιους προϋπολογισμούς σε ολόκληρη την Ε.Ε. Εξαίροντας τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών αρχών, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, όσον αφορά την εναρμόνιση των προσεγγίσεων των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, καθώς και όσον αφορά στη μεταρρύθμιση της φορολόγησης των εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι από το 2015 η Επιτροπή έχει εκδώσει πέντε μείζονες δέσμες μεταρρυθμίσεων της φορολόγησης των εταιρειών για να ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια, να διασφαλίσει την πραγματική φορολόγηση όλων των εταιρειών και να συντονίσει την απόκριση της Ε.Ε. κατά του επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού.
  • ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 70 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε 70 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Βουλγαρία ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο να διαπιστώσει εάν όντως δραστηριοποιούνται στη γείτονα χώρα ή εάν έχουν μεταφέρει εικονικά την έδρα τους. Ο έλεγχος των 70 εταιρειών θα φθάσει, όπως αναφέρουν στελέχη της αρμόδιας αρχής, μέχρι και το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων. Οπως τονίζουν στελέχη της ΑΑΔΕ, πρόκειται για τον πρώτο μαζικό έλεγχο επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες που δημιουργήθηκαν για τον έλεγχό τους. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 80% των παραπάνω επιχειρήσεων είναι εικονικό, δηλαδή σε 56 επιχειρήσεις αναμένεται να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα και να φορολογηθούν για τα εισοδήματα που απέκρυψαν από το ελληνικό Δημόσιο και τα οποία δήλωσαν μόνο στη Βουλγαρία με στόχο να γλιτώσουν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές που εφαρμόζονται στη χώρα μας (29%), αλλά και να είναι ανταγωνιστικότεροι από αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές. Σημειώνεται ότι ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής στη Βουλγαρία είναι 10% ενώ ο φόρος στα μερίσματα 5%.
  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς δόθηκε από τους θεσμούς η σχετική έγκριση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιεύματα, στις προτάσεις των θεσμών δίνεται η εναλλακτική λύση αντί για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας να αναβαθμιστεί το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας σε αναπτυξιακό τραπεζικό φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομίας, η χρηματοδότηση της τράπεζας δεν θα προχωρήσει μόνο με εθνικούς πόρους αλλά σε αυτήν θα συμμετάσχουν και αναπτυξιακές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης ενώ προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η λειτουργία της συγκεκριμένης τράπεζας θα υπάρξει τεχνική βοήθεια από 4 αντίστοιχες τράπεζες. Συγκεκριμένα, θα συμβάλουν η γερμανική KFW, η γαλλική National Development Agency, η ιταλική Cassa Depositi e Prestiti και η βρετανική British Business Bank. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που δεν είχε αναπτυξιακή τράπεζα.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ
Έως τις 27 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη στις περιοχές όπου η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων εκπνέει στις 12 Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 3 Ιουλίου για τους κατοίκους εξωτερικού. Αυτή η παράταση των 45 ημερών δίδεται με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο κυρώνονται συμβάσεις που αφορούν στη δήμευση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, καθώς και την ενίσχυση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ά.


  • ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΤΙ «ΛΟΥΚΕΤΟΥ» ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΣΕ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Πρόστιμα αντί για «λουκέτα» θα επιβληθούν σε έντεκα κατηγορίες επαγγελμάτων με αφορμή την μη έκδοση αποδείξεων, σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου. Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι χρηματικές κυρώσεις αντί της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος θα επιβάλλονται ακόμη και στις περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων που αφορούν σε οικονομικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε χώρο διάφορο της σταθερής ή μόνιμης δηλωθείσας εγκατάστασης του υπόχρεου ή ασκούνται με κάθε είδους τροχοφόρα, πλωτά ή λοιπά μέσα, μεταφορικά ή μη, ή άλλα εν γένει μέσα άσκησης δραστηριότητας, καθώς και σε περιπτώσεις υπόχρεων για τις οποίες οι κατά τα παραπάνω διαπιστώσεις λαμβάνουν χώρα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε υπαίθριες ή μη εκθέσεις, αγορές, εμποροπανηγύρεις και λαϊκές αγορές.

  • «ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Ξεκίνησαν την Τρίτη 6 Ιουνίου, η «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Γενικά, η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.
  • ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ
Τέλος και με το νόμο βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος στις δωρεάν πλαστικές σακούλες. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι από 1/1/2018 οι καταναλωτές θα πληρώνουν 0,08 ευρώ για κάθε σακούλα. Θα προβλέπεται πάντως και μεταβατικό στάδιο με τη μισή χρέωση, 0,04 ευρώ, έως τις 30 Ιουνίου 2018. Από την 1η Ιουλίου του 2018 η χρέωση θα είναι ολόκληρη και κάθε σακούλα στο σούπερ μάρκετ θα κοστίζει στον καταναλωτή 0,08 ευρώ. Ουσιαστικά στην εθνική νομοθεσία ενσωματώνεται η σχετική κοινοτική οδηγία.
  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 25.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ
Ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ' Οίκον που δίνει επιδότηση στα νοικοκυριά για να αναβαθμίσουν το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκινάει μέσα στο καλοκαίρι και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους. Το πρόγραμμα μπαίνει μπρος τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου και προβλέπει ποσά ως 25.000 ευρώ ή ως 250 ευρώ το τετραγωνικό για την αναβάθμιση κάθε είδους κατοικίας.Τα ποσοστά της επιδότησης φτάνουν ως και το 70% και είναι υψηλότερα για τα μικρά εισοδήματα, ενώ αυξάνονται για κάθε παιδί. Η επιδότηση για το επιτόκιο δανείου είναι στο 100%. (1) Για όσους έχουν ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ ή 20.000 οικογενειακό η επιδότηση είναι 60% και αυξάνεται κατά 5% για κάθε παιδί με ανώτατο όριο το 70%, (2) Για ατομικό εισόδημα 10.000 ως 15.000 και οικογενειακό ως 25.000 ευρώ η επιδότηση φτάνει το 50% με 5% αύξηση για κάθε παιδί και μέγιστο ποσοστό το 70%, (3) Για εισόδημα ατομικό από 15.000 ως 20.000 και οικογενειακό από 25.000 ως 30.000 ευρώ η επιδότηση είναι 40% και μαζί με τα τέκνα μπορεί να φτάσει ως το 70%, (4) Για εισόδημα 20.000 ως 25.000 και οικογενειακό από 30.000 ως 35.000 ευρώ η επιδότηση είναι 35% και μαζί με τα τέκνα ως 70%, (5) Η επιδότηση είναι 30% για εισόδημα ατομικό από 25.000 ως 30.000 και οικογενειακό από 35.000 ως 40.000 ευρώ, ενώ πέφτει στο 25% για εισόδημα από 30.000 ως 35.000 ευρώ ατομικό και 40.000 ως 45.000 ευρώ οικογενειακό. Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις η επιδότηση αυξάνεται κατά 5% για κάθε παιδί μέχρι ποσοστό 70%.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (17PROC006264906 2017-05-31)

Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό 899.901 ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς, έτους 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, προϋπολογισθείσας δαπάνης μέχρι εκατόν εξήντα εννέα χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ & τριών λεπτών (169.799,03 €)συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά προστατευόμενο ελαιόδεντρο (κωδικός CPV 77100000-1). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε τέσσερις (4) δολωματικούς ψεκασμούς 899.901 ελαιοδέντρων στην ΠΕΧ. Διευκρινίζεται ότι η ανάθεση στους μειοδότες θα γίνει εφόσον στις Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες για τις οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μειοδότησαν, τηρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη διενέργεια δακοκτονίας σε αυτά. Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφοράς ορίζεται η διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζονται τουλάχιστον είκοσι δύο (22) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από την ανάρτηση της Διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ, μέχρι τις 21-06-2017 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 23.00. Χρόνος διενέργειας διαγωνισμού (ηλεκτρονικής αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών, καθώς και του ελέγχου των αντίστοιχων εγγράφων ορίζεται η 27-06-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. Πληροφορίες για τους όρους της Διακήρυξης κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 56, τηλ. 2371351483 και για το περιεχόμενο της τεχνικής και οικονομικής προσφοράς στο διοικητήριο, 2ος όροφος, υπεύθυνοι κος Κούττος Αθ. (τηλ. 2371351282) κα Κοκόνα Α. (τηλ. 2377022381, κα Στραβαρίδου Σ. (τηλ. 2371351267).


Δεν υπάρχουν σχόλια: