«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δήλωση του Ε.Καρανάσιου για την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός

Με αφορμή την προσφυγή του ελληνικού δημοσίου στη Διαιτησία κατά της Ελληνικός Χρυσός, έκανε τη δήλωση που ακολουθεί:


¨Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για Διαιτησία¨

Καλώ την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της για προσφυγή του ελληνικού δημοσίου σε Διαιτησία κατά της Ελληνικός Χρυσός σχετικά με την επένδυση των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Με πρόσχημα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και τη συμμόρφωση προς τους περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει τη χαριστική βολή στη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για τον απεγκλωβισμό μας από την οικονομική κρίση.

Αν η εταιρεία παραβιάζει τους περιβαλλοντικούς όρους η κυρίαρχη συντεταγμένη πολιτεία να επιβάλλει κυρώσεις. Η προσφυγή στη Διαιτησία, εκτιμώ ότι είναι ένα ακόμα στρατηγικό λάθος, το οποίο ανοίγει την κερκόπορτα για μεγάλες ταλαιπωρίες σε μια ήδη ταλαιπωρημένη περιοχή.

Με τη Διαιτησία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επαναφέρει το παρελθόν της διχόνοιας και του μίσους τα οποία καλλιεργήθηκαν για μικροπολιτικά συμφέροντα και είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.


Η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις αρνητικές συνέπειες της απόφασης αυτής, να ακούσει με την ίδια ένταση και την ίδια ευαισθησία την τοπική κοινωνία και να εργαστεί προς εξεύρεσης λύσης αποδεκτής από όλες τις πλευρές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου Ευθύμη! Το συμφέρον της πατρίδας είναι ανώτερο από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον! Όσο και να δηλώνεις άγνοια για τις επιπτώσεις, η διεθνής εμπειρία και οι ακαδημαϊκή κοινότητα ξεγύμνωσαν κάθε πρόσχημα της Εταιρείας!

Ανώνυμος είπε...

Μας λετε δηλαδη οτι εσεις προασπιζετε το συμφερον της πατριδας....και κατι ακομα...της ακαδημαικης κοινοτητας υπερεχει η Δικαιοσυνη στον ανωτατο βαθμο της...και οι αποφασεις της...