«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να συμμετάσχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 09 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει τα...
κεντρικά Περίπτερα 2 & 3 της Έκθεσης εμβαδού 4.000 m2. Σημειώνεται ότι η 82η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Κίνα, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά. Το στοιχείο που χαρακτηρίζει την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού, της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή. Η έκθεση συνιστά στιγμή-ορόσημο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και αναμένεται να προσελκύσει υψηλό αριθμό επισκεπτών, παρέχοντας σημαντική ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 82η ΔΕΘ καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, αποστέλλοντας δήλωση συμμετοχής είτε στο e-mail info@epichal.gr είτε στο fax 2371021355 , την οποία μπορούν να προμηθευτούν από την υπηρεσία του Επιμελητηρίου ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση του www.epichal.gr . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Τζηρίτη Γεωργία, Τηλ. Επικοινωνίας: 23710-24200 & 24300.

  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Β Κύκλος).
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσκληση του προγράμματος. Στο Β' κύκλο της Δράσης προβλέπονται τρείς (3) διαφορετικοί περίοδοι υποβολής:  (1) Η πρώτη περίοδος υποβολής ξεκινά στις 5 Ιουλίου 2017 με καταληκτική ημερομηνία στις 9 Αυγούστου 2017, (2) Η δεύτερη περίοδος υποβολής ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 με καταληκτική ημερομηνία στις 11 Οκτωβρίου 2017, (3) Η τρίτη περίοδος υποβολής ξεκινά στις 8 Νοεμβρίου 2017 με καταληκτική ημερομηνία στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία και μόνο αίτηση χρηματοδότησης σε μια μόνο περίοδο υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης της Δράσης. Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) από 5.000 € έως 25.000€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου. Η Δημόσια Δαπάνη της δράσης χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Μεσογείων 56 – Αθήνα, στο τηλ. 8011136300 και e - mail επικοινωνίας: infoepan@mou.gr, καθώς και στους κατά τόπους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ.
  • Βloomberg: ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ QE
Απίθανη θεωρεί το πρακτορείο Bloomberg την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς οι Ευρωπαίοι πιστωτές εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν στην περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του προγράμματος, προλειαίνοντας το έδαφος για την εκταμίευση τουλάχιστον 7,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, πιθανώς θα υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας, μία εξέλιξη η οποία θεωρείται αναγκαία για ορισμένα κράτη - μέλη. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία ενδεχομένως να μην πείσει το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ να προχωρήσει στην αγορά ελληνικών ομολόγων, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο, με γνώση επί των εξελίξεων.
  • ΟΟΣΑ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018
Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η αγορά εργασίας στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με το ποσοστό απασχόλησης να επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του (OECD Employment Outlook 2017). Σύμφωνα με την έκθεση, το μέσο ποσοστό απασχόλησης των χωρών του ΟΟΣΑ, στις ηλικίες από 15 -74 ετών, αναμένεται να φθάσει το 61,5% στο τέλος του 2018 από 60,9% που ήταν υψηλό επίπεδο στο τέταρτο τρίμηνο του 2007. «Ωστόσο, οι άνθρωποι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα βλέπουν τους μισθούς τους να μένουν στάσιμοι και το ποσοστό των θέσεων εργασίας μεσαίων δεξιοτήτων έχει μειωθεί», σημειώνει η έκθεση. Για την Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ προβλέπει περαιτέρω αύξηση του ποσοστού απασχόλησης (στις ηλικίες 15-74 ετών) κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στη διετία 2017-2018, αλλά σημειώνει ότι στο τέλος του 2018 θα είναι αυτό πέντε ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από ότι ήταν πριν από την κρίση. Το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, που αυξάνεται σταδιακά από τα τέλη του 2013, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 48% στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 από 46% στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Το υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης έχουν η Ισλανδία (78% στο τέλος του 2016) και η Ελβετία (74%), ενώ χαμηλά ποσοστά έχουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Συγκεκριμένα, η Ιταλία είχε ποσοστό 50% στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 και προβλέπεται να μείνει σε αυτό το επίπεδο στο τέλος του 2018, η Ισπανία είχε 53% με πρόβλεψη να αυξηθεί στο 56% και η Γαλλία 55% με πρόβλεψη να μείνει στα ίδια επίπεδα. Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ανερχόταν στο 23,2% τον Φεβρουάριο και είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
  • EUROSTAT: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΟΣΟ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
Στο 77% του ευρωπαϊκού μέσου όρου κυμάνθηκε η κατά κεφαλήν Πραγματική Ατομική Κατανάλωση (Actual Individual Consumption per capita) στην Ελλάδα το 2016, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Ειδικότερα, δέκα κράτη-μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΠΑΚ άνω του μέσου όρου της ΕΕ το 2016. Το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, ήτοι 32% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Η Γερμανία και η Αυστρία ήταν περίπου στο 20% πάνω από τον μέσο όρο, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία, οι οποίες κατέγραψαν επίπεδα μεταξύ 10% και 15% υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ.
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ POS ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση εγκατάστασης τερματικών POS οι ηλεκτροπαραγωγοί από φωτοβολταϊκά εφόσον δεν πωλούν απευθείας ηλεκτρική ενέργεια, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομίας ύστερα από σχετική έκκληση (σε συνέχεια έκδοσης της ΚΥΑ 45321 από 27/4/17),  του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Tο υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε επιστολή, όπου σημειώνει πως δεν υφίσταται υποχρέωση εγκατάστασης POS εφόσον δεν πωλείται απευθείας ηλεκτρική ενέργεια σε καταναλωτές.
  • ΕΝΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 2017
Πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να καταβάλουν και φέτος στο Δημόσιο τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η κυβέρνηση θα επιβάλει και κατά το τρέχον έτος τον φόρο αυτό χωρίς αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του σε σύγκριση με πέρυσι. Ως εκ τούτου, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα στείλει στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα ΤΑΧΙSnet περίπου 7,35 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 55.000 νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2017. Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η απαλλαγή των αγροτεμαχίων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και το 2017.
  • ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ – ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΩΝ
Από το «κόσκινο» της εφορίας περνούν πλέον οι επιστροφές στους φορολογούμενους, καθώς ενεργοποιούνται άμεσα οι αυτόματοι συμψηφισμοί των ποσών που δικαιούνται με τυχόν χρέη προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι δημόσιες υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων ή άλλων τίτλων είσπραξης θα προχωρούν σε συνεργασία με τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία  σε αυτόματους συμψηφισμούς των χρηματικών ποσών που δικαιούνται να εισπράξουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις πρώτα με τις οφειλές τους προς τη φορολογική διοίκηση και στη συνέχεια με τυχόν οφειλές τους προς τα ταμεία. Βάσει των διατάξεων του Ν.4446/2016, που θέτει άμεσα σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, οι αρμόδιες για τις πληρωμές δαπανών δημόσιες υπηρεσίες όταν καλούνται να εξοφλήσουν οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες πρέπει να ακολουθούν τα εξής βήματα: (1) Να αναζητούν αυταπάγγελτα από το σύστημα TAXISnet αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας ακόμα και αν τα προς πληρωμή ποσά είναι χαμηλότερα από 1.500 ευρώ, που είναι το όριο πάνω από το οποίο προβλέπεται κανονικά η υποχρέωση προσκόμισης  ενημερότητας. Σε περίπτωση μη έκδοσης λόγω ύπαρξης οφειλής, η υπηρεσία υποβάλει αίτημα αυτόματου συμψηφισμού, (2) Να απαιτούν από τους δικαιούχους των χρηματικών ποσών την προσκόμιση αποδεικτικών ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι να υπάρξει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των υπηρεσιών πληρωμών με τον ΕΦΚΑ, οπότε τα αποδεικτικά αυτά θα μπορούν να αναζητούνται αυταπάγγελτα.
  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών για την εκπλήρωση μιας από τις δεκάδες "μικρομεσαίες" δεσμεύσεις έναντι των δανειστών που στοχεύει στο να πιεστούν για να περάσουν από το δημόσιο ταμείο όσοι χρωστούν σημαντικά ποσά. Πρόκειται για την επικαιροποίηση της λίστας των φορολογούμενων που τα στοιχεία τους δίνονται στη δημοσιότητα. Η νέα λίστα αναμένεται να αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει φορολογούμενους, φυσικά  και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση άνω των 150.000 ευρώ (βασική οφειλή) οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στο διάστημα μετά την δημοσιοποίηση της τελευταίας λίστας, δηλαδή μετά τις 5 Ιουλίου 2016. Από τη νέα λίστα εξετάζεται να αφαιρεθούν στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων των οποίων οι οφειλές έχουν χαρακτηρισθεί ως "ανεπίδεκτες είσπραξης" , δηλαδή έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και οι ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης από τη φορολογική διοίκηση και αντικειμενικά ο οφειλέτης δεν διαθέτει πόρους προκειμένου να εξυπηρετήσει την οφειλή του.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΚΑΙ ΤΩΝ νπδδ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Της Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΜΟΝΟΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018 -2019 (17PROC006283826 2017-06-06)

Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. προκηρύσσει διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με τη διαδικασία της Συμφωνίας – Πλαισίου, για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τν κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Π.Ε. Χαλκιδικής (καυσίμων κίνησης Ο εκτιμώμενος συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε μέχρι : α) τριακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ (360.000,00 €) – συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ – για τις Υπηρεσίες της ΠΕΧ για τα 2 έτη, ήτοι 180.000,00 € για το κάθε έτος, και β) πέντε χιλιάδες επτακόσια τέσσερα ευρώ (5.704,00€) – συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ- για τα ΝΠΔΔ χωρικής αρμοδιότητας της ΠΕ Χαλκιδικής (ήτοι ΚΠΑ 2 Αρναίας του ΟΑΕΔ) για το σύνολο των 2 ετών, που αναλύεται σε 2.976,00 ευρώ για το 2018 και σε 2.728,00 ευρώ για το 2019. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή και υπάρχει η δυνατότητα κατακύρωσης είτε για το σύνολο των προκηρυσσόμενων Ομάδων είτε για καθεμιά Ομάδα καυσίμων ξεχωριστά, και σε κάθε περίπτωση μόνον για το σύνολο των λίτρων της Ομάδας και του χρόνου της Συμφωνίας – Πλαισίου και των Εκτελεστικών της Συμβάσεων. Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφοράς ορίζεται η διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζονται τουλάχιστον τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από την ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης για τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι τις 05/07/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 23.00. Χρόνος διενέργειας διαγωνισμού (ηλεκτρονικής αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών, καθώς και του ελέγχου των αντίστοιχων εγγράφων ορίζεται η 11-07-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. Πληροφορίες κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 56, τηλ. 2371351483, fax 2371351292, e mail: od10@halkidiki.gov.gr.

  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (17PROC006264906 2017-05-31)


Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό 899.901 ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς, έτους 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, προϋπολογισθείσας δαπάνης μέχρι εκατόν εξήντα εννέα χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ & τριών λεπτών (169.799,03 €)συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά προστατευόμενο ελαιόδεντρο (κωδικός CPV 77100000-1). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε τέσσερις (4) δολωματικούς ψεκασμούς 899.901 ελαιοδέντρων στην ΠΕΧ. Διευκρινίζεται ότι η ανάθεση στους μειοδότες θα γίνει εφόσον στις Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες για τις οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μειοδότησαν, τηρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη διενέργεια δακοκτονίας σε αυτά. Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφοράς ορίζεται η διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζονται τουλάχιστον είκοσι δύο (22) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από την ανάρτηση της Διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ, μέχρι τις 21-06-2017 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 23.00. Χρόνος διενέργειας διαγωνισμού (ηλεκτρονικής αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών, καθώς και του ελέγχου των αντίστοιχων εγγράφων ορίζεται η 27-06-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. Πληροφορίες για τους όρους της Διακήρυξης κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 56, τηλ. 2371351483 και για το περιεχόμενο της τεχνικής και οικονομικής προσφοράς στο διοικητήριο, 2ος όροφος, υπεύθυνοι κος Κούττος Αθ. (τηλ. 2371351282) κα Κοκόνα Α. (τηλ. 2377022381, κα Στραβαρίδου Σ. (τηλ. 2371351267).

Δεν υπάρχουν σχόλια: