"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η Ν. Ποτίδαια υποδέχτηκε τον ήρωά της (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Γύρισε το παλικάρι της κυρά Λένης... Γύρισε στην αγκαλιά της μετά από 43 χρόνια! Ο έφεδρος Ανθυπασπιστής, Γεώργιος Χαμουργιωτάκης γύρισε στην Πατρώα γη για να ταφεί με τιμές ήρωα,  μαζί με τα λείψανα άλλων δεκαέξι στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στο...
μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974.

Βαθιά συγκίνηση σήμερα το πρωί στη Ν. Ποτίδαια, όπου σύσσωμο το χωριό υποδέχτηκε τα λείψανα του ήρωά του. Μάταια ο πατέρας του τον έψαχνε για πολλά χρόνια ακόμα και στα βάθη της Τουρκίας...
Μετά τη Θ. Λειτουργία, σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή,  παρουσία της μητέρας του, της αδερφής του, συγγενών, επίσημων, κατοίκων και στρατιωτικού αγήματος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο στη μνήμη του ήρωα, Γεωργίου Χαμουργιωτάκη!

Ο Γεώργιος Χαμουργιωτάκης του Δημοσθένους από τη Ν. Ποτίδαια γεννήθηκε το 1952. Κατατάχθηκε ως οπλίτης στο 11ο ΣΠ το 1972. Το 1973 μετατάχθηκε στην ΕΛΔΥΚ ως Λοχίας. Εξαφανίσθηκε την 16η Αυγούστου 1974 σε ύψωμα του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία, μαχόμενος εναντίον των Τούρκων.
Προήχθη μετά θάνατον στο βαθμό του εφέδρου Ανθυπασπιστή. Τα λείψανά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο 17 ατόμων. 
Η ελληνική Πολιτεία και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπληρώνοντας την υποχρέωσή τους απέναντι στους οικείους του, παρέδωσε σήμερα τα οστά του ήρωα για να ταφούν στην Μητέρα Πατρίδα, εκεί που δίπλα είναι το μνημείο των αγωνιστών του Χαλασμού της Κασσάνδρας το 1821. 
του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: