«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Χαμηλώνει ο πήχης των κυβερνητικών προσδοκιών τόσο για τον χρόνο επίτευξης της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές όσο και για το περιεχόμενό της. Ταυτόχρονα στενεύουν τα περιθώρια για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε πως για την ένταξη στο QE απαιτείται...
συνολική συμφωνία, που θα καθιστά και το χρέος βιώσιμο, ακόμη και με το αρνητικό σενάριο. Όπως προέκυψε και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, δεν είναι σαφές εάν η συμφωνία θα κλείσει στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο, αλλά και δεν είναι σαφές πως θα περιλαμβάνει, σε αυτή τη φάση, ικανοποιητική λύση για το χρέος.
  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την επιβολή προστίμων από 500-1.000 ευρώ για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων και στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπάγονται στον ΦΠΑ, όπως τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και οι γιατροί, προβλέπουν, μεταξύ πολλών άλλων, οι διατάξεις ενός νέου πολυνομοσχεδίου που κατέθεσαν στη Βουλή 10 υπουργοί και μια υφυπουργός. Επιπλέον, με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αναστέλλεται για δύο ακόμη χρόνια, για το 2017 και το 2018, η εφαρμογή του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια.
  • ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017 θα γίνονται δεκτοί οι ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» και «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 21 Απριλίου 2017, για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» και «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 έως τις 31 Μαΐου 2017.

  • ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΥΠΟΥ «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
«Μαύρη λίστα» καταρτίζεται για τους αφερέγγυους συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας με βασικό στόχο να μπορούν οι εταιρίες πάροχοι να εκτιμήσουν τον πιστωτικό κίνδυνο από τη σύναψη μιας σύμβασης για παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και έτσι να εξυγιανθούν οι σχετικές συναλλαγές και να αποφεύγονται περαιτέρω ζημιές. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός νέου είδους Τειρεσία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, κρίνοντας νόμιμη τη λειτουργία ειδικής εταιρείας στην οποία παρέχεται άδεια να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που θεωρούνται αφερέγγυοι και οι οποίοι είναι όσοι χρωστούν 200 ευρώ και άνω για διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η εταιρεία θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται διάφορα στοιχεία των συνδρομητών που αφορούν ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΑΔΤ ή αριθμό διαβατηρίου σε συνάρτηση με οφειλή τους από απλήρωτους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας.
  • ΝΕΕΣ Οnline ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΩΣ
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό για δυο νέες υπηρεσίες online πληρωμών των τραπεζών μελών της οι οποίες απλοποιούν τη διαδικασία και μειώνουν δραστικά το χρόνο ολοκλήρωσης στις μεταφορές χρηματικών ποσών. Ο δικαιούχος πιστώνεται σε δευτερόλεπτα ποσά ως 500 ευρώ και σε λιγότερο από δέκα λεπτά για μεγαλύτερα, ακόμα και εάν διατηρεί λογαριασμό σε τράπεζα διαφορετική από αυτήν του πληρωτή. Ειδικότερα: Με την πρώτη διατραπεζική υπηρεσία οι πληρωτές (φυσικά πρόσωπα) μπορούν να μεταφέρουν χρηματικά ποσά έως 500 ευρώ την ημέρα, όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου (24Χ7), με πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου σε άλλη τράπεζα και άμεση διαθεσιμότητα των πιστούμενων κεφαλαίων σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δικαιούχοι των χρηματικών ποσών μπορούν να είναι φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Για τη χρήση της υπηρεσίας χρειάζεται εγγραφή πληρωτών και δικαιούχων στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Δεν απαιτείται η αναγραφή του αριθμού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) του δικαιούχου αλλά μόνον ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου ή ο ΑΦΜ (εφόσον ο δικαιούχος είναι επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας). Στην υπηρεσία συμμετέχουν οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ: Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Eurobank. Με τη δεύτερη διατραπεζική υπηρεσία οι πληρωτές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) μπορούν να μεταφέρουν χρηματικά ποσά έως 12.500 ευρώ ανά εντολή, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08:00 έως τις 16:30, με πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου σε άλλη τράπεζα και διαθεσιμότητα των κεφαλαίων του το αργότερο σε δέκα (10) λεπτά. Στην υπηρεσία συμμετέχουν οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ: Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank και ATTICA. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην τράπεζα συνεργασίας σας.
Τράπεζα Πειραιώς: www.piraeusbank.gr ή στο τηλέφωνο 18 28 38, Εθνική Τράπεζα: www.nbg.gr ή στο e-mail contact.center@nbg.gr ή στο τηλέφωνο 181818 και από εξωτερικό στο (+30)210 484 8484 , Alpha Bank: www.alpha.gr ή στο τηλέφωνο 210 326 0000, Eurobank Ergasias: 210 955 5000 ή και 801 111 1144 από σταθερό τηλέφωνο, Attica Bank: http://www.atticabank.gr ή στο τηλέφωνο 210 366 9000 ή και στο Δίκτυο Καταστημάτων.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 1884/30.5.2017_Αριθμ. 41756 οικ./26.5.2017 Διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων), η απόφαση με τις αρχικές οδηγίες για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. ‘Οπως αποκαλύπτεται από το ΦΕΚ, ο συμβολαιογράφος θα είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία ενώ ο ίδιος θα αναρτά στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικά Συστήματα Πλειστηριασμών («ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ.»), την αναγγελία διενέργειας πλειστηριασμού κατά τα οριζόμενα στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Η αναγγελία περιέχει υποχρεωτικά τα ακόλουθα πεδία: ονοματεπώνυμο και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του συμβολαιογράφου, αντικείμενο, ημερομηνία διενέργειας και τιμή πρώτης προσφοράς του πλειστηριασμού, ποσό εγγύησης, καθώς και τον υπερσύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ όπου έχει αναρτηθεί η περίληψη της κατασχετήριας έκθεσης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Πλειστηριασμοί θα γίνουν σε βάρος όσων πελατών αρνούνται τη συνεργασία ή έχουν «εξαφανιστεί» με έμφαση σε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα κλιμακωθούν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 5.000 και άνω πλειστηριασμούς ως το τέλος του έτους.

  • ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ - ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ
«Κλειδώνει» ο νέος τρόπος υπολογισμού για τα πλασματικά έτη, που οδηγεί μια σειρά από ασφαλισμένους σε αύξηση του κόστους εξαγοράς. Η επίμαχη εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, οριστικοποιώντας τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, η εξαγορά είναι ακριβότερη για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλές αποδοχές, ενώ αντίθετα φαίνεται πως παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για τους δημοσίους υπάλληλους, για μισθωτούς με μισθούς έως 850€ όπως επίσης για ελευθέρους επαγγελματίες που δηλώνουν χαμηλό εισόδημα και με τον νέο τρόπο πληρώνουν χαμηλές εισφορές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα πλασματικά χρόνια που εξαγοράζονται εντός του 2017 υπολογίζονται με νέο τρόπο: (1) Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα πληρώνουν (από 13/5/2016) για κάθε μήνα το σύνολο της εισφοράς εργοδότη και εργαζομένου για κύρια σύνταξη, δηλαδή 20% του τελευταίου μεικτού μισθού, (2) Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν (από 1/1/2017) για κάθε μήνα το 10% των συντάξιμων αποδοχών τους τον μήνα της αίτησης (η εισφορά τους είναι 6,67% και του Δημοσίου ορίστηκε για το 2017 στο 3,33%).
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ "ΖΕΣΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "

Σας γνωρίζουμε ότι η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προτίθεται, ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, να διενεργήσει ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για την προμήθεια «Ζεστών μεσημεριανών σχολικών γευμάτων για μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα θα αφορά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017 και θα διενεργείται σε επιλεγμένα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και της περιφέρειας. Η ημερήσια διανομή ζεστού φαγητού θα αφορά περίπου 130.000 μερίδες ημερησίως στο σύνολο των τμημάτων του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς και Τεχνικών Προδιαγραφών στα πλαίσια της Έρευνας αγοράς που διενεργεί για τον εντοπισμό των δυνατοτήτων των δυνητικών προμηθευτών για το συγκεκριμένο διαγωνισμό απευθύνεται, δειγματοληπτικά, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μαζικής εστίασης. Ειδικότερα, η Διεύθυνση επιθυμεί να γνωρίζει για την εταιρία σας και για τους μελλοντικούς διαγωνισμούς με αυτό ή παρόμοιο αντικείμενο: 1. Την ύπαρξη ενδιαφέροντος από την εταιρία σας για δημόσιους διαγωνισμούς αυτού του είδους, 2. Τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα των μονάδων παραγωγής σας, όπως αυτή αναγράφεται στην άδειά σας, 3. Τη διαθέσιμη παραγωγική σας ικανότητα για το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017, 4. Την γεωγραφική περιοχή που δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας, 5. Τις πιστοποιήσεις ποιότητας που διαθέτει η επιχείρησή σας για την παραγωγή τροφίμων, 6. Το μέσο τζίρο της τελευταίας τριετίας.
Η πληροφόρηση της Υπηρεσίας μας για τις παραπάνω παραμέτρους σχετικά με την εταιρία σας θα μας βοηθήσει σημαντικά στον καλύτερο σχεδιασμό του επικείμενου αλλά και των επόμενων σχετικών διαγωνισμών. Παρακαλούμε πολύ τα σχόλια σας να δίνονται E-MAIL <marketsearch@eprocurement.gov.gr> ή να επικοινωνείτε μαζί μας στα 2103893170, 2103893293 και 2103893226. Υπεύθυνος κος Αναγνωστόπουλος Σωτήριος (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης/Γενική Γραμματεία Εμπορίου/Γενική Δ/νση Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών/Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς και Τεχνικών Προδιαγραφών/Τμήμα Έρευνας Αγοράς και Οικονομοτεχνικής Ανάλυσης.


  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ (toner, μελανάκια) ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ, ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ FAX ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενδιαφέρεται να προβεί στην προμήθεια αναλωσίμων ειδών (τόνερ, μελανάκια) για τις ανάγκες των εκτυπωτών, του φωτοτυπικού μηχανήματος και του fax της υπηρεσίας . Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με την εμπορία αναλώσιμων ειδών (toner, μελανάκια) να προσκομίσουν στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής οικονομική προσφορά και μέχρι του ποσού των 8.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την κάλυψη των αναγκών του Επιμελητηρίου για ένα έτος. Το κριτήριο επιλογής θα είναι η οικονομικότερη κατατεθειμένη προσφορά ικανοποιώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των γνήσιων αναλωσίμων των εκτυπωτών, του φωτοτυπικού και του φάξ .Η παραγγελία από το Επιμελητήριο θα γίνεται τμηματικά (και όχι συνολικά) ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιάζονται, ενώ η τιμή για όλα τα αναλώσιμα θα παραμένει σταθερή για όλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί, ή μέχρι να εξαντληθούν οι παραγγελθέντες ποσότητες. Το Επιμελητήριο δεσμεύεται ότι κατά τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα απορροφήσει όλες τις αναφερόμενες ποσότητες που ζητάει.
Προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 73 του Ν. 4412/2016 επισημαίνεται ότι η προσφορά σας θα πρέπει να συνοδεύεται από : α) απόσπασμα ποινικού μητρώου νομίμου εκπροσώπου , β) φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του νομικού προσώπου σε ισχύ .
Εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, προσκομίζονται επιπλέον αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης του νομικού προσώπου: γ) Γενικό πιστοποιητικό (μεταβολών) από την υπηρεσία ΓΕ.Μ.Η. και δ) Αναλυτικό πιστοποιητικό εκπροσώπησης (στοιχεία εκπροσώπων) από την υπηρεσία ΓΕ.Μ.Η.
Η μη προσκόμιση των ανωτέρω από τον ανάδοχο αποτελεί λόγο αποκλεισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους (σε κλειστό φάκελο) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συμπληρωμένο τον πίνακα με τις αναγραφόμενες ποσότητες σε κάθε είδος για το σύνολο της προμήθειας που αποτελεί αντικείμενο της παρούσας πρόσκλησης έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 14:00 μ.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Πολυτεχνείου 58 στον Πολύγυρο και ώρες από 8:00 π.μ. – 14:00 μ.μ Πληροφορίες παρέχονται από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8:00 π.μ. – 14:30 μ.μ.. Υπεύθυνη κα. Τσερβελή Ιωάννα.
Ο αναλυτικός πίνακας με τα είδη και τις ποσότητες των αναλώσιμων ειδών που θέλει να προμηθευτεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι αναρτημένος στnν ηλεκτρονική του διεύθυνση, www.epichal.gr .


Δεν υπάρχουν σχόλια: