«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επέλαση κάμπιας σε περιοχές της Χαλκιδικής - Καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών παρατηρούνται στη Χαλκιδική. Κάμπιες που εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές του νομού "σαρώνουν" τα πάντα στο πέρασμά τους, με τους αγρότες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
«Οι κάμπιες είναι πολλών ειδών και σαν σύμμαχοι προέκυψαν στη δασική έκταση της...
Χανιώτης, λεηλάτησαν το δάσος έφαγαν τα πάντα. Κουμαριές βελανιδιές, πουρνάρια. Έφαγαν τα φύλλα και άφησαν σκελετούς» περιγράφουν στο halkidikinews.gr κάτοικοι της Χανιώτης.
«Πηγαίνοντας για Σκιώνη από Χανιώτη η άσφαλτος ήταν γεμάτη από διερχόμενες κάμπιες και το δάσος στα πέριξ έγινε σιθρού» τονίζει ο Νικόλας Μποσνάκης.
Για το θέμα μίλησε στο halkidikinews.gr o Δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιέιας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός. «Είναι λογικό να υπάρχουν χρονιές που έχουμε έξαρση της εμφάνισης των εντόμων. Θυμάμαι και άλλες χρονιές με παρόμοια γεγονότα», ανέφερε ο κ. Τερτιβανίδης, ενώ σημείωσε ότι ψεκασμοί από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης γίνονται για δάκο και κουνούπια και σε έκτακτες περιπτώσεις για ακρίδες και αρουραίους.
Οι παραγωγοί της περιοχής ζητούν από το Δασαρχείο να ερευνήσει το φαινόμενο και κάνει επέμβαση με ψεκασμούς στην περίπτωση της κάμπιας.



πηγή: halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: