"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΟΜΙΛΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΚΟ ΟΑΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΤΖΟΓΟ, ΑΛΚΟΟΛ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων «ΟΑΣΙΣ» και τον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση – ομιλία στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 19:00 με θέμα...
«Εθισμός και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά , τον τζόγο, το αλκοόλ και το διαδίκτυο» . Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΟΑΣΙΣ για την απεξάρτηση και τον εθισμό στην Βόρειο Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα των ναρκωτικών και την έναρξη της τουριστικής περιόδου στον νομό Χαλκιδικής. Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί προβολή videos και θα διανεμηθούν φυλλάδια της ΟΑΣΙΣ. Βασικός ομιλητής ο πρόεδρος της ΟΑΣΙΣ και σύμβουλος Απεξάρτησης Δαμιανός Δουίτσης. Μαζί του, μέλη της ΟΑΣΙΣ και γονείς πρώην εξαρτημένων. Η είσοδος ειναι ελεύθερη για το κοινό.

  • ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Στη δημοσιότητα ήλθε το τελευταίο προσχέδιο του Μνημονίου στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και δανειστές. Το κείμενο των 53 σελίδων ανέβασε στο Twitter δημοσιογράφος της εφημερίδας Handelsblatt. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναφέρονται αρχικά οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζονται τα προαπαιτούμενα που πρέπει να έρθουν άμεσα στη Βουλή: (1) Αποκατάσταση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών της χώρας., (2) Προστασία της οικονομικής βιωσιμότητας, (3) Ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις , (4) Σύγχρονο κράτος και δημόσια διοίκηση. Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει όσα συμφώνησε από τον Αύγουστο του 2015 και αναφέρει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% για το 2017 και 3,5% για το 2018, ενώ το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% θα διατηρηθεί μέχρι το 2020-2021. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που προβλέπει ότι όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης εφαρμόζονται εγκαίρως και έχουν τις αναμενόμενες αποδόσεις, προβλέπεται δημοσιονομικό κενό της τάξης του 0,3% του ΑΕΠ έως το 2018, χωρίς τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Α. Για τις συντάξεις και αφορολόγητο: Από 1ης Ιανουαρίου 2019 περικόπτεται η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις έως 18% καθώς και μέρος των επικουρικών αν δεν συμπληρώνεται το απαιτούμενο ποσό περικοπής. Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 ή από την 1η Ιανουαρίου 2019 αν δεν πιαστεί ο στόχος του 3,5% επιβάλλεται η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ. Β. Συλλογικές συμβάσεις.: Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, το μνημόνιο προβλέπει προ-νομοθέτηση που θα εξασφαλίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις στις συλλογικές συμβάσεις του 2011, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του προγράμματος του ESM. Γ. Ομαδικές απολύσεις : Το προσχέδια αναφέρει την τροποποίηση της νομοθεσίας περί ομαδικών απολύσεων προκειμένου να αντικατασταθεί το ισχύον πλαίσιο διοικητικής έγκρισης με μία διαδικασία κοινοποίησης των εργαζομένων, με μέγιστη διάρκεια τριών μηνών. Το σύστημα ειδοποίησης θα ελέγχεται και θα εφαρμόζεται από το ανασχηματισμένο Ανώτατο Εργατικό Συμβούλιο του οποίου η σύνθεση θα εξασφαλίζει την «ίση» εκπροσώπηση του κράτους, των εργοδοτών και τον εργαζομένων. Οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους δεν θα ξεπερνούν σε διάρκεια τις 30 ημέρες. Στο προσχέδιο προβλέπεται και νομοθέτηση που θα επιτρέψει την διαδικασία επιτάχυνσης των δικαστικών αποφάσεων για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις εργαζομένων.
  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΩΣ 30% ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Αυξημένες έως και 20%-30% θα είναι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τα μπλοκάκια το 2018 και το 2019, εξαιτίας της επικείμενης αύξησης της βάσης υπολογισμού τους την επόμενη διετία η οποία προβλέπεται στην τελική συμφωνία κυβέρνησης –θεσμών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Ήδη το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά να μην κατατεθεί η συγκεκριμένη διάταξη, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τη ΓΣΕΒΕΕ. Και δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν αλλιώς οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματικών, δεδομένου ότι, οι επαγγελματίες οι οποίοι θα δηλώσουν το ίδιο σε σχέση με το 2017 καθαρό εισόδημα θα κληθούν να καταβάλλουν 6% - 6,5% περισσότερες εισφορές σε σχέση με το 2017, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει έκπτωση 15% στο ακαθάριστο εισόδημα του 2017, επί του οποίου θα επιβληθούν οι εισφορές. Παραπέρα, το 2019, αναμένεται αύξηση 20% -25% στις εισφορές των επαγγελματιών (που θα δηλώσουν το ίδιο καθαρό εισόδημα με το 2018) σε σχέση με εκείνες που θα καταβληθούν το 2018.  Και αυτό γιατί από το 2019, καταργείται η έκπτωση 15% που ισχύει για το 2018 και έτσι οι εισφορές θα ισχύσουν επί του συνόλου του ακαθαρίστου εισοδήματος των επαγγελματιών.
  • ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου υποστηρίζει ότι «ενδεχομένως» οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων το 2019 να προσκρούουν στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Υπογραμμίζει την έλλειψη αναλογιστικής μελέτης. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμοδότησε ότι είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κυριών και επικουρικών συντάξεων από το 2019 που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους ευρωπαίους δανειστές, Ωστόσο, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προσπάθησε να «στρογγυλέψει» την αντίθεση αυτή των σκληρών επαναλαμβανόμενων περικοπών των συντάξεων, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως» οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων να προσκρούουν στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ. Παράλληλα, οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αποφάνθηκαν ότι καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί ενός νομοσχεδίου που προβλέπει περικοπές συντάξεων μετά από δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη, όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.
  • ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία ακόμα και για χρέη κάτω των 3.000 ευρώ προωθεί το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος «Αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να μην χάνεται ακόμη και αν την απωλέσει κανείς για τρεις μήνες». Διευκρίνισε επίσης ότι θα υπάρξουν κριτήρια για να υπαχθεί κάποιος σε μία από τις έξι κλίμακες που θα δημιουργηθούν με παραμέτρους το χρέος, τις δόσεις και την έκπτωση, καταλήγοντας ότι «δεν θα ισχύουν οι 120 δόσεις και για αυτόν που έχει να πληρώσει, γιατί έτσι ουσιαστικά θα τον δανείζαμε». Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων. Η οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα αγγίζει τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ. Σχετικά με την απαλλαγή των στελεχών του Δημοσίου και των τραπεζών από την ποινική ευθύνη ο κ.Πετρόπουλος τόνισε: «Δεν μιλάμε για ποινική απαλλαγή. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκείνο που προβλέπεται είναι μία διαδικασία, ώστε εκεί που προκύπτει αμφιβολία για την ορθότητα της επίλυσης των χρεών θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου ώστε η λύση που θα επιλέγεται να είναι ικανοποιητική και για το Ταμείο και να μπορεί να πληρωθεί από τον οφειλέτη. Δηλαδή να υπάρχει καλή απόδοση χωρίς φόβο για τον υπάλληλο».
  • ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ 115.658 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Αυξήθηκαν κατά 11.872 οι οφειλέτες που τέθηκαν εκτός ρύθμισης των ασφαλιστικών τους οφειλών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των οφειλετών που είναι εκτός οποιασδήποτε ρύθμισης των οφειλών να ανέλθει σε 115.658 από 103.786 που ήταν στο τέταρτο τρίμηνο του 2016. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ, το συνολικό ποσό των ασφαλιστικών οφειλών που αντιστοιχεί στις απολεσθείσες ρυθμίσεις των 115.658 οφειλετών ανέρχεται σε 4,5 δισ. ευρώ.
  • ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ capital controls
Mετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές επανέρχεται το θέμα της χαλάρωσης των capital controls. Στο προσχέδιο του νέου μνημονίου που δημοσιεύτηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων και η χαλάρωση που πρέπει να γίνει μετά από τη σύνταξη ενός οδικού χάρτη. Ενα από τα μέτρα που προβλέπονται είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων στα 2.000 ευρώ το μήνα. Ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα ανά εβδομάδα στα 500 ευρώ. Επιπλέον σύμφωνα με δημοσιεύματα εκτός απ' την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών. Εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα. Ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί πλήρες χρονοδιάγραμμα ως προς την αλλαγή αυτή.
  • ΕΩΣ 1,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ BREXIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Από 0,4% έως 0,8% του ΑΕΠ, δηλαδή από 800 εκατομμύρια μέχρι 1,6 δισ. ευρώ εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος, ότι μπορεί να είναι το κόστος, μετά το 2019, των επιπτώσεων για την Ελλάδα από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα πάντως με ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου προς την αρμόδια επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής «δεν υπάρχουν ακόμα πλήρεις και οριστικές εκτιμήσεις για το κόστος εξόδου». Σημείωσε ότι σωστές εκτιμήσεις των οικονομικών συνεπειών θα γίνουν αφού ενεργοποιηθούν οι σχετικοί μηχανισμοί και ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου που προβλέπεται τον Μάρτιο του 2019. Τόνισε δε ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και να δοθεί παράταση ή να υπάρξει μεταβατική περίοδος για ορισμένα θέματα.
  • ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ Ο ΕΝΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2018
Το 2018 θα αναπροσαρμοστούν τελικά οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και κατ’ επέκταση ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων. Ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές, ωστόσο το αποτέλεσμα για τα ταμεία του Δημοσίου θα είναι ακριβώς το ίδιο και συγκεκριμένα θα πρέπει να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ. Ωστόσο, οι αλλαγές των αντικειμενικών αξιών θα επιφέρουν αλλαγές στους συντελεστές που ισχύουν σήμερα για τον υπολογισμό του φόρου, ενώ πολύ πιθανό το 2018 να καταργηθούν αρκετές από τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ.
  • ΕΡΓΑΝΗ: 92.132 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Την υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε τον Απρίλιο το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων (θετικό κατά 92.132 θέσεις εργασίας), σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα που καταγράφει το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη. Κρίσιμης σημασίας στοιχείο η επικράτηση τον Απρίλιο του ποσοστού προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, έναντι των ελαστικών μορφών εργασίας. Επίδοση- ρεκόρ καταγράφεται και σε επίπεδο τετραμήνου.
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΕΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
Ο Οργανισµός Απασχόλησης Εργατικού Δυναµικού ανακοινώνει σχετικά µε τις βεβαιώσεις για την εφορία, ότι οι συναλλασσόµενοι µε τον Οργανισµό δεν χρειάζεται να απευθύνονται στις αρµόδιες υπηρεσίες ( ΚΠΑ2) ή να τις αναζητούν στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, καθώς τα στοιχεία των ποσών που έχουν καταβληθεί, έχουν αποσταλεί ήδη στην Γενική Γραµµατεία Δηµοσίων Εσόδων.
  • ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Την επέκταση από τον Σεπτέμβριο του ολοήμερου δημοτικού σε όλα τα σχολεία της χώρας (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια σχολεία) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. Η κυβέρνηση, επίσης, σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, οι μαθητές θα έχουν λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες και το εθνικό απολυτήριο είναι αυτό που θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Πιστεύουμε στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια Παιδεία» δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
«Η Παιδεία πρέπει να είναι μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον τόπο. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης» είπε ο πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε ότι και φέτος τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν κανονικά τα σχολεία με όλα τα βιβλία και επάρκεια διδακτικού προσωπικού. «Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Η πραγματική μαθησιακή διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο των φροντιστηρίων» τόνισε ο πρωθυπουργός. Σε αυτό ακριβώς στοχεύουν όλες οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μάθηση και όχι η εξέταση.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.


Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: