«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αποχαρακτηρίζεται από επαρχιακή οδός ο δρόμος που συνδέει τις Καλύβες με τη Γερακινή στη Χαλκιδική

Αποχαρακτηρίζεται από επαρχιακή οδός ο δρόμος που συνδέει τις Καλύβες με τη Γερακινή στη Χαλκιδική και μετατρέπεται σε δημοτική οδό, προκειμένου όχι μόνο να γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις (καθώς ειδικά τη θερινή τουριστική περίοδο, ο δρόμος χρησιμοποιείται από χιλιάδες επισκέπτες της γύρω περιοχής), αλλά να ωφεληθεί ο τουρισμός και να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την... ανάπλαση της περιοχής.

Ο δρόμος μήκους 7,6 χιλιομέτρων αποτελούσε τμήμα της παλιάς επαρχιακής οδού και διέρχεται μέσα από τους τουριστικούς οικισμούς. Πλέον όμως η διαμπερής κυκλοφορία εξυπηρετείται από τη νέα επαρχιακή οδό Μουδανιών – Νικήτης, οπότε δεν υπάρχει λόγος να παραμένει στο δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο το συγκεκριμένο τμήμα.
Ο δρόμος περνά μέσα από τον οικισμό των Καλυβών, την παραλία Γερακινής και μέσω της διασταύρωσης της Γερακινής φτάνει μέχρι τη συμβολή παλιάς και νέας επαρχιακής οδού λίγο πριν τον οικισμό Ψακούδια. Στις θετικές επιπτώσεις του αποχαρακτηρισμού είναι, σύμφωνα με το δήμο Πολυγύρου, η καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών δραστηριοτήτων, η δυνατότητα για ανάπλαση της περιοχής, η αξιοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών, η τουριστική ανάπτυξη και η καλύτερη σύνδεση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής.

Η ένταξη στο δημοτικό δίκτυο αποτελεί αίτημα του δήμου Πολυγύρου, καθώς όπως αναφέρει ο δήμος «εξυπηρετεί σήμερα εκτός από τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, τον τουριστικό κόσμο, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της περιοχής (κάμπινγκ, ξενοδοχεία κτλ.), καθώς και τους παραθεριστές με ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες. Η εκτός σχεδίου περιοχή χαρακτηρίζεται ως περιοχή ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού – αναψυχής. Ο κυκλοφοριακός φόρτος του συγκεκριμένου δρόμου έχει ελαττωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αφού οι επισκέπτες που έχουν προορισμό τη Σιθωνία εξυπηρετούνται από το νέο επαρχιακό δίκτυο.
Ο χαρακτηρισμός του δρόμου ως δημοτικής οδού θα δώσει στο δήμο τη δυνατότητα της διαμόρφωσης – ανάπλασης, αλλά και σήμανσης του συγκεκριμένου δρόμου, σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής. Επίσης θα δώσει τη δυνατότητα της καλύτερης αξιοποίησης των ιδιωτικών οικοπέδων με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουρισμού και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον η όποια δυνατότητα δυσκολίας υπάρχει στη σύνδεση των εγκαταστάσεων και των ιδιοκτησιών με το επαρχιακό δίκτυο θα εξαλειφθεί, αφού η σύνδεση σε δημοτικό δίκτυο είναι σαφώς λιγότερο απαιτητική απ' ότι σε επαρχιακό δίκτυο. Αυτό κρίνεται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή, μιας και οι απαγορευτικές διατάξεις σύνδεσης με εγκαταστάσεις αποτελούν τροχοπέδη στην οποιαδήποτε τουριστική – επιχειρηματική δραστηριότητα».
Το θέμα του αποχαρακτηρισμού θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: