"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ DETROPOENOS 2017
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων έλαβε μέρος 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP - OENOS 2017, που διοργάνωσε η HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, από τις 3 έως 6 Μαρτίου 2017 με τη συμμετοχή...
έξι (6) επιχειρήσεων – μελών του, οι οποίες έκθεταν τα προϊόντα τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Η 26η DETROP 2017 προσέφερε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ανάπτυξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, ποτών και συναφούς εξοπλισμού. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του Νομού μας για άλλη μία χρονιά έμειναν ευχαριστημένες από τις επαφές που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της εκθέσεως και θεωρούν ότι ο στόχος για άνοιγμα νέων αγορών και την προσέλκυση νέων πελατών επετεύχθη.
Τα περίπτερα που συμμετείχαν οι επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί, αντιπροσωπείες άλλων Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι όποιοι με τη σειρά τους μας συνεχάρησαν για την δυναμική μας παρουσία και επιβράβευσαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεών μας.
Το Σάββατο 04/03/2017 στο περίπτερο 12 (αίθουσα παράλληλων εκδηλώσεων) το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρία MANAGER’S OFFICE, από ώρα 15:00 έως 18:00, δωρεάν σεμινάριο εφαρμοσμένης ανάπτυξης σε ξένες αγορές. Το σεμινάριο που παρακολούθησαν περίπου 50 επιχειρηματίες, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, η θεματολογία του ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, επίκαιρη και στοχευμένη. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και οι παρουσιάσεις των εισηγητών.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε απονομή αναμνηστικών πλακετών στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, οι οποίες συμμετείχαν στη DETROP 2017.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες για την πολύ καλή οργάνωση και παρουσίαση των περιπτέρων τους.



  • ΗΜΕΡΙΔΑ – ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΩΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ , ΤΟΠΙΚΟ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προσκαλεί όλα τα μέλη του, στην ημερίδα – ομιλία που διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο, με θέμα «Πώς οικοδομούμε ένα ποιοτικό , τοπικό, τουριστικό σύστημα», με κεντρικό ομιλητή τον Κοινωνιολόγο και συγγραφέα κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Στόχος της ομιλίας είναι να αναλυθούν τα οφέλη του τουρισμού με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια και να αποτελέσει έναυσμα και αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση και προβληματισμό . Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΕΛΣΤΑΤ: ΥΦΕΣΗ 1,1% ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016
Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε η πορεία του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του 2016, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και ύφεση 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016, παρότι η οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,3% και ύφεση 0,4%, αντίστοιχα. Οι διαφορές, όπως διευκρινίζεται, προκύπτουν από την ενσωμάτωση στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Πρόκειται για στοιχεία είτε μηνιαία, όπως στοιχεία Ισοζυγίου Πληρωμών μηνός Δεκεμβρίου, είτε τριμηνιαία, όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού. Σημειώνεται ότι στο γ’ τρίμηνο του 2016, το εγχώριο ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 2% σε ετήσιο επίπεδο και κατά 0,6% σε τριμηνιαίο επίπεδο.
  • EUROSTAT : Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΥΦΕΣΗ

Σύμφωνα με την κοινοτική Στατιστική Υπηρεσία, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με την οικονομία σε ύφεση . Κατά 1,1% μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, ενώ η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση της τάξης του 1,2% το δ' τρίμηνο του 2016 και ύφεση της τάξης του 1,2%, έναντι του γ' τριμήνου του ιδίου έτους. Αυτό προκύπτει από έκθεση της Eurostat, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη και από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα μεταξύ των «28», το ΑΕΠ της οποίας συρρικνώθηκε κατά το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους. Τα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία συμπίπτουν με αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι η έκθεση της Eurostat, στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για όλα τα κράτη-μέλη αναφορικά με το δ' τρίμηνο του 2016, βασίζεται σε στοιχεία που παρέχουν τα ίδια τα κράτη και τα οποία καταρτίζονται σύμφωνα με το σύστημα ESA 2010.


  • ΙΟΒΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Mετά την πρόσκαιρη σταθεροποίησή του στις 95,1 μονάδες τον Ιανουάριο, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) υποχώρησε σημαντικά τον Φεβρουάριο, στις 92,9 μονάδες, φτάνοντας στο επίπεδο όπου βρέθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Όπως επισημαίνεται στο Μηνιαίο Δελτίο Ερευνών Οικονομικής Συγκυρίας «Φεβρουάριος 2017» που δημοσιοποίησε σήμερα το ΙΟΒΕ, παρά την υποχώρησή του, πάντως, ο δείκτης κυμαίνεται ακόμη σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα από ό,τι τον ίδιο μήνα του 2016 (89 μονάδες).


  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Αντιστροφή της πτωτικής τάσης που είχε παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες στο υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών κατά τον μήνα Ιανουάριο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν στα 3,602 δισ. ευρώ έναντι 3,31 δισ. τον Δεκέμβριο του 2016, αύξηση που αποδίδεται στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Εφόσον στα 3,602 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προστεθούν και τα 1,206 δισ. που είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, τότε οι συνολικές οφειλές ανέρχονται τον Ιανουάριο στα 4,808 δισ. ευρώ έναντι 4,536 δισ. τον Δεκέμβριο.
  • ΣτΕ: ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ
Το Β' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), έκρινε ότι τα ακίνητα, τα οποία αποκτώνται μετά από χρησικτησία (μετά από χρήση 20 ετών) δεν υπόκεινται σε φορολογία, καθώς δεν καταβάλλονται χρήματα για την απόκτησή τους, δεν επέρχεται προσαύξηση του φορολογητέου εισοδήματος, αλλά ούτε και η κυριότητα τους αποτελεί τεκμαρτή δαπάνη. Αναλυτικότερα, το ΣτΕ αναφέρει ότι, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το θεσπιζόμενο τεκμήριο φορολογητέου εισοδήματος, λόγω δαπάνης για την αγορά ακινήτου, εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις, που ο φορολογούμενος καταβάλλει πράγματι χρηματικό ποσό για την αγορά ακινήτου.
  • ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
Με τα περισσότερα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά, οι θεσμοί αναχωρούν σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα, αφού πραγματοποιήσουν μια τελευταία συνάντηση με την κυβέρνηση στο Χίλτον. «Μπορούμε να έχουμε συμφωνία στις 20 Μαρτίου εάν υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά του ΔΝΤ», ωστόσο, ανέφερε ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αργά χθες το βράδυ και ενώ σήμερα αναχωρούν οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών από την Αθήνα, προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση του Euro Working Group. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει αρχίσει να δέχεται ότι η υπεραπόδοση για το 2016 έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, ενώ έχει σχεδόν μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό του 2018.

  • ΕΦΚΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Έλλειμμα με το καλημέρα για τον πολύπαθο ΕΦΚΑ: εκτός από το έλλειμμα του της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ έχει μειωθεί κατακόρυφα και η εισπραξιμότητά του.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, από τα 1.194.000 σημειώματα πληρώθηκαν μόλις τα 323.600, ενώ πάνω από 150.000 ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πληρώσουν. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα από τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών θα φτάσει τα 480 εκατ. ευρώ το 2017. Με δεδομένο ότι και οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν περισσότερο περιέπλεξαν παρά αποσαφήνισαν το πώς γίνεται η καταβολή των εισφορών, το υπουργείο Εργασίας προωθεί σχέδιο νόμου με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται διατάξεις οι οποίες αλλάζουν σημαντικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκαν τον Μάιο του 2016, θα έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 και ακόμα δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, τα μπλοκάκια.
  • ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
Σε παράταση για ένα χρόνο της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων εμπόρων, που ήταν ασφαλισμένοι του τ. ΟΑΕΕ αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το υπουργείο Εργασίας έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΣΕΕ και όπως επισημαίνεται αναμένεται  πλέον επίσημα η υλοποίηση του αιτήματος  από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου , για την άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν κάνει διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, η οποία (ασφαλιστική κάλυψη) έληξε στις 28/2/2017.
  • Eurostat: ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑ 23,4% ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ
Παραμένει το χάσμα εργασιακών ευκαιριών και αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη Eurostat, περίπου μία στις τρεις ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις στην ΕΕ καταλαμβάνονται από γυναίκες/μάνατζερ (35%). Το υψηλότερο ποσοστό γυναικών/μάνατζερ καταγράφεται στη Λετονία (53%) και ακολουθούν η Βουλγαρία και η Πολωνία (44%), η Ιρλανδία (43%), η Εσθονία (42%), η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία (41%), η Γαλλία και η Σουηδία (40%).  Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία, την Ιταλία και την Κύπρο (22%), στο Βέλγιο και την Αυστρία (23%) και στο Λουξεμβούργο (24%). Σύμφωνα με τη Eurostat, σε όλες τις χώρες της ΕΕ ο μισθός των γυναικών/μάνατζερ είναι κατώτερος από αυτόν των ανδρών. Συγκεκριμένα, οι μέσες αμοιβές για τις γυναίκες μάνατζερ στην ΕΕ είναι κατά 23,4% κατώτερες από αυτές των ανδρών. Το υψηλότερο μισθολογικό χάσμα υπέρ των ανδρών καταγράφεται στην Ουγγαρία (33,7%), στην Ιταλία (33,5%) και στην Τσεχία (29,7%). Ακολουθούν η Σλοβακία (28,3%), η Πολωνία (27,7%), η Αυστρία (26,.9%), η Γερμανία (26,8%), η Πορτογαλία (25,9%), η Εσθονία (25,6%) και η Μ. Βρετανία (25,1%). Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι χαμηλότερο στη Ρουμανία (5%), στη Σλοβενία (12,4%), στο Βέλγιο (13,6%) και στη Βουλγαρία (15%). Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα.
  • «ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ» - ΕΦΥΓΑΝ 450 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Στοιχεία - φωτιά για την αγορά εργασίας και την μετανάστευση των Ελλήνων δόθηκαν σε ημερίδα του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου. Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, η Ελλάδα είναι μια χώρα που γερνάει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η χώρα είναι η «διαρροή εγκεφάλων»: Οι περίπου 450.000 Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο 2008 - 2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες έχουν αποδώσει στις οικονομίες των χωρών αυτών, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, 50 δισεκατομμύρια ευρώ.  


  • ΣΕ ΑμεΑ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΣΕΠ
Eνεργοποιείται, από Δευτέρα (6 Μαρτίου 2017), η διάταξη του νόμου 4440/2016, σύμφωνα με την οποία, πρέπει σε όλες τις θέσεις που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, από τώρα και στο εξής, το 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, να αφορούν άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους. Πρόκειται για το αποτέλεσμα αγώνα πολλών ετών αλλά και δικαίωσης του πάγιου αιτήματος της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της για την εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους. Στο ίδιο άρθρο ψηφίστηκε και η αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ENTERPRISE GREECE – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΗΑΕ , ΚΟΥΒΕΪΤ, ΜΠΑΧΡΕΪΝ, ΚΑΤΑΡ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. – Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών , προγραμματίζει , με την υποστήριξη της ΔΕΘ – HELEXPO, τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στη Θεσσαλονίκη , στις 15 & 16 Μαΐου 2017, για τον κλάδο των Δομικών Υλικών .Για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με τα κατά τόπους ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών , προσκαλεί στην Ελλάδα αγοραστές από ΗΑΕ, Κουβέϊτ, Μπαχρέϊν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, προκειμένου να έλθουν σε επαφή με ενδιαφερόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων , θα πρέπει να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο εγγραφής (Registration Form) και να το αποστείλετε μαζί με σύντομο προφίλ της εταιρίας σας στα αγγλικά , στην ηλεκτρονική διεύθυνση : promotion@enterprisegreece.gov.gr , το αργότερο έως την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κυρίες Ζ. Λέγγα στο τηλέφωνο 210 3355798, (z.legga@enterprisegreece.gov.gr ) και Α. Τρυποσκούφη στο τηλ. 210 3355778 , (a.triposkoufi@enterprisegreece.gov.gr ) .

  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΗΜΑ)
Σύμφωνα με ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) (http://wrm.ypeka.gr) λόγω της καθολικής αποδοχής του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων και της μεγάλης ανταπόκρισης από τους υπόχρεους για την εγγραφή και καταχώρηση σε αυτό και σε συνέχεια πολλών αιτημάτων από παραγωγικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια, κλπ) με πρόταση του αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλου, συνεχίζεται η εγγραφή και η καταχώρηση και μετά το πέρας της 28ης Φεβρουαρίου 2017 .Προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες από την μη έγκαιρη εγγραφή και καταχώρηση των υπόχρεων , θα ακολουθήσει και σχετική τροποποιητική ΚΥΑ. Στη διαδικασία αυτή εντάσσονται και οι νέες δραστηριότητες που έχουν υποχρέωση εγγραφής. Για την υποστήριξη των υπόχρεων λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στον αριθμό 210 - 8653150. Οι χρήστες του ΗΜΑ μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους και στην ηλεκτρονική διεύθυνση wrm.helpdesk@prv.ypeka.gr. Για την ενεργοποίηση της διαδικασίας συμπλήρωσης και υποβολής των Εκθέσεων Αποβλήτων, θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: