«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση του Ε. Καρανάσιου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3)

Νερό: η βασική πηγή ζωής. Γιατί να το σπαταλάμε;
Με την πάροδο του χρόνου το νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπαρκεία.
Η κρίση του πόσιμου νερού χαρακτηρίζεται τόσο από την υποβάθμιση της ποιότητας του, όσο και από τη μείωση της ποσότητάς του.
Στη Χαλκιδική, πλείστες είναι οι περιπτώσεις...
κατά τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την έλλειψη και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού.
Πολυετής είναι οι προσπάθειες που κατέβαλλαν παράγοντες του τόπου για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση αντιμετώπισης του προβλήματος που απειλεί ομολογουμένως την ισορροπία στα αποθέματα νερού. Πάρθηκαν μέτρα, επιβλήθηκαν απαγορεύσεις, έγιναν παραινέσεις για ορθολογική χρήση του νερού, ωστόσο ελάχιστα ήταν τα αποτελέσματα. Επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσα να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε τις τελευταίες δεκαετίες η αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης, η αύξηση του πληθυσμού και του τουρισμού καθώς και η υπερκατανάλωση. Ήταν προσωπική μου προεκλογική δέσμευση να ξεκινήσει ουσιαστική προσπάθεια δημιουργίας φράγματος συλλογής νερού στο Χαβρία ποταμό μέσω του οποίου μπορεί να εξασφαλιστεί ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδάτινου ορίζοντα και η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων ελαιοκτημάτων.
Αυτό πράξαμε στη βουλευτική μου θητεία στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Α. Σαμαρά, ολοκληρώσαμε τις μελέτες, εντάξαμε το όλο έργο στα εμπροσθοβαρή έργα της κυβέρνησης, ολοκληρώσαμε τις μελέτες για τα δίκτυα μεταφοράς νερού έως την Άφυτο και το Ν. Μαρμαρά. Παράλληλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, ώστε να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπάρχουν τα τεύχη δημοπράτησης αυτού του υπερέργου. Παραδώσαμε λοιπόν στη σημερινή κυβέρνηση ένα άρτια προετοιμασμένο έργο και αναμένουμε πλέον την αξιοποίηση αυτής της προετοιμασίας με το άνοιγμα του νέου ΕΣΠΑ.
Η σημερινή (22/3) παγκόσμια Ημέρα ΝΕΡΟΥ δεν είναι άλλη μια επέτειος κενής περιεχομένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: