"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις »
Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Η ημερίδα έχει θέμα


« Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι: 
1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.
Η Κ.Ε.Ε.Ε και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της ημερίδας στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2017 , σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου.

  • ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει οδικές Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει εξολοκλήρου το κόστος της οδικής μεταφοράς των συμμετέχοντων μελών του από τη Χαλκιδική προς τις Εκθέσεις Τουρισμού και αντίστροφα, και τα μέλη του θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος διαμονής. Το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:

  1. TTR 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το χρονικό διάστημα από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2017 και διαμονή (τρείς διανυκτερεύσεις) σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο RAMADA PARK HOTEL, με κόστος συμμετοχής 113,00 € / άτομο (για το μονόκλινο επιπλέον χρέωση 58,00 €/ άτομο).

  1. ITTFA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας το χρονικό διάστημα από 23 έως 26 Φεβρουαρίου 2017 και διαμονή (τρείς διανυκτερεύσεις) σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο BEST WESTERN SUMADIJA με κόστος συμμετοχής 103,00 €/άτομο (για το μονόκλινο επιπλέον χρέωση 83,00€/άτομο).

Στις εκθέσεις τουρισμού δικαιούνται να λάβουν μέρος οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιάσεις μεταφορικών και πλωτών μέσων) και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους εισφορές προς το Επιμελητήριο και το 2016. Στο κόστος των αποστολών περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης με λεωφορείο, διαμονή (τρείς διανυκτερεύσεις) στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό σε δίκλινα δωμάτια, συνοδό κατά τη διάρκεια της αποστολής, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τουριστικό πρακτορείο “PETKOGLOU TOURS”.

Υπεύθυνος επικοινωνίας κος Πέτκογλου Νικόλαος, στο fax 23740 25023 , τηλ. 23740 25350 ή στο στο e-mail: petkogloutours@gmail.com
Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες-μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις τουριστικές αποστολές, να επικοινωνήσουν με το τουριστικό γραφείο που προαναφέρεται.


  • ΕΣΠΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜμΕ
Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει πρόγραμμα για «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων». Προϋπολογισμός προγράμματος  στα 266,6 εκατ. Ευρώ. Δικαιούχοι είναι: ΝΕΕΣ πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις με υποστήριξη του επενδυτικού σχεδίου καθώς και των λειτουργικών εξόδων για 6 μήνες από την έναρξη. Επιχειρήσεις καταλυμάτων που έχουν αρχίσει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί λόγω δυσκολιών οφειλομένων στην οικονομική κρίση. Έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μονάδων που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και συμβάλλουν ταυτόχρονα στη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας. ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 80.000 ευρώ – 400.000 ευρώ με ποσοστό επιδότησης από 40% και σε περίπτωση που στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται δαπάνη μισθολογικού κόστους, το ποσοστό ανεβαίνει στο  50%.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΚΑΔ
Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Camping, Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών, Υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων-ποδηλάτων, Ταξιδιωτικά πρακτορεία, Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών σχεδίων κλπ..
Επιλέξιμες προς επιδότηση δαπάνες:
Κτιριακά, Μηχανήματα & εξοπλισμός, Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, Συστήματα ποιότητας, Η/Υ και λοιπά περιφερειακά, Λογισμικό & μηχανογραφικά συστήματα, Δαπάνες προβολής-προώθησης-διαφήμισης-Συμμετοχής σε εκθέσεις, Δαπάνες προσωπικού.
Λόγω του μικρού χρόνου για υποβολή φακέλων που είναι συνήθως 1,5-2 μήνες από την έναρξη των προθεσμιών, είναι σκόπιμο οι δυνητικοί δικαιούχοι να προετοιμαστούν κατάλληλα ως προς το επενδυτικό τους σχέδιο, τη μορφή της εταιρείας που θα ιδρύσουν, την σύνταξη των καταστατικών (χωρίς έναρξη εργασιών)και τα οικοδομοτεχνικά σχέδια που θα χρειαστούν στην πορεία της υλοποίησης.
Έμφαση πρέπει να δοθεί στην ενσωμάτωση στην επένδυση δαπανών προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας.
  • ΕΣΠΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ
Στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 υπολογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης για τη δράση «Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας -Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» που αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών. Ειδικότερα η δράση παρέχει ένα πλαίσιο νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε άνεργους που στο παρελθόν είχαν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα ή διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία για να το πράξουν προκειμένου να συμβάλλει στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας το γνωστικό κεφάλαιο που τα άτομα αυτά κατέχουν.
Βασικοί στόχοι της δράσης
• Η χρηματοδότηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με σαφείς προσανατολισμούς, που αναδύονται και εναρμονίζονται από τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους του ΕΠΑνΕΚ αλλά και από γενικότερες ευρωπαϊκές /ή και διεθνείς εξελίξεις για την ομάδα στόχος «άνεργοι άνω των 45 ετών με πρότερη επιχειρηματική/επαγγελματική εμπειρία».
• Η αναθέρμανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αξιοποιώντας την επιχειρηματική ικανότητα και δεινότητα έμπειρων επιχειρηματικών στελεχών από την βιομηχανική παραγωγή και μεταποίηση ή άλλους συναφείς με αυτά κλάδους.
• Η μείωση της ανεργίας στις κρίσιμες ηλικίες προ-συνταξιοδότησης (45 ετών και άνω), οι οποίες όμως έχουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα συσσωρευμένης εργασιακής εμπειρίας και τεχνογνωσίας
Δυνητικοί δικαιούχοι : Οι δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης και κατά την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οι οποίοι θα ιδρύσουν επιχείρηση (ή θα αποτελούν βασικό μέτοχο επιχείρησης) και δεν θα αποκτήσουν σχέση μισθωτής εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου και οι οποίοι:
• στο παρελθόν συμμετείχαν σε επιχειρήσεις είτε με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, είτε ως ιδρυτικά μέλη επιχειρήσεων ή
• διαθέτουν σωρευτικά τουλάχιστον 5ετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο του επιχειρηματικού σχεδίου που επιδιώκουν να υλοποιήσουν
Προϋπολογισμός πράξης
Το προτεινόμενο συνολικό ύψος επιχειρηματικών σχεδίων ανά πρόταση θα κυμαίνεται από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ. Ποσοστό ενίσχυσης κατά μέσο όρο 65%.
Προϋπολογισμός δράσης
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη). Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχυόμενων επενδυτικών σχεδίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 54.000.000 ευρώ.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Σύμφωνα με το άρ.65 του Ν. 4446/2016 καθιερώνεται η υποχρεωτική αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, αρχικά με τον καθορισμό ορισμένων κλάδων – δραστηριοτήτων επιχειρήσεων και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια. Επίσης με το άρθρο 66 του ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο.  Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερη ενημέρωση μπορούν να εισέρχονται και στο site της Ε.Σ.Ε.Ε. όπου υπάρχουν και σχετικά γραφήματα της ενημέρωσης .

  • ΚΑΤΑ 13,9 ΔΙΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ 2016
Αυξήθηκαν κατά 1,278 δισ. ευρώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ στο σύνολο του  2016 διαμορφώθηκαν στα 13,906 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το σύνολο των παλαιών (έως 31.12.2015) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώθηκαν στα 95,2 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές με εξαίρεση τις μη φορολογικές κατηγορίες ανήλθαν το Δεκέμβριο στα 12,157 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 1,239 δισ. ευρώ σε σχέση με το Νοέμβριο. Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι το σύνολο όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανήλθε το Δεκέμβριο στα 4,146 εκατομμύρια έναντι 4,312 εκατομμυρίων το Νοέμβριο. Σ' αυτούς τους οποίους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιλαμβάνονται 1,647 εκατομμύρια οφειλέτες. Τα μέτρα αυτά έχουν επιβληθεί σε 839.056 οφειλέτες.
  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ
Ρύθμιση α λα καρτ, με βάση την εισφοροδοτική ικανότητα του κάθε οφειλέτη, ετοιμάζει η κυβέρνηση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία όπως προκύπτει από δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα έτος αυξήθηκαν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ) κατά 2,2 δισ. ευρώ και έφθασαν στα 17,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου , το σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία και πρέπει να εγκριθεί και από τους δανειστές πριν θεσμοθετηθεί προβλέπει ρύθμιση με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη. Στόχος είναι να προσαρμόζεται στην ικανότητα του εκάστοτε οφειλέτη ύστερα από έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων και της εισοδηματικής του κατάστασης. Το ύψος και το πλήθος των δόσεων όπως και πιθανές ίσως εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις θα προσδιορίζονται με βάση συγκεκριμένα ποσοτικά, αντικειμενικά κριτήρια, ώστε η κάθε ρύθμιση να έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα και να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των οφειλετών.

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Την επιτακτική ανάγκη για ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης άμεσα επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, η τριμηνιαία έκθεση του οποίου στέλνει σαφές μήνυμα στο Μαξίμου ότι το οικονομικό κόστος των καθυστερήσεων και αναβολών στις διαδικασίες αξιολόγησης, δηλαδή μιας τελικής συμφωνίας για το πρόγραμμα προσαρμογής, μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο για την Ελλάδα από το πιθανό όφελος, το οποίο επιπλέον θα αποδειχθεί προσωρινό. Στο 67 σελίδων κείμενο, το οποίο βρίθει συστάσεων και αυστηρής κριτικής στην κυβέρνησης ξεχωρίζει ότι ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση τα δύσκολα δεν τελειώνουν εκεί: «το Μνημόνιο δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά, καθώς σε πολύ μικρό χρόνο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση και μάλιστα σε ένα στάδιο ακόμα πιο δύσβατο.

  • ΤτΕ: ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Στα 121,4 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το Δεκέμβριο του 2016, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,5%, από -1,3% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 29 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 62 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Φορολογικές υποχρεώσεις 13,9 δισ. ευρώ άφησαν απλήρωτες το προηγούμενο έτος εκατομμύρια φορολογούμενοι (εκ των οποίων 12,157 δισ. ευρώ είναι φόροι και τα υπόλοιπα πρόστιμα). Την ίδια στιγμή, για περίπου 839.056 φορολογούμενους η εφορία έχει λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι ένας στους δύο φορολογούμενους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και συγκεκριμένα χρωστούν συνολικά στο ελληνικό Δημόσιο 95,3 δισ. ευρώ, σχεδόν το 50% του ΑΕΠ.

  • ΤτΕ: ΤΟ 37,5% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΚΤΑΕΤΙΑ
Κατά 37,5% μειώθηκε ο καθαρός χρηματοοικονομικός πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών, από τις αρχές τους 2008 μέχρι τις αρχές του 2016, λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τη μελέτη "Η οικονομική συμπεριφορά των νοικοκυριών στην Ελλάδα: Πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές” που περιλαμβάνεται στο οικονομικό δελτίο της ΤτΕ. Κατά την επιδείνωση της κρίσης, παρατηρείται αποστροφή προς τον κίνδυνο και αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των νοικοκυριών, με προτίμηση για τις πιο άμεσα ρευστοποιήσιμες μορφές χρηματοοικονομικού πλούτου, όπως οι καταθέσεις, ενώ το μερίδιο σε μετοχές, χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια μειώθηκε σημαντικά.

  • ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Η ανάπτυξη ενός δικτύου 120 ευέλικτων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ). Συγκεκριμένα, τις επόμενες εβδομάδες, θα δημιουργηθεί το πρώτο πιλοτικό Γραφείο στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ΓΕΥΔ, στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά. Στη συνέχεια θα δημιουργηθούν ΓΕΥΔ στις υπόλοιπες 12 πρωτεύουσες  περιφερειών και θα ακολουθήσει, τους επόμενους μήνες, η ανάπτυξη του δικτύου στο σύνολο των πόλεων της χώρας.

  • ΚΕΑΟ: ΤΟ 65% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 30.000 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
Στα 17.538.829.417 ευρώ (τρέχον υπόλοιπο) είχαν διαμορφωθεί οι οφειλές που έχουν ενταχθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) από την έναρξη της λειτουργίας του και μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με την έκθεση προόδου Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση επισημαίνεται ότι το 65% των οφειλετών (203.504 οφειλέτες) έχουν οφειλή έως 30.000 ευρώ ο καθένας. Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά 60.889 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000 ευρώ - 100.000 ευρώ (περίπου 24% του τρέχοντος υπολοίπου). Ενώ, μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά λίγους μεγαλοοφειλέτες με οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ (1.159 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 23% του υπόλοιπου οφειλών).

  • ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε11
Με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής από τους υπόχρεους του Εντύπου Ε11 (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας), το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι έχει υπογραφεί και θα δημοσιευθεί εντός των επομένων ημερών υπουργική απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του εν λόγω εντύπου έως και την 28η Φεβρουαρίου 2017.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  •  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΩΠΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ- ΑΝΕΞ. ΥΠΟΜΟΝΑΔΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕ/88 ΣΔΙ (Προκήρυξη υπ’ αριθ. 03/2017)
Η 88 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ/4ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ (88 ΣΔΙ/4ο ΕΓ) προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 για την προμήθεια Νωπών Κρεάτων και Πουλερικών, για τις ανάγκες των Μονάδων – Ανεξ. Υπομονάδων - Υπηρεσιών της ΠΕ/88 ΣΔΙ. Κριτήριο κατακύρωσης της προμήθειας θα αποτελέσει η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά η οποία προσδιορίζεται μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή, σε Ευρώ ανά κιλό), για κάθε είδος ξεχωριστά και η συνολική εκτιμώμενη αξία υπολογίζεται σε εκατόν τριάντα χιλιάδες ευρώ (130.000,00 €) περίπου, χωρίς ΦΠΑ. Η συμβατική υποχρέωση του προμηθευτή θα είναι διάρκειας ενός (1) έτους, με δικαίωμα παράτασης της ισχύος της σύμβασης για δύο (2) επιπλέον τρίμηνα. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στο σύστημα ορίζεται η 1 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00. Το πλήρες σώμα της διακήρυξης του διαγωνισμού θα αναρτηθεί σε ηλεκτρονική (pdf) μορφή στην διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Σχετικές πληροφορίες θα διατίθενται από την 88 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ/4o ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, Στρατόπεδο «Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ», Μύρινα Λήμνου, ΤΚ 81400), τηλέφωνο: 2254085243, email: i.g.marougiannis@army.gr, καθημερινά 07:00 – 15:00 πλην Σαββάτου - Κυριακής.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ»
Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2017 . Η Έκθεση Ελλάδος Γεύση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας & της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος. Επίσης πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου. Στην ΄Εκθεση προσεγγίζονται προσεκτικά και υπεύθυνα ο πολιτισμός, η γαστρονομία και ο τουρισμός σε όλες τις εκφάνσεις τους από τα πλέον αρμόδια όργανα κάθε περιοχής που είναι οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και τα Επιμελητήρια. Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση «Ελλάδος Γεύση» επισκεφτείτε το website www.elladosgefsi.gr .

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FRESKON
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ, η έκθεση FRESKON, από 27 έως 29 Απριλίου 2017. Η FRESKON είναι μια καθαρά επαγγελματική έκθεση με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα τον τομέα των Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών. Αποβλέπει στη σύνδεση ανάμεσα στις εταιρίες που διακινούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά με τις διεθνείς αγορές. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διεθνές σημείο συνάντησης εταιριών , παραγωγών και εμπόρων μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών, η ανάδειξη εξαιρετικών προϊόντων φρούτων και λαχανικών κα η διεύρυνση συνεργασιών μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση, πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια, παράλληλες εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 2310291161 κα Νικολαϊδου Τόνια , e mail : freskon@helexpo.gr .

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 7η ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ
Το 7Ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 31 Μαρτίου, 1 & 2 Απριλίου 2017 και τελέι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το 7Ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς έχει κατεύθυνση τις εξαγωγές και έχει πλέον καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς στην χώρα μας, με την παρουσία πάνω από 50.000 επισκεπτών και 10.000 επαγγελματιών στις προηγούμενες διοργανώσεις. Στο πλαίσιο του 7Ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς θα πραγματοποιηθεί και ο 5ος Διαγωνισμός Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων και ο 4ος Διαγωνισμός Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς. Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές επικοινωνήστε με την κα Ειρήνα Ψαχούλια, Υπεύθυνη Έκθεσης, στα τηλ : 2103610265, 6974305957, fax: 2103610276, email: info@edpq.gr, www.edpa.gr .

  • ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΖΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/Βαθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και της ανανεωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbulling.com . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: