«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ - Παραμένει το Α.Τ. Αρναίας - Ποιες αστυνομικές υπηρεσίες καταργούνται

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε το προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη - αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και πλέον ισχύουν όλες οι αλλαγές που προτάθηκαν στους νομούς όλης της χώρας και στη Χαλκιδική.  
Η «μάχη» για τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας κερδήθηκε και πλέον στο δήμο Αριστοτέλη θα λειτουργεί το...
Α.Τ Αριστοτέλη στις εγκαταστάσεις του παλιού Α.Τ. Ιερισσού, το οποίο είχε «καεί» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για τα μεταλλεία της περιοχής και το Α.Τ Αρναίας στην Αρναία.

Η λειτουργία του Α.Τ Ιερισσού είχε ανασταλλεί με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, στις 10 Απριλίου του 2013, λόγω «των σοβαρών φθορών που προκάλεσαν το πρωί της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό του». 

Στο μεταξύ, τα 3 Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής ενοποιούνται σε ένα που θα λειτουργεί στο Βατοπέδι της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας. Επίσης κλείνει το Α.Τ Γαλάτιστας, ενώ η διοίκηση του αρμόδιου υπουργείου έκρινε ότι στον πιο τουριστικό Νομό της Βόρειας Ελλάδας, στη Χαλκιδική, δεν είναι απαραίτητη η Τουριστική Αστυνομία και την υποβαθμίζει σε Γραφείο εντός του Αστυνομικού Τμήματος του ...τουριστικού Πολυγύρου.


Αναλυτικά, στη Χαλκιδική θα λειτουργήσουν το Α.Τ., το Τμήμα Ασφαλείας και Τροχαίας Πολυγύρου, τα Α.Τ. Κασσάνδρας, Αριστοτέλη, Αρναίας, Σιθωνίας, Μουδανιών, το Τμήματα Τροχαίας Μουδανιών, τα Α.Τ. Καλλικράτειας, Αγίου Όρους και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής.

Στην ίδια περιοχή θα λειτουργούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αρναίας, Ουρανούπολης, Χιλανδαρίου, Βατοπαιδίου, Μεγίστης Λαύρας, Ζωγράφου, Αγίου Παντελεήμονος, Φραγκοκάστρου, Καραουλίου, Δάφνης και Αγίας Άννης.


Τώρα που βγήκε το ΦΕΚ, όλοι στη Χαλκιδική περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη που θα λέει - όπως  είχε υποσχεθεί-  ποιος συνέδραμε πραγματικά να παραμείνει εν λειτουργία το ΑΤ Αρναίας «ευχαριστώντας όσους πραγματικά βοήθησαν και συνέβαλαν στην αίσια έκβαση του θέματος».


halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: