«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει...
οδικές Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει εξολοκλήρου το κόστος της οδικής μεταφοράς των συμμετέχοντων μελών του από τη Χαλκιδική προς τις Εκθέσεις Τουρισμού και αντίστροφα, και τα μέλη του θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος διαμονής. Το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:

  1. ITTFA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας το χρονικό διάστημα από 23 έως 26 Φεβρουαρίου 2017 και διαμονή (τρείς διανυκτερεύσεις) σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο BEST WESTERN SUMADIJA με κόστος συμμετοχής 103,00 €/άτομο (για το μονόκλινο επιπλέον χρέωση 83,00€/άτομο).

Στις εκθέσεις τουρισμού δικαιούνται να λάβουν μέρος οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιάσεις μεταφορικών και πλωτών μέσων) και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους εισφορές προς το Επιμελητήριο και το 2016. Στο κόστος των αποστολών περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης με λεωφορείο, διαμονή (τρείς διανυκτερεύσεις) στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό σε δίκλινα δωμάτια, συνοδό κατά τη διάρκεια της αποστολής, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τουριστικό πρακτορείο “PETKOGLOU TOURS”.

Υπεύθυνος επικοινωνίας κος Πέτκογλου Νικόλαος, στο fax 23740 25023 , τηλ. 23740 25350 ή στο στο e-mail: petkogloutours@gmail.com
Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες-μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις τουριστικές αποστολές, να επικοινωνήσουν με το τουριστικό γραφείο που προαναφέρεται.
*** Η προγραμματισμένη αποστολή στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από 16-19/02/2017 στην έκθεση TTR 2017, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης συμμετοχών.


Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθούν μια σειρά δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων είτε ως β' κύκλοι των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς είτε ως νέες δράσεις, για τις οποίες θα προηγηθούν οι σχετικές προδημοσιεύσεις στους δικτυακούς τόπους www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr. Ωστόσο, την τρέχουσα  χρονική περίοδο δεν υπάρχει κάποια ανοικτή δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), για την οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις. Συστήνουμε στους ενδιαφερόμενους, να αποφεύγουν κάθε επαφή ή συναλλαγή, με επιτήδειους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του Υπουργείου και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά, χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις. Επιπροσθέτως, προτείνουμε να καταγγέλλουν τις συγκεκριμένες πιθανές ενέργειες εξαπάτησης στις αρμόδιες αρχές στο τηλεφωνικό κέντρο (801 11 36 300) έως τις 7.00 μ.μ..
  • «ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ρυθμίσεις- πακέτα για κάθε κατηγορίας δανειολήπτη, ετοιμάζουν οι τράπεζες σε μία προσπάθεια να διευκολύνουν τη διαχείριση και την εξυπηρέτηση των «κόκκινων» δανείων. Για πρώτη φορά, επιχειρείται κατηγοριοποίηση και ομαδοποίηση, ανάλογα με στοιχεία προφίλ πελάτη, προκειμένου να ενταχθούν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, κάτω από συγκεκριμένα πακέτα ρυθμίσεων. Αυτή είναι η τάση που θα επικρατήσει κατά το τρέχον έτος, όπου οι τράπεζες θα μπουν αναγκαστικά σε αυτήν την τροχιά, προκειμένου να διευκολύνουν τους δανειολήπτες να ενταχθούν σε ρυθμίσεις που να τους ταιριάζουν. Θα πραγματοποιηθεί και σχετική διαφημιστική καμπάνια από τις τράπεζες που ετοιμάζονται να λανσάρουν τέτοια ομαδοποιημένα προϊόντα. Ενδεικτικά, θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προϋποθέσεις ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα- πακέτο τόσο τα τραπεζικά στελέχη που θα το προωθούν (χωρίς να παραπέμπεται το θέμα σε ειδικές Επιτροπές εγκρίσεων), όσο και οι δανειολήπτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε ρύθμιση.
  • ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν από τις ελληνικές τράπεζες τα επόμενα χρόνια λόγω του μετασχηματισμού που επιφέρουν στον κλάδο οι νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, το δίκτυο καταστημάτων εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 300 σημεία από τα τρέχοντα επίπεδα. Την ίδια ώρα, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, κυρίως μέσω υπολογιστών, αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ ήδη μέσω του κινητού τηλεφώνου μπορεί κάποιος να πραγματοποιεί κάθε τραπεζική συναλλαγή. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τραπεζών, μέχρι το τέλος του 2020 το απασχολούμενο προσωπικό στις τράπεζες από περίπου 46.600 άτομα σήμερα θα περιοριστεί κατά 25% και θα διαμορφωθεί σε 35.000 άτομα. Η απώλεια περίπου 11.000 θέσεων εργασίας θα έρθει να προστεθεί στην ήδη μεγάλη μείωση του προσωπικού των τραπεζών κατά 19.000 θέσεις εργασίας, από 65.682 που ήταν το 2009 σε 46.615 σήμερα (Ιούνιος 2016).

  • 188.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ 11 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2016
Έντεκα πλειστηριασμοί ακινήτων και κατασχέσεις καταθέσεων σε 180.226 ΑΦΜ πραγματοποίησε το 2016 το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Παπανάτσιου. Συγκεκριμένα, το πλήθος των κατασχέσεων καταθέσεων μέσα στο 2016 ανήλθε σε 188.363, επί κατασχεθέντος ποσού 124.482.369 ευρώ. Οι κατασχέσεις αφορούν σε 180.226 Α.Φ.Μ. Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 11 πλειστηριασμοί ακινήτων, η συνολική αξία των οποίων ανήλθε σε 8.469.900 ευρώ.

  • ΕΛΛΑΔΑ, Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2008
Σημαντικές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Ευρώπης παρουσιάζει το ύψος του κατώτατου μισθού, με εμφανή τη διάκριση μεταξύ Βορρά και Νότου μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., με τη χώρα μας να βρίσκεται μεν στη μέση, με 684 ευρώ τον μήνα (σε 12μηνη βάση), να αποτελεί δε, τη μοναδική χώρα που από το 2008 προχώρησε σε μείωση της τάξεως του 14%. Τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν στοιχεία του Ιανουαρίου 2017, αναφέρονται σε 22 από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν «εθνικούς κατώτατους μισθούς». Εξαιρέσεις αποτελούν η Δανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Σουηδία όπου το επίπεδο του κατώτατου μισθού κατοχυρώνεται με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και η Κύπρος στην οποία κατώτατος μισθός προβλέπεται μόνο σε ορισμένα επαγγέλματα-κλάδους. Να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεκδικεί χωρίς να έχει οποιαδήποτε θετική ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών, να επανέλθει η αρμοδιότητα του καθορισμού του κατώτατου μισθού από την εκάστοτε κυβέρνηση στα χέρια των κοινωνικών εταίρων. Όπως βέβαια δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, οι «ευρωπαϊκές πρακτικές» δείχνουν «εθνικούς κατώτατους μισθούς», σημαντικά χαμηλούς, τουλάχιστον στο ανατολικό και στο νότιο κομμάτι της Ευρώπης.

  • ΣΤΗΝ 32η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
Η χώρα που επενδύει παγκοσμίως το μεγαλύτερο ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R & D) έγινε το Ισραήλ. Μετά από δύο χρόνια στη δεύτερη θέση- ξεπερνώντας οριακά τη Νότια Κορέα – έφθασε  στο 4,25%, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2015. Η Ελλάδα, που έχει σχετικά βελτιώσει τις επιδόσεις της, αφιερώνει πλέον το 1% του ΑΕΠ της στην Έρευνα και βρίσκεται στην 32η θέση. Το ίδιο περίπου ποσοστό αφιερώνει η Πολωνία (33η) και η Τουρκία (34η). Μια θέση ψηλότερα (31η) βρίσκεται η Ρωσία με 1,1% του ΑΕΠ της.

  • ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε από 07/02 το υπουργείο Οικονομίας το σχέδιο νόμου με τίτλο «Πλαίσιο λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων». Μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι κάθε παραγωγός πωλητής υπαιθρίου εμπορίου καταγράφει τις πάσης φύσεως διακινούμενες ποσότητες σε δελτία αποστολής, ενώ τηρεί και καταστάσεις διακινούμενων ποσοτήτων ανά προϊόν. Ακόμη προβλέπεται ότι για την άσκηση του επαγγέλματός τους οι κάτοχοι αδειών υπαιθρίου εμπορίου επιτρέπεται να προσλαμβάνουν υπαλλήλους. Ενώ, καθιερώνεται και η λειτουργία των «Αγορών των Καταναλωτών». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 14:00.

  • Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ
Μέτρα για τη στήριξη των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τον περιορισμό των καθυστερήσεων στις πληρωμές τους, για την ενέργεια που διοχετεύουν στο σύστημα, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων στον τομέα παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, με τους οποίους συζήτησε τα αιτήματα του κλάδου. Όπως ανέφερε, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η ΡΑΕ θα ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με την Πρόσθετη Χρέωση Προμηθευτών για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, που θα προβλέπει και αναδρομικότητα. 

  • ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 1,8% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟ 2016
Τους κλάδους που ξεχώρισαν για τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια του 2016, παρουσιάζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του εμπορικού ισοζυγίου από την ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, ανοδικά κινήθηκαν τέσσερις κλάδοι και πτωτικά έξι: Τρόφιμα (+9,8%), Ποτά/καπνός (+10,5%), Χημικά (+0,5%), Διάφορα βιομηχανικά προϊόντα (+6,9%), πρώτες ύλες (-1%), πετρελαιοειδή (-9,1%), βιομηχανικά προϊόντα (-3,9%), μηχανήματα (-0,8%), εμπιστευτικά προϊόντα (-21,6). Η συνολική αξία των εξαγωγών διαμορφώθηκε σε 25,41 δισ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 1,8%, εξαιτίας κυρίως των διακυμάνσεων στις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών. Παράλληλα, κατεγράφη αύξηση των εξαγωγών κατά 1,8% προς τις χώρες της Ε.Ε. και μείωση κατά 6,1% προς τις τρίτες χώρες.

  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 0,3% ΤΟ 2016
Ανάπτυξη ύψους 0,3% του ΑΕΠ αναμένεται να επιτύχει η ελληνική οικονομία το 2016, σύμφωνα με τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαικής Επιτροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας που δίνει σήμερα η Επιτροπή είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της, οπότε για το 2016 προέβλεπε ύφεση 0,3% του ΑΕΠ. Το 2017, η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,7% και το 2018 στο 3,1%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί στο -1,1% του ΑΕΠ το 2016 επίσης βελτιωμένο σε σχέση με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής (-2,5%), να παραμείνει σταθερό το 2017 και να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους 0,7% το 2018. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 179,7% του ΑΕΠ το 2016 (181,6% στις φθινοπωρινές προβλέψεις), το 2017 στο 177,2% και το 2018 στο 170,6%. Παράλληλα, η ανεργία συνεχίζει την πτωτική της τάση, καθώς από 23,4% το 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 22% το 2017 και στο 20,3% το 2018. Ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι μηδενικός το 2016, 1,3% το 2017 και 1% το 2018. Τέλος, οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά το 2017 (12%), και το 2018 (14,2%) από 4% το 2016.

  • ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ «ΦΥΛΛΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ» Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Το «Φύλλο Υπολογισμού Αξίας Ακινήτου» πρέπει να προσκομίζει, από εδώ και πέρα, ο οφειλέτης προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατά την υποβολή αίτησης διασφάλισης της οφειλής. Αυτό διευκρινίζει το ΚΕΑΟ σχετικά με τη διαδικασία διασφάλισης οφειλής για τη μεταβίβαση ακινήτων οφειλετών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Σε σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι το «Φύλλο Υπολογισμού Αξίας Ακινήτου» θα αντλείται, μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) από το συμβολαιογράφο, στην οποία έχει πιστοποιημένη πρόσβαση και θα φέρει την υπογραφή του μεταβιβάζοντος οφειλέτη. Επίσης, δεν θα προσκομίζεται ως δικαιολογητικό η βεβαίωση οφειλής/αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.
  • ΟΙ 12 ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ POS ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Μέχρι το τέλος Ιουνίου γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτήρια, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.λπ. θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει τερματικά POS για να εξυπηρετούν πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και αφορά 200.000 επαγγελματίες που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής. Οι κλάδοι που έχουν υποχρέωση να εγκαταστήσουν POS , αφορούν κατά πλειοψηφία παροχή υπηρεσιών και ο ένας σε πώληση αγαθών. Ειδικότερα οι 12 κλάδοι είναι οι ακόλουθοι:
Εστίαση-μπαρ-καφέ, Επισκευές, Εκπαίδευση, Ένδυση-υπόδηση, Ενοικιάσεις, Κομμωτήρια, Γυμναστήρια, Νομικές δραστηριότητες, Ιατρικές υπηρεσίες, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Τυχερά παιχνίδια.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του 2017 θα εγκαταστήσουν υποχρεωτικά POS μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικατζίδικα, κ.λπ..
  • ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 50% ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Αύξηση κατά 50% εμφανίζουν οι συναλλαγές μέσω κάρτας τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα του έτους που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η διείσδυση του «πλαστικού χρήματος» στις καθημερινές συναλλαγές αναμένεται να συνεχιστεί με υψηλό ρυθμό το 2017, ενισχύοντας τις πληρωμές μέσω κάρτας που έχουν οδηγήσει σε αύξηση κατά 136% του τζίρου που γίνεται μέσω POS την τελευταία διετία. Αντίστοιχα, σημαντική αύξηση εμφανίζουν και τα εγκατεστημένα τερματικά, που υπολογίζεται ότι έφτασαν τις 320.000 πανελλαδικά με προοπτική να ξεπεράσουν τις 400.000 το 2017. Στην ευρεία εξάπλωση της χρήσης καρτών στην Ελλάδα, την πρώτη θέση κατέχουν οι χρεωστικές κάρτες, αποτελώντας το 81% του συνολικού αριθμού ενεργών καρτών σε κυκλοφορία (11,8 εκατ.), με το 1,3 εκατ. εξ αυτών να έχουν εκδοθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο (2015-2016).

  • ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΥΟ ΝΕΑ «ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ» ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Μέχρι τα τέλη Απριλίου θα ανοίξουν άλλα δύο  "καθεστώτα" του νέου αναπτυξιακού νόμου (καινοτομίες και cluster) και άλλα δύο ακόμη μέχρι το τέλος Ιουνίου (ολοκληρωμένα χωρικά κλαδικά και funds). Ακόμη, σε σύντομο διάστημα θα εκδοθεί πρόσκληση για τη δράση «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» του ΕΣΠΑ 2014-20, βασικός στόχος της οποίας είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.
  • ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/02 Η ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Στο πλαίσιο έγκαιρης αποφυγής διαχειριστικών σφαλμάτων και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μηχανογραφικές προσαρμογές στην Α.Π.Δ. λόγω της ένταξης νέων ασφαλιστικών κατηγοριών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4387/2016, η Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. αναστέλλει προσωρινά, μέχρι την Παρασκευή 17/02/2017, την υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.) στο διαδικτυακό σύστημα, για τη μισθολογική περίοδο απασχόλησης 01/2017.
  • ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ (ΕΩΣ 08-05-2017) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Με την με Αριθμ. οικ. 6155/3-2-2017 απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄/174), για τις κατηγορίες 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 9 του Ν. 4178/2013 παρατείνεται για τρεις (3) μήνες από την λήξη της προβλεπόμενης στο άρθρο 28 του Ν.4178/2013 προθεσμίας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή λήγει την 8η-5-2017 με την πάροδο συνολικά σαράντα πέντε (45) μηνών από τη δημοσίευση του Ν. 4178/2013.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  •  ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΣΕΠ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ»
Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων «Σ.Υ.Σ.Ε.Π.», διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με δωρεάν συμμετοχή, σε θέματα «Επιχειρηματικότητα & Κοινωνικά Δίκτυα», υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός: Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν οι τεχνικές για την αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων, η ορθή χρήση & λειτουργίας τους, με στόχο την εταιρική προβολή και την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης.

Συνοπτικό Περιεχόμενο:

  • Τι είναι τα κοινωνικά δίκτυα
  • Ποια είναι τα πιο διαδεδομένα στον Ελληνικό χώρο
  • Βασικοί κανόνες λειτουργίας
  • Οδηγός βήμα- βήμα για τη δημιουργία Facebook page
  • Προώθηση ιστοσελίδων, pages, post, video
  • Πρακτικές εφαρμογές & παραδείγματα

Εισηγητής: Στέφανος Σκλαβενίτης

Ο Στέφανος Σκλαβενίτης είναι εξειδικευμένος εισηγητής προγραμμάτων Digital Marketing και LinkedIn. Ασχολείται συστηματικά με τα online media, έχοντας στο portfolio του σήματα με πανελλαδική και διεθνή παρουσία. Είναι Head of Digital της εταιρίας Flipside-Digital Media.

Ημερομηνία Υλοποίησης: Δευτέρα 20/02/2017 (Έναρξη: 17:00 - Λήξη: 20:15)

Τόπος Διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27)

Για περισσότερες πληροφορίες διευκρινήσεις & υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα εκπαίδευσης της Alpha Plan Consultants, στο τηλέφωνο 2310566767, email: margariti@aplan.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: