"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει οδικές Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε...
να επιδοτήσει εξολοκλήρου το κόστος της οδικής μεταφοράς των συμμετέχοντων μελών του από τη Χαλκιδική προς τις Εκθέσεις Τουρισμού και αντίστροφα, και τα μέλη του θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος διαμονής. Το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:
  1. ITTFA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας το χρονικό διάστημα από 23 έως και 25 Φεβρουαρίου 2017
  2. TTR 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το χρονικό διάστημα από 16 έως και 18 Φεβρουαρίου 2017
Στις εκθέσεις τουρισμού δικαιούνται να λάβουν μέρος οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιάσεις μεταφορικών και πλωτών μέσων) και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους εισφορές προς το Επιμελητήριο και το 2016. Το κόστος συμμετοχής θα γίνει γνωστό μετά τις 15/01/2017 . Δηλώσεις συμμετοχής στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Τηλ 2371024200, 24300 (κα Τζηρίτη Γεωργία).


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις »
Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι: 
1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.
Η Κ.Ε.Ε.Ε και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της ημερίδας στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2017 , σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και αίτηση παροχής προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο (Link) :
ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2130 238504, 693 2286243 με την κα. Δημούση Αναστασία.



  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών»
Σύμφωνα με Δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ ανακοινώνεται, η εκ νέου παράταση υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών. Η νέα οριστική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 15:00.
Η παράταση αφορά:
  • Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες: Αττική, Νότιο Αιγαίο
  • Περιφέρειες σε μετάβαση: Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη
  • Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα.
Το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση 2014 -2020 (ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος, που προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, No 12/2016, η οποία έχει δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), του ΕΣΠΑ www.espa.gr και στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr.
  • ΙΟΒΕ: ΣΕ ΥΨΗΛΟ 15 ΜΗΝΩΝ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, που καταρτίζει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), συνεχίζοντας την τάση ανάκαμψης του τελευταίου διαστήματος διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 94,6 μονάδες από 92,4 μονάδες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος που δημοσιοποιήθηκε. Η θετική αυτή τάση ακολουθεί την ευρύτερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος που καταγράφεται στην ευρωζώνη και την Ε.Ε.-28. Είναι επίσης η υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 15 μηνών, ακολουθώντας μια πορεία σταδιακής εξομάλυνσης μετά τις δραματικές εξελίξεις το καλοκαίρι του 2015.
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Στο ποσό των 850 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της απευθείας χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου Γιούνκερ. Σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση της Κομισιόν για το 2016, το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να έχει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, προσελκύοντας κεφάλαια, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει 176 έργα υποδομής στο σύνολο της ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας χρηματοδότηση ύψους 22,4 δισ. ευρώ, ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει προχωρήσει στην έγκριση 244 συμφωνίων στήριξης ΜμΕ, με συνολική χρηματοδότηση 8,1 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει προτείνει την παράταση της διάρκειας του προγράμματος έως το 2020 και την αύξηση της χρηματοδοτικής ικανότητας του ΕΤΣΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων) σε τουλάχιστον 500 δισ. ευρώ.

  • ΣΤΟ 11,35% Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
Η απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ, για το 2016, έφτασε το 11,35% που αντιστοιχεί σε 1,6 δισ. ευρώ έναντι στόχου απορρόφησης 7% που αντιστοιχεί σε 1 δισ. ευρώ κοινοτική συνδρομή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας. Όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 31-12-2016, το ποσό των αιτημάτων πληρωμής που δήλωσε η Ελλάδα ανέρχεται σε 1.612.537.278,15 ευρώ κοινοτική συνδρομή. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε απορρόφηση 11,35%, υπερκαλύπτοντας κατά 60% το στόχο που είχε τεθεί και αντιστοιχούσε σε 1 δισ. ευρώ κοινοτική συνδρομή και απορρόφηση 7%.

  • ΓΕΜΗ: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ 2016
Σε αρνητικό ισοζύγιο επέστρεψε η επιχειρηματικότητα, το 2016, σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Πιο συγκεκριμένα, έκλεισαν 5372 επιχειρήσεις περισσότερες από αυτές που άνοιξαν. Ενώ οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων δεν ξεπέρασαν τις 28250 (περί τις 2000 λιγότερες από το 2015), οι διακοπές, οι πτωχεύσεις και οι διαγραφές υπερέβησαν τις 33606, πέντε χιλιάδες περισσότερες δηλαδή, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, που έφτασαν τις 28200.
  • ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΑ ΜΗΝΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Διευκρινίσεις για τον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έδωσε η υπουργός Εργασίας. Όπως είπε, από την 1η Ιανουαρίου 2017, καταργήθηκαν οι ασφαλιστικές κατηγορίες των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων και οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται βάσει του πραγματικού εισοδήματος. Η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι η καταβολή θα είναι για όλους μηνιαία, «ώστε να διευκολύνονται οι ασφαλισμένοι και να μην σωρεύονται εξαμηνιαία ή ακόμα και ετήσια χρέη, ενώ, για πρώτη φορά, προβλέπεται και η δυνατότητα μερικής καταβολής». «Μέχρι σήμερα»- τόνισε -«το σύστημα πληρωμών των ασφαλιστικών Ταμείων έκανε δεκτή μόνο την καταβολή του ακριβούς ποσού και οι ασφαλισμένοι, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, αν δεν είχαν συγκεντρώσει το σύνολο του ποσού, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις». «Πλέον, δίνεται η δυνατότητα και μερικής καταβολής, επαναλαμβάνοντας ότι η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών είναι μηνιαία».
  • ΕΦΚΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ημερομηνία ένταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των υφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης, θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, μέχρι 31/12/2016, καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων φορέων, από τις αρμόδιες κατά την 31/12/2016 υπηρεσίες τους, οι οποίες θα λειτουργούν ως υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Όπως είναι γνωστό, οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας εκδίδονται για λογαριασμό νομικών προσώπων ή φυσικών προσώπων που είναι υποκείμενα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ή είναι κατά νόμο υπεύθυνοι νομικών προσώπων, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο και Οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, για τη μεταβίβαση κινητής και ακίνητης περιουσίας, για τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από ΔΟΥ, κ.λ.π.. Ασφαλιστικά ενήμεροι είναι, όσοι δεν οφείλουν στο φορέα ληξιπρόθεσμες και απαιτητές εισφορές ή οφείλουν και έχουν προβεί σε τμηματική καταβολή των εισφορών, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ρύθμισης οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής. Στις περιπτώσεις ασφαλισμένων/εργοδοτών, οι οποίοι, μέχρι τις 31/12/2016, απευθύνονταν σε περισσότερους φορείς, προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, θα εξακολουθούν να λαμβάνουν, κατά τα ανωτέρω, βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τις αρμόδιες, κατά την 31/12/2016, υπηρεσίες κάθε εντασσόμενου φορέα. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται για κάθε παραστατικό το οποίο θα εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε εντασσόμενου στον ΕΦΚΑ φορέα και επέχει θέση ασφαλιστικής ενημερότητας, όπως πιστοποιητικά οφειλής που χορηγούνται σε περίπτωση υπαγωγής σε ρύθμιση και τήρησης των όρων της, κλπ.
  • ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 94 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ - 1,6 ΕΚΑΤ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Απλήρωτα έμειναν χρέη προς την Εφορία, ύψους 890 εκατομμυρίων ευρώ τον Νοέμβριο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των οφειλών των φορολογουμένων προς τις φορολογικές αρχές στο δυσθεώρητο ποσό των 94,186 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία εντεκαμήνου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα «νέα» χρέη, αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν εντός του 2016, αντιστοιχούν πλέον σε 12,6 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτά προστίθεται ένα βουνό φορολογικών βαρών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δεν τακτοποιήθηκαν και το οποίο ανέρχεται σε 81,5 δισ. Έτσι, συνολικά, 4,312 εκατομμύρια φορολογούμενοι είναι πλέον αυτοί που χρωστούν πολλά ή λίγα στην Εφορία και εξ αυτών το 1,683 εκατομμύριο μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις κ.τλ.). Ήδη μόνο τον Νοέμβριο, περίπου 22 χιλιάδες φορολογούμενοι υπέστησαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 826 χιλιάδες.
  • ΣτΕ: ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Το ΣτΕ έκρινε ότι οι φορολογικές αρχές φέρουν, καταρχήν, το βάρος απόδειξης των στοιχείων που συγκροτούν την παράβαση του ΚΒΣ για υποχρέωση του ελεύθερου επαγγελματία προς έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών και η φορολογική αρχή «πρέπει, ιδίως, να διαπιστώσει, κατά τρόπο αρκούντως τεκμηριωμένο, ότι ο επιτηδευματίας εισέπραξε το επίμαχο ποσό ως αμοιβή για την παροχή υπηρεσιών, στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας». Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ, η φορολογική αρχή εάν δεν προβεί σε τεκμηριωμένη κρίση, αλλά «απλώς θεωρεί ότι πρόκειται για περιουσιακή προσαύξηση άγνωστης προέλευσης και, συνακόλουθα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 48 παρ. 3 του ΚΦΕ, για εισόδημα από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων», τότε στην περίπτωση αυτή δεν ανταποκρίνεται στο βάρος της απόδειξης όπως έχει την υποχρέωση και τα πρόστιμα ακυρώνονται.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ & ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ
Παρατείνεται η εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), αλλά και η υποβολή ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016. Με δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλου έγινε γνωστή η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, που προέβλεπε η ΚΥΑ 43942/4026/2016 - Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), για την υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ, η οποία παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017. Επίσης παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαΐου 2017. Ενημερώνουμε επιπλέον ο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έχει τεθεί σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr.
  • ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2017 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017. Από φέτος καθιερώνεται και η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σε ορισμένους κλάδους αρχικά και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 66 του νόμου 4446/2016 προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται από την 1 Φεβρουαρίου του 2017 να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο καθώς και ότι σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

  • ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ
Διευκολύνσεις και κίνητρα για ρύθμιση των οφειλών καταναλωτών που χρωστούν λιγότερα από 1.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, έως 24 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης των 36 δόσεων για όσους την έχασαν. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν τόσο για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και για τα νοικοκυριά. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  •   ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ Η/Υ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική της ευθύνη και την ευαισθησία της στην παιδεία, σήμερα που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία είναι τεράστιες, αποφάσισε να βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων του Νομού διοργανώνοντας εκστρατεία συγκέντρωσης παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, scanner, projector, κ.α.) που δεν είναι πλέον σε χρήση.

Για το σκοπό αυτό καλεί τους επαγγελματίες – επιχειρηματίες να στηρίξουν την εκστρατεία του Επιμελητηρίου προσφέροντας τους παλαιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που πλέον δεν χρησιμοποιούν, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, scanner, projector) για τα σχολεία του Νομού.

Η υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα διαθέσει τους παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που έχει στην κατοχή της και δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα διανεμηθεί στα σχολεία που έχουν ανάλογη ανάγκη.

Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένες τις αντιξοότητες που βιώνουν πολλά παιδιά στο Νομό μας!

Όσοι ενδιαφέρονταν να συνδράμουν στην εκστρατεία του Επιμελητηρίου, μπορούν να προσφέρουν τα προαναφερόμενα είδη σε καλή κατάσταση από την Τετάρτη 07/12 /2016 έως και την Τρίτη 31/01/2017 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο τις ημέρες λειτουργίας του, ώρες 08.00 – 15.00. Σε περίπτωση αδυναμίας παράδοσης των Η/Υ στα γραφεία μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα Τζηρίτη Γεωργία τηλ 23710 24200.

Με τη συμμετοχή όλων μας, θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί στη Χαλκιδική χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να διανύσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη σχολική χρονιά.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό
του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σας εύχονται ολόψυχα
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια: