«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων και ξενώνες σε διατηρητέα κτήρια του Πολυγύρου

Mία οικογένεια Πολυγυρινών μηχανικών αποφάσισε να δοκιμάσει και νέους δρόμους επιχειρηματικότητας αξιοποιώντας τα αγνά προϊόντα που δίνει η γη της Χαλκιδικής, αλλά και ξαναζωντανεύοντας παράλληλα παραδοσιακά σπίτια στον ιστορικό ιστό της πόλης.
Από το χώρο των κατασκευών η οικογένεια Κωνσταντίνου Νικολαϊδη και Δήμητρας Βούλτσιου, μαζί με τα δύο παιδιά τους, τους επίσης μηχανικούς, Παναγιώτη και Μελίνα, έκαναν ένα μεγάλο βήμα επενδύοντας στους...
κλάδους του τουρισμού και της παραγωγής παραδοσιακών τροφίμων, καθώς σιγά-σιγά ο Πολύγυρος αναδεικνύεται ως προορισμός και προσελκύει Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την ορεινή Χαλκιδική.
Η τελευταία και πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτό το διπλό εγχείρημα ακούει στο όνομα "Myterra", "που παραπέμπτει τόσο στη γη μας, όσο και στη μητέρα, δυό έννοιες που συναντιούνται και που επιχειρηματικά υλοποιούνται μέσα από το εργαστήριο ζυμαρικών, παραδοσιακών προϊόντων και εστιατόριο-καφέ, έναν χώρο δημιουργίας που ήταν το όνειρο της Δήμητρας Βούλτσιου", εξήγησε στη Voria.gr o κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

Το "Myterra", που βρίσκεται στον περιφερειακό του Πολυγύρου, άνοιξε μόλις πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και φιλοξενεί, μαζί με τα δικά του προϊόντα και βιολογικά προϊόντα παραγωγών της περιοχής, όπως λάδι, μέλι, τσίπουρο, λαδοσάπουνα ενώ στο χώρο του εστιατορίου - καφέ προσφέρονται πίτες και μαγειρέματα με βάση τα ζυμαρικά. 
Όμως λίγους μήνες πριν, το καλοκαίρι του 2016, είχε προηγηθεί το άλλο νέο εγχείρημα της οικογένειας Νικολαΐδη, αυτό στο χώρο της φιλοξενίας, το "Melina Hotel" που δημιουργήθηκε σε δύο διατηρητέα παραδοσιακά κτίσματα, στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον παλιό Πολύγυρο.
Τα δύο αυτά κτήρια, όπως εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης, αποκτήθηκαν με σκοπό την ενεργή συμβολή στην προστασία του ιστορικού οικισμού και μόνο σε επόμενη χρονική φάση αποφασίσθηκε η μετατροπή τους σε χώρους φιλοξενίας, αφού διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία.
Το "Melina Hotel", δυναμικότητας 11 δωματίων στα δύο κτίσματα, οπωσδήποτε αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στις τουριστικές υποδομές του Πολυγύρου, στον οποίο τα τελευταία χρόνια καταγράφονται αξιόλογες προσπάθειες για αναβαθμισμένες υποδομές και υπηρεσίες στον κλάδο της Φιλοξενίας.

Πηγή: voria.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: