«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Χριστόψωμο 400 κιλών θα παρασκευαστεί φέτος στην Αρναία

Χριστόψωμο  γίγας βάρους 400 κιλών θα παρασκευαστεί αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, στην Αρναία της Χαλκιδικής, εκεί όπου κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο "Το μέλωμα του Χριστού".
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Χριστόψωμο θα έχει διαστάσεις 2x2 μέτρα και θα τοποθετηθεί σε ειδικής κατασκευής λαμαρίνα, λόγω του μεγέθους του. Παρασκευάζεται από επαγγελματίες της περιοχής και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων μοιράζεται, μαζί με μέλι και καρύδια, σε πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.
"Δημιουργείται μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Αρναία. Η χορωδία ψάλλει τα κάλαντα σε όλα τα στενά, παραδοσιακά καλντερίμια, ενώ παιανίζει η φιλαρμονική του Δήμου. Κάτοικοι και επισκέπτες μαζεύονται στην κεντρική πλατεία, γύρω από το τεράστιο Χριστόψωμο. Φέτος απαιτούνται 400 κιλά αλεύρι και θα είναι το μεγαλύτερο Χριστόψωμο που έχει φτιαχτεί ποτέ" δήλωσε στο...
ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρίας Αρναίας, Στέλιος Βαλιάνος.
Το έθιμο αναβιώνει η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρία Αρναίας, με τους διοργανωτές να θέτουν κάθε χρόνο νέους στόχους και να καταρρίπτουν το ρεκόρ βάρους του Χριστόψωμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: