«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Από 300 έως 850 ευρώ ο «μποναμάς» για 1.600.000 συνταξιούχους

- Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).
- Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).
- 300 ευρώ θα λάβει περίπου το...
30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).
Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.
Τα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου.
Είναι σαφές λοιπόν ότι οι αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος θα λάβουν ένα έκτακτο επίδομα μόνο για φέτος λόγω της καλής πορείας των εσόδων.
Στο τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει η δεσμευτική συνθήκη του δευτέρου μνημονίου σχετικά με την διανομή της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Η συνθήκη αυτή προέβλεπε ότι από την υπέρβαση του πλεονάσματος το 30% θα δίνονταν για το χρέος το 40% για την εξόφληση παλιών ληξιπρόθεσμών οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες και το τελευταίο 30% θα μπορούσε να διατεθεί όπου επιθυμούσε η Ελληνική Κυβέρνηση.
Με άλλα λόγια αν η συνθήκη αυτή είχε περιληφθεί και στο τρίτο μνημόνιο η Κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει το 30% από 1,032 δις ευρώ από την υπέρβαση του στόχου πλεονάσματος των 875 εκ ευρώ για το δηλαδή 309 εκ ευρώ δηλαδή λιγότερα από τα μισά από αυτά που δίνονται σήμερα.
Ο ΦΠΑ στα νησιά
Το δεύτερο μέτρο, αυτό της αναστολής των αυξήσεων των συντελεστών ΦΠΑ από 1/1/2017 αφορά τα νησιά: Λέσβο, Χίο, τη Σάμος και την Κω τα οποία ως γνωστό έχουν δεχθεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών από την Συρία και άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας.
Αν εφαρμόζονταν οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από το 2015 ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ από 17% θα αυξάνονταν ι στο 24% Αυτό σημαίνει ότι ακριβαίνουν ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών στα οποία σήμερα επιβάλλεται.
• Ο μειωμένος συντελεστής θα αυξηθεί στο 13% από 9% Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα . στα τιμολόγια της ΔΕΗ, του νερού , τα νωπά κρέατα, τα ψάρια, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φυτά (αληθινά), τα λαχανικά και φρούτα βρώσιμα, τα δημητριακά, άμυλα και προϊόντα αλευροποιίας, το ελαιόλαδο, τα παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα νερά φυσικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα είδη και συσκευές ορθοπεδικής, οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας, οι υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.
• Τέλος ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες που θα διαμορφωθεί σε 6% από 4% για τα φάρμακα και τα βιβλία.
Πηγή: enikonomia.gr