«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στον Δήμο Πολυγύρου 2016 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.30, στην πλατεία του Δημαρχείου, από τον Δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφο, ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πολυγύρου. Μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές με τους γονείς και δασκάλους τους, μέλη φορέων και συλλόγων και όλοι οι κάτοικοι του Πολυγύρου θα γεμίσουν με κάλαντα, μουσική και χαμόγελα τους δρόμους του Πολυγύρου με κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου θα πάρουν μέρος στην πιο μεγάλη γιορτή..!
Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ετοίμασαν ο Δήμος και το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», είναι πιο πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά με σκοπό να προσφέρει στον κόσμο χαρά και διασκέδαση σε κάθε Δ.Δ. του Δήμου. Ένα ποιοτικό πρόγραμμα με εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα με έμφαση στα παιδιά, τους πρωταγωνιστές της εορταστικής περιόδου.
Στολίδια και λαμπιόνια στα περισσότερα σημεία του Πολυγύρου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, γιορτινές αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια, κάλαντα, χοροί και κεράσματα, εκθέσεις εικαστικών και πολλά ακόμα… από τις 8 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 2 Ιανουαρίου 2017.
Σας περιμένουμε για ζήσουμε όλοι μαζί… τη μαγεία των Χριστουγέννων..!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ...


 ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Πολυγύρου
17:00 Συγκέντρωση μαθητών και γονέων στα σχολεία του Πολυγύρου. Παρέλαση στην πόλη με τελικό προορισμό το Δημαρχείο με κάλαντα και τη συνοδεία των Δημοτικών Φιλαρμονικών Πολυγύρου, Γαλάτιστας, Παλαιόχωρας.
18:00 Κάλαντα από την Παιδική και τη Βυζαντινή Χορωδία Πολυγύρου
18:30 Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο.
18:45 Ξωτικά και ξυλοπόδαροι παίζουν με τα παιδιά και τους μεγάλους… Μουσική, χορός, πρωτότυπες δοκιμασίες, συναρπαστικά παιχνίδια, διασκεδαστικοί διαγωνισμοί παρασύρουν το κοινό σε ένα ξέφρενο πάρτι στο χιονισμένο τοπίο. Face painting με πολύχρωμα σχήματα, έντονα χρώματα και λάμψη από αστραφτερόσκονη μεταμορφώνουν τα πρόσωπα των παιδιών, που ετοιμάζουν τα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη. Πινιάτες δίνουν μια χαρούμενη νότα.
Παραδοσιακά γλυκίσματα από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου και το Λαογραφικό Όμιλο. Ζεστό κρασί με φρούτα και μυρωδικά με τη χορηγία της παραγωγού, Σοφίας Χλιάπα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΒΡΑΣΤΑΜΑ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
16:00 Στην πλατεία του χωριού διασκέδαση με ανιματέρ και το αγγελάκι των Χριστουγέννων για όμορφες πινελιές στο πρόσωπο. Γιορτινές κατασκευές, στολίδια για το δέντρο και τα γούρια του 2017, στο εργαστήρι των ξωτικών, κάτω από ολόλευκες νιφάδες χιονιού.
Συμμετέχουν: το Τοπικό Συμβούλιο Βραστάμων, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου, ο Σύλλογος Γυναικών Βραστάμων.

ΟΡΜΥΛΙΑ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
17:00 Συνάντηση στο πάρκο και κάλαντα στους δρόμους του χωριού από παιδιά και τη Φιλαρμονική Πολυγύρου.
18:00 Στολισμός του δέντρου στην πλατεία με κατασκευές - στολίδια των παιδιών και κάλαντα από τη Φιλαρμονική Πολυγύρου.
18:30 Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο.
Καραμέλες και γλυκά από τον Άγιο Βασίλη, παιχνίδια με ξυλοπόδαρους, face painting, μουσική, χορός, μπαλονοκατασκευές για όλα τα παιδιά, διασκέδαση με ξωτικά στο χιονισμένο τοπίο, μαγεία από το αγγελάκι των Χριστουγέννων..!
Παζάρι αγάπης από το ΚΔΑΠ Ορμύλιας, ζεστό κρασί με φρούτα και μυρωδικά από τον Σύλλογο Γυναικών «Ανδρομάχη».
Συμμετέχουν ακόμα ο Σύλλογος Γονέων του Παιδικού Σταθμού, ο Παιδικός Σταθμός, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Θεατρική παράσταση
20:00 Ο θίασος «Ένεπε Μούσα» στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, παρουσιάζει «Παπαδιαμάντη Κοιτάσματα και μια κιθάρα» σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Π. Μαρέτα. Ερμηνεύουν: Μελπομένη Χριστολιάκου, Μιλτιάδης Π. Μαρέτας, Χριστίνα Παυλίδου. Σκηνογραφία: Γεώργιος Αρσένης. Φωτισμοί: Α. Καλαμό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
3ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου
11:00–18:00 Χριστουγεννιάτικο χωριό, γιορτινή ατμόσφαιρα, δημιουργικές δράσεις για παιδιά και πολλές ακόμα καινούριες εκπλήξεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου.

ΟΛΥΝΘΟΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
15:00 Διασκέδαση των παιδιών με ανιματέρ στην πλατεία του χωριού. Γιορτινές κατασκευές, στολίδια για το δέντρο και τα γούρια του 2017, στο εργαστήρι των ξωτικών κάτω από ολόλευκες νιφάδες χιονιού. Παιχνίδια με ξυλοπόδαρους και ξωτικά και μπαλονοκατασκευές για όλα τα παιδιά.
Συμμετέχουν: το Τοπικό Συμβούλιο Ολύνθου, το Κ.Α.Π.Η Ολύνθου, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου, ο Σύλλογος Γυναικών Ολύνθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ολύνθου.


ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
17:00 Διαδραστικό παραμύθι με την Μπίου – Μπίου και την Μπάμ – Μπάμ στην αίθουσα του Δημαρχείου.
18:00 Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο, με τη συνοδεία της Παιδικής Χορωδίας Γαλάτιστας, της Μικτής Χορωδίας Γαλάτιστας και της Φιλαρμονικής Γαλάτιστας.
18:30 Ερχομός του Αϊ –Βασίλη και face painting από μαθητές και συλλόγους. Διασκέδαση για τα παιδιά με ξωτικά και ξυλοπόδαρους στο χιονισμένο τοπίο. Στο εργαστήρι του Άη- Βασίλη ετοιμάζονται στολίδια και γούρια μαζί με τα παιδιά. Μπαζάρ από τους μαθητές.
20:30 Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, κρασί και ποπ κορν για όλους.
Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΝΘΕΜΟΥΣ», ο Σύλλογος «ΑΛΚΗ» και ο Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Ωδείο
18:00 Χριστουγεννιάτικη συναυλία μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου (προπαιδεία και μουσικά όργανα) από το Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Μοίρασμα χριστουγεννιάτικων δώρων στους μαθητές του Ωδείου.
Μουσική προπαιδεία δασκάλα: Αλίκη Κωνσταντίνου
Πιάνο δάσκαλοι: Μαρία Καλαϊτζή, Χρήστος Ξανθός

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Η γιορτή του Δημοτικού Ωδείου στο Δημοτικό Θέατρο
20:00 Συναυλία μουσικών συνόλων από το Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Συμμετέχουν: σύνολο βιολιού, σύνολο φλάουτου, η Μεικτή Χορωδία Πολυγύρου, η Βυζαντινή Χορωδία Πολυγύρου, η Φιλαρμονική Γαλάτιστας – Ζερβοχωρίων σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική “IRIS” Δήμου Παύλου Μελά.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές του Ωδείου.



ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή του Κέντρου Ημέρας «Ανατολή»
18:00 Γιορτή για τα παιδιά με χριστουγεννιάτικο παραμύθι με τις Μπίου - Μπίου και Μπαμ- Μπαμ, γωνιά ζαχαροπλαστικής & γωνιά χριστουγεννιάτικων κατασκευών, στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου, ταχυδρομείο Αη Βασίλη στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα», Παιδική Χορωδία Δήμου Πολυγύρου, Οργανικό Σύνολο Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
17:00 Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο, στην πλατεία του Κ.Α.Π.Η και κάλαντα από την Χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Παλαιόχωρας.
18:00 Κρασί και παραδοσιακά γλυκίσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιόχωρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιόχωρας «Η ΕΛΠΙΣ», τον Αθλητικό Σύλλογο Χολομών Ρ.Π. και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων. Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον χειμωνιάτικο ουρανό δίνοντας μια χαρούμενη νότα.

ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
18:30 Διασκέδαση των παιδιών με τους βοηθούς του Αη Βασίλη, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, στην πλατεία - εκκλησία του χωριού.
Συμμετέχουν το Τοπικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Προδρόμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΒΑΒΔΟΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
17:00 Διασκέδαση για παιδιά στην πλατεία του χωριού με γιορτινές κατασκευές, στολίδια για το δέντρο και τα γούρια του 2017, στο εργαστήρι των ξωτικών κάτω από ολόλευκες νιφάδες χιονιού. Συμμετέχουν το Τοπικό Συμβούλιο και το Χορευτικό Βάβδου.



ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
18:30 Γιορτή κατηχητικών συνάξεων Ιερού Μητροπολητικού Ναού Αγίου Νικολάου Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
«Μύρισαν… Χριστούγεννα»
11:00 Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα προσμονής και ελπίδας θα ενώσουν τα μέλη του ΑΕΣ Γεροπλατάνου με τους επισκέπτες στη στολισμένη πλατεία του χωριού. Παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τραγούδια της περιοχής από τη Γεροπλατανιώτικη Χορωδία με επίκεντρο τη φάτνη και το Χριστουγεννιάτικο ''Δέντρο ευχών''. Κάστανα και γλυκό ζεστό κρασί και τσάι για όλους και πολλές εκπλήξεις.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Παρουσίαση βιβλίου
11:30 Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή Παιδιατρικής ΑΠΘ, Ιωάννη Τσίκουλα, με τίτλο «Ο δικός μου Πολύγυρος. Πράματα και θάματα της παιδικής μου ηλικίας», στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Προλογίζει η Μαρία Τσαμουρτζή, αρχιτέκτων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν.

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
16:00 Διασκέδαση των παιδιών στην πλατεία χωριού με ανιματέρ και το αγγελάκι για όμορφες πινελιές στο πρόσωπο. Γιορτινές κατασκευές, στολίδια για το δέντρο και τα γούρια του 2017, στο εργαστήρι των ξωτικών κάτω από ολόλευκες νιφάδες χιονιού.
Συμμετέχουν το Τοπικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού, ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
«Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου 1976-2016:
40 χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό και στην Παράδοση»
19:30 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των σαράντα χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει μια πλούσια εορταστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Παράλληλα με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, οι ομάδες του Συλλόγου θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, χοροί λάτιν και αποσπάσματα από θεατρικά έργα, που παρουσιάστηκαν από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, υπόσχονται να χαρίσουν μια υπέροχη βραδιά με μια ποικιλία θεαμάτων κι ακουσμάτων, που θα συνεπάρουν και θα συγκινήσουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για παιδιά
10:00 Διήγημα του Α. Παπαδιαμάντη με τίτλο «Το άνθος του γιαλού». Αφήγηση Μίλτου Μαρέτα.
10:30 Ζαχαροπλαστική από μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Πολυγύρου με την καθοδήγηση των σεφ του ΙΕΚ Ξυνή.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στο τουριστικό περίπτερο «Έξι Βρύσες»

ΤΡΙΤΗ 20 & ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για παιδιά
10:00 Ζωγραφική, αφηγηματικό παραμύθι με κολάζ, κόσμημα, διακοσμητικά, κατασκευές με πυλό από μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Πολυγύρου με τη βοήθεια του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου
18:00 Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα παιδικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Κάλαντα και δρώμενα από τους μικρούληδες χορευτές του Ομίλου...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Θεατρική παράσταση
11:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου με τη θεατρική παράσταση «Το παιδί και το όνειρο» της Κάρμεν Ρουγγέρη.
ΔΟΥΜΠΙΑ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
17:30 Στολισμός - φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συνοδεία της νεοσύστατης Παιδικής Χορωδίας Δουμπιών
18:30 Ερχομός του Αϊ –Βασίλη με δώρα για τα παιδιά
19.30 Διασκέδαση για παιδιά στην αίθουσα του ΚΑΠΗ με αφήγηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας από ξωτικά, παιχνίδι, χορό και face painting από το αγγελάκι.
21:00 Κέρασμα χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δουμπιών.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΑΝΑ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
11:00 Όμορφη και εορταστική ατμόσφαιρα με ξωτικά, παιχνίδια, χορό, το αγγελάκι με την πολύχρωμη κασετίνα του και τον βοηθό του Άη- Βασίλη με τα στολίδια του.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
17:00 Καραμέλες στα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη. Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από ξυλοπόδαρο και τους βοηθούς του Άη-Βασίλη, πάρτι, face painting με πολύχρωμα σχήματα, έντονα χρώματα και λάμψη από την αστραφτερόσκονη. Μπαλονοκατασκευές για όλους στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιόχωρας.
Συμμετέχουν: ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιόχωρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Η ΕΛΠΙΣ», ο Αθλητικός Σύλλογος Χολομών Ρ.Π., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά
16:00 Όμορφη και εορταστική ατμόσφαιρα με ξωτικά, παιχνίδια, χορό, το αγγελάκι με την πολύχρωμη κασετίνα του και τον βοηθό του Άη- Βασίλη με τα στολίδια του στο Δημοτικό σχολείο Μαραθούσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήμνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθούσας.



ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
Πρωτοχρονιάτικη παιδική γιορτή
11:30 Διασκέδαση των παιδιών με ανιματέρ, κατασκευές, ζωγραφιές στο πρόσωπο και σκανταλιές μαζί με τα ξωτικά. Δώρα και μπαλονοκατασκευές σε όλα τα παιδιά από τον Άη Βασίλη
στα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου Γεροπλατάνου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 - ΤΡΙΤΗ 20 - ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΩΜΕΝΑ
17:00 – 21:00 Τρεις μέρες γεμάτες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ, εκθέσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Διασκέδαση για τα παιδιά στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, το εργαστήρι χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής, το χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο. Πάρτι για παιδιά με διασκεδαστές, κάλαντα, τραγούδια, λαχταριστά κεράσματα, γιορτινά σημεία για φωτογράφιση. Χριστουγεννιάτικη αγορά με εποχιακά είδη, είδη λαϊκής τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, ροφήματα, γλυκίσματα και ζαχαρωτά. Με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, παραγωγών και εμπόρων.

19 Δεκεμβρίου: Θεατρικό παιχνίδι και χριστουγεννιάτικοι διαγωνισμοί από τα αδέξια ξωτικά. Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο εργαστήρι του Άη Βασίλη κάτω από αστραφτερές νιφάδες χιονιού.
20 Δεκεμβρίου: Γλυκά στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, παιχνίδια με τους βοηθούς του Άη Βασίλη και μπαλονοκατασκευές για όλα τα παιδιά.
21 Δεκεμβρίου: Παιχνίδια και αστεία χορευτικά με τον σκανταλιάρη καλικάντζαρο και τη μελένια αρκούδα. Στις ζωγραφιές προσώπου ο Mickey ξυλοπόδαρος και η Minnie.
Μετά τη διασκέδαση των παιδιών γλέντι με DJ με τη συμμετοχή του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • 6 έως 11 Δεκεμβρίου 2016. Έκθεση κεραμικής γλυπτικής από τη Μαρία Παπανικολάου με μια σειρά αντικειμένων που έχουν ως κεντρικό θέμα την «τσαγιέρα» στην οικία Παραλή, στον πεζόδρομο Πολυγύρου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 6 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:30. Στην έκθεση αυτή συνέβαλαν ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και η επιχείρηση Χολομών της οικογένειας Παπακωνσταντίνου.
Ώρες λειτουργίας 17:00-20:00 .
  • 7 έως 13 Δεκεμβρίου 2016. Προγραμματισμένη ξενάγηση και κέρασμα με παραδοσιακά γλυκά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου (Οικία Καραγκάνη) για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου. Αφήγηση παραμυθιού από την Μ. Ιωαννίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.
  • 10 – 19 Δεκεμβρίου 2016. Γιορτή Βιβλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων στον πεζόδρομο, στον πολυχώρο του ξενώνα KΛiTieS. Εγκαίνια Σάββατο 10/12 στις 19:30. Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο» από τον συγγραφέα, Φώτη Γιάντσιο, για παιδιά Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού Σάββατο 17/12 στις 12:30.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 13:30 και 17:30 – 21:00, Σαββατοκύριακα 10:00 – 13:30 και 17:30 - 21:00.
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.
  • 17 έως 21 Δεκεμβρίου 2016. Πρώτη έκθεση Cheap Art Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου στην οικία Παραλή στον πεζόδρομο Πολυγύρου. Η Cheap Art είναι η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση 20 καλλιτεχνών του ΣΚΕΤΠ. Οι καλλιτέχνες θέλοντας να έρθουν σε πιο άμεση επαφή με το κοινό, δημιούργησαν διάφορα έργα σε μικρές διαστάσεις και σε προσιτή τιμή.
Ώρες λειτουργίας 18:00 - 21:00.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Διαμαντή Κωνσταντίνα, Δουμάνη Μαρία, Ζαγορίτη Ευμορφία, Καραδήμος Παράσχος, Καραφουλίδου Άννα, Κουζούχας Γιώργος, Κυπαρίσσης Αθανάσιος, Λιάρα Έφη, Λούκα Παναγιώτα, Μάγειρας Παρασκευάς, Μανωλούδα Κατερίνα, Μελίσση Βασιλική, Μπιτσιός Αθανάσιος, Μπότου Άννα, Μυλωνά Άννα, Νικολάου Κατερίνα, Παπανικολάου Μαρία, Πειραλής Χρήστος, Χατζηευστρατίου Βαρβάρα, Χουλιαροπούλου Δέσποινα.
Με την υποστήριξη του Ν.Π. του Δήμου Πολυγύρου " ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" .
  • 19 – 21 Δεκεμβρίου 2016. Μαθητική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Ματιές στην πόλη μου το χειμώνα» για μαθητές και μαθήτριες δημοτικού 7-12 ετών των σχολείων της πόλης του Πολυγύρου στην οικία Παραλή, στον πεζόδρομο Πολυγύρου.
Ώρες λειτουργίας 17:30 – 21:00.
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου.
  • 19 – 21 Δεκεμβρίου 2016. Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Αναμνήσεις... μιας πόλης!!!» στην οικία Παραλή, στον πεζόδρομο Πολυγύρου. Περισσότερες από 170 φωτογραφίες προβάλλουν γνωστές κι άγνωστες πτυχές της πόλης, που είχαν μείνει στο περιθώριο της μνήμης. Φωτογραφίες που καταγράφουν την πορεία του Πολύγυρου στο χώρο και το χρόνο, που αποτυπώνουν όχι μόνο ιστορία αλλά και συναισθήματα.
Ώρες λειτουργίας 17:30 – 21:00.

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου και της ομάδας του Facebook «Παλιές φωτογραφίες Πολυγύρου»