«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου το 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, τα νήπια και οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου στη διάρκεια της εκδήλωσης «Ελάτε να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου», που πρότεινε και οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου.
Τα παιδιά είδαν το χώρο του μουσείου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση που υπάρχει εκεί. Στη συνέχεια χρωμάτισαν με χρώματα και πινέλα στολίδια για το δέντρο του μουσείου και έφτιαξαν ευχετήριες κάρτες με τυπώματα που απεικόνιζαν σχέδια από κεραμικά πιάτα -εκθέματα του μουσείου. Ζωγράφισαν το δώρο που θέλουν στο γράμμα για τον Άγιο Βασίλη, το οποίο έριξαν στη συνέχεια στο ταχυδρομικό κουτί στην είσοδο του μουσείου. Στην αυλή του μουσείου στόλισαν τα δύο ξύλινα δεντράκια που υπήρχαν σε μια όμορφη σύνθεση που ετοίμασαν οι ...
υπάλληλοι της Εφορείας με ελαφάκια, ένα μικρό τρενάκι και τη φιγούρα του Αη- Βασίλη να περνά με τα ελάφια του και το έλκηθρο μπροστά από το φεγγάρι.
Βγήκαμε όλοι υπέροχες φωτογραφίες και τα παιδιά φεύγοντας από το Μουσείο πήραν μαζί τους την κάρτα τους και ένα όμορφο μπισκότο – στολίδι για το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η εκδήλωση ήταν ξεχωριστή, τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το χώρο και τις δράσεις και συμμετείχαν με κέφι και δημιουργικότητα.
Το Νομικό Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Κανονίδη Ιωάννη, προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και την επιστημονική ομάδα της Εφορείας που οργάνωσαν και υλοποίησαν την εκδήλωση στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολύγυρου, την προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου κ. Βασιλειάδου Θεανώ και τη νηπιαγωγό κ. Γεωργακοπούλου Ευαγγελία που προετοίμασαν τα νήπια για τη συμμετοχή τους στη δράση και την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Παπανικολάου Ευτυχία που προωθεί τέτοιες συνεργασίες.

Εύχεται η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου να είναι η αρχή για μια γόνιμη συνεργασία ανάμεσα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, στο Δήμο Πολυγύρου , τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χαλκιδικής , τις σχολικές μονάδες αλλά και όλη την τοπική κοινωνία.