«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΠΕ, ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΣΔΙΤ!

Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία αφορά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ). Συνεδρίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και το ζήτημα αφορά τους κατοίκους και τις ζωές πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων του Λεκανοπεδίου, απασχόλησε δε και απασχολεί, όλους τους Δήμους της περιοχής, ιδιαίτερα τους...
κατοίκους που βιώνουν καθημερινά τις εγκληματικές πολιτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, η σημερινή κυβέρνηση.
Με την απόφαση αυτή, ολοκληρώνεται μια συνολική στροφή της κ. Δούρου και του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην λογική απόλυτης αποδοχής των πολιτικών που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια και εντάθηκαν την περίοδο των μνημονίων. Ιδιαίτερα δε, στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Π.Σ της Πέμπτης, οι διακηρύξεις για μια άλλη πολιτική, μετεξελίσσονται πια, σε προγράμματα ΣΔΙΤ και σε νέες μεγάλες ευκαιρίες για τους μεγαλοεργολάβους.
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) με πρόσφατη ανακοίνωση της, δήλωνε την κάθετη διαφωνία της, με την εισαχθείσα και ψηφισθείσα ήδη, εισήγηση της Περιφερειάρχου Αττικής. Εξάλλου εδώ και καιρό, είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της, για μείζονα ζητήματα που αφορούν την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, αλλά και τα τεκταινόμενα στην Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Οι δε σύμβουλοι στο Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κανταράς και Σακούτης, κατέθεσαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ συνολική εναλλακτική πρόταση, η οποία αναφέρονταν στα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, της χρηματοδότησης των ΟΤΑ, της προωθούμενου νέου σκληρού μνημονιακού πλαισίου, το οποίο φέρει την ονομασία «Τριετής Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων» και στηρίζεται από το σύνολο των μνημονιακών Αυτοδιοικητικών δυνάμεων! Πρόσφατη δε υπήρξε, η πρωτοβουλία Αιρετών κατά της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης Φούχτελ στο Ναύπλιο, που στη σφαίρα των διαβουλεύσεων της, είχε αντίστοιχα ζητήματα (ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποιήσεις) και για την οποία διαμαρτυρία, η ΛΑ.Ε εργάσθηκε με όλες της τις δυνάμεις.
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΣΜΠΕ, η οποία απόφαση βρίσκεται στον αντίποδα των από καιρό επεξεργασμένων θέσεων της ΛΑ.Ε και δεν έχει καμία σχέση με όσους υπερψήφισαν η ανέχτηκαν την απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Ταυτόχρονα, πρέπει να χαιρετίσουμε όλους τους πολίτες, που αγωνίσθηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Και ήταν πολλοί αυτοί που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στην συνεδρίαση του Π.Σ.
Η Λαϊκή Ενότητα έχει αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με μεγαλύτερη ένταση, για να ανατραπούν οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση στη σημερινή κατάσταση. Για να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίφημες συμπράξεις δημοσίου -ιδιωτικού τομέα και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Για να ηττηθούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις εφαρμόζουν. Μαζί μ' αυτά και οι εφαρμόζοντες αυτές τις πολιτικές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
*Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, υπεύθυνος για τα ζητήματα Αυτοδιοίκησης, μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε.
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016