«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Πολύγυρος αγαπάει την Άρση Βαρών!

 
Στιγμές ανεπανάληπτες έζησε για τέσσερις μέρες ο Πολύγυρος φιλοξενώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, μια διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, που τέθηκε την αιγίδα και την αγκαλιά του Δήμου Πολυγύρου.
Οι μεγαλύτεροι αθλητές της χώρας, ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες κατέκλυσαν...
τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου, που γέμισε ασφυκτικά από το φίλαθλο κοινό της πόλης και ολόκληρης της Χαλκιδικής. Επικεφαλής της προσπάθειας τέθηκε ο Έλληνας Πολυολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, που δεν σταμάτησε ούτε για μια στιγμή να φωτογραφίζεται με μικρούς και μεγάλους, να μοιράζει χαμόγελα και αυτόγραφα, να μιλάει για την μεγάλη του αγάπη, την Άρση Βαρών.
Η συγκίνηση ήταν διάχυτη από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, όπου έγινε η παρουσίαση του αθλήματος στους μαθητές σχολείων της πόλης. Αγόρια και κορίτσια με έκδηλο ενθουσιασμό σήκωσαν βάρη και αποθέωσαν τον μεγαλύτερο αθλητή στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Ακολούθησε συνάντηση της ΕΟΑΒ και του Πύρρου Δήμα με τους γυμναστές της Χαλκιδικής με σκοπό τη δημιουργία αθλητικών σωματείων και συλλόγων Άρσης Βαρών στο νομό ενώ το απόγευμα τον Πύρρο Δήμα υποδέχτηκε η Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών Χαλκιδικής, που ως αναμνηστικό της συνάντησής τους του χάρισε το βιβλίο-λευκώμα «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική – Γεφυρώνοντας δύο πατρίδες», που πρόσφατα εξέδωσε.
Τεράστια ήταν η χαρά των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, που έσφιξαν το χέρι του ολόχρυσου, Πύρρου Δήμα, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο και του χάρισαν τιμητική κάρτα που κατασκεύασαν όλοι μαζί. Και κατά τη συνάντηση με το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Πολυγύρου ο Πύρρος Δήμας εισέπραξε αγάπη απεριόριστη δίνοντας δύναμη στους μαθητές να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.
Το μεσημέρι του Σαββάτου τα μέλη του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου ξενάγησαν τον Πύρρο Δήμα στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, δίνοντας του την ευκαιρία να γνωρίσει της παράδοση του τόπου.

Υπό τις επευφημίες του κοινού αγωνίστηκαν, εκτός συναγωνισμού τέσσερις πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, που έχει αναλάβει την άθληση και αποφόρτιση των νέων προσφύγων και μεταναστών.
Κορύφωμα της διοργάνωσης η τελετή των αγώνων το Σάββατο το βράδυ. Το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου σείστηκε από το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που αγάπησε την Άρση Βαρών. Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης οι κάτοικοι της πόλης παρακολούθησαν τις βραβεύσεις των «δυνατών» που έμειναν στη σκηνή για την αναμνηστική φωτογραφία. Ο κόσμος και μετά τη λήξη της τελετής έμεινε για πολύ ώρα ακόμη στο θέατρο για να βγει φωτογραφίες με τον Πύρρο Δήμα και τους παραολυμπιονίκες.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του πρωταθλήματος η διοργάνωση είχε μεγάλες επιδόσεις αλλά και πανελλήνια ρεκόρ από την Κωνσταντίνα Μπεντέλη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Γυναικών στο αρασέ, ζετέ και στο σύνολο.