«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου στην προβολή της ταινίας «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης» σε αίθουσα της ΠΕΧ

Στο πλαίσιο των δράσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με αντικείμενο την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας,η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016  την προβολή της αρχαιολογικής ταινίας AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ο Σταγειρίτης“, για τις τρεις τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου (1ου , 2ου  και 3ου ) στην...
αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Τη συγκεκριμένη ταινία παρακολούθησαν πάνω από 230 μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, ενώ έλαβε χώρα πριν και μετά την ταινία ένα διαδραστικό παιχνίδι εμπέδωσης γνώσεων  μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών και των εκπροσώπων της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ.κ. Γεωργίας Στρατούλη και Ελένης Στούμπου-Κατσαμούρη.

Συντελεστές της ταινίας : Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη, αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια. Επιστημονική επιμέ­λεια: Kώστας Παπαστάθης, αρχαιολόγος. Γενική επιμέλεια: Γιάννης Κανονίδης: Προϊστάμενος ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.
Συντονισμός της εκδήλωσης : Δρ. Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Η ως άνω επιτυχημένη εκδήλωση αποτέλεσε την αρχή και την υπόσχεση, για μια δυναμική συνέχεια δράσεων και συνεργασιών της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής με την  Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για την υποστήριξη και ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Χαλκιδικής.