"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΝΕΩΝ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΥΛΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής (ΕΠΑΝΕΧ) σας ενημερώνει ότι την...
 Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Οργανισμού των Νέων Μουδανιών (οδός Γεωργίου Παπανδρέου 12) ενημερωτική ημερίδα που αφορά τις νέες δωρεάν καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μέσω της αναβαθμισμένης διαδικτυακής του πύλης www.epichal.gr σε όλους του επιχειρηματίες, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ένα παράθυρο συνεργασίας με όλο τον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες ψηφιακές δράσεις του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μέσω των οποίων θα αποκτήσουν τις παρακάτω Υπηρεσίες:
  • Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη. Αφορά τα καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking), που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την τουριστική πύλη.
  • Ιστοσελίδα της επιχείρησης στον Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά.
  • Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) μέσα σε μια Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά που μπορεί να ενσωματωθεί και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης.
  • Υπηρεσία Online Συμβούλου του Επιχειρηματία με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα.
Αναλυτική παρουσίαση θα γίνει από εκπρόσωπο της εταιρείας Knowledge με την οποία συνεργάζεται ο φορέας για την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών.

  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις για τα τέσσερα βασικά καθεστώτα του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, «Γενική επιχειρηματικότητα», «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού», «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους», με ποσοστά ενίσχυσης έως 55% με βάση τον νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων. Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων και στα τέσσερα καθεστώτα είναι η 19η Οκτωβρίου 2016 και μέχρι να υπάρξει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής με την εκκίνηση του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων. Σημαντικές αλλαγές προωθήθηκαν μετά την δημόσια διαβούλευση των νέων προκηρύξεων , με σημαντικότερη τη δυνατότητα τεκμηρίωσης της χρηματοδότησης του κόστους του επενδυτικού σχεδίου μέσω επιστολής του Νόμιμου Εκπροσώπου του φορέα για την πρόθεση λήψης δανείου και άρα την μη υποχρέωση απόδειξης της ιδίας συμμετοχής του φορέα, ούτε της προέγκρισης δανείου από την τράπεζα κατά την υποβολή της πρότασης. Παράλληλα δόθηκε μικρή παράταση στο περιθώριο υποβολής των προτάσεων μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2016 για τα καθεστώτα της «Γενικής επιχειρηματικότητας» και τις «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ». Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού : www.ependyseis.gr

  • ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε.) συνδιοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, ημερίδα με θέμα « Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος (Ν. 4339/2016)». Εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο κος Λαμπριανίδης Λόης, Γενικός Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Επιπλέον αφορολόγητο ποσό για όσους πραγματοποιούν δαπάνες πάνω από το 80% του εισοδήματός τους με τη χρήση χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας ή με e-banking προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Επίσης, θα δίνονται επιπλέον λαχνοί για συμμετοχή σε κληρώσεις σε όσους ξεπερνούν τα όρια δαπανών με τραπεζικές πληρωμές, ενώ το υπ. Οικονομικών προωθεί τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού για να καταστεί δυνατή η καθολική χρήση πλαστικού χρήματος από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις . Το σχέδιο περιλαμβάνεται στον ειδικό τόμο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά την τελετή παράδοσης και παραλαβής.

  • ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Εκρηκτική χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων την άνοδο κατά 16,6% που παρουσίασε το Σεπτέμβριο η συνολική αξία των εξαγωγών, φθάνοντας τα 2,35 δις ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του 2015 είχε φθάσει στα 2,05 δις ευρώ. Ο ΠΣΕ σημειώνει πως η ενίσχυση των εξαγωγών προέρχεται από σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας, καθώς η αξία των εξαγωγών χωρίς τα πετρελαιοειδή αυξήθηκε κατά 177,6 εκατ. ευρώ ή κατά 12%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Η μεγάλη αύξηση του Σεπτεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στο 3,7% οι απώλειες που καταγράφονται στη συνολική αξία των εξαγωγών από τις αρχές του έτους.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΣΜΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Να υπάρξει συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση σε επίπεδο θεσμών έως τις 28 Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το EuroWorking Group που θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, θέτει ως στόχο η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίτευξη αυτού του στόχου θα σηματοδοτήσει και την έναρξη μίας εμπεριστατωμένης συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός «καθαρού διαδρόμου εξόδου» για την Ελλάδα. Αυτός ο «διάδρομος», όπως τον ονομάζει η ελληνική πλευρά, θα περιλαμβάνει τα βασικά βήματα που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το μνημόνιο στα μέσα του 2018, και συγκεκριμένα, τη συμφωνία για το χρέος, τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, την έξοδο στις αγορές και, τέλος, την έξοδο από το μνημόνιο.

  • ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ
Την ανάγκη να σταματήσει η αύξηση των έμμεσων φόρων, να υπάρξει στροφή προς την περικοπή δαπανών, αλλά και να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να δοθεί το "σήμα" προοπτικής μείωσης φόρων στο μέλλον που θα στηρίξει την ανάκαμψη, περιγράφει η Έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρός του Παναγιώτης Κορλίρας. Στην έκθεση γίνεται σαφές ότι το πακέτο μέτρων του 2018 είναι σχεδόν στο σύνολό του φορολογικό και γίνεται λόγος για υπερφορολόγηση και έντονο φορολογικό ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Η έκθεση επίσης υπολογίζει ότι μπορούν – αν χρειαστεί - να φτάσουν στα 16 δισ. ευρώ τα "δανεικά" του κράτους από δημοσίους φορείς (από τα 12.000 δισ. ευρώ περίπου που είναι σήμερα). Ακόμη, απευθύνει κάλεσμα να σταματήσουν οι μεμψιμοιρίες  και οι κοντόθωροι ανταγωνισμοί και να υπάρξει πραγματικός, παραγωγικός συναγερμός που θα διαμορφώσει σταθερές συναινέσεις σε ευρύτερο φάσμα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.  Σημειώνεται ότι το Δημοσιονομικό Συμβούλιο έχει συσταθεί με βάση τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και δύναται να προτείνει "ημιαυτόματες" παρεμβάσεις στον ΥΠΟΙΚ αν κρίνει ότι υπάρχει δημοσιονομικός λόγος.
  • 356 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 3η ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Θετική επίδραση 414 εκ. ευρώ θα είχε στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό για τις οποία, με την 3η εργαλειοθήκη του απευθύνει 356 συστάσεις. Ο Οργανισμός στην 326 σελίδων έκθεσή του προτείνει λύσεις για την άρση των περιορισμών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις κατασκευές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το χονδρικό εμπόριο και τη μεταποίηση. Οι πέντε αυτοί κλάδοι αποτελούν το 11,2% του ΑΕΠ και το 16,7% της απασχόλησης. Το 10% των συστάσεων του ΟΟΣΑ προς την ελληνική κυβέρνηση αφορά σε απαρχαιωμένες διατάξεις που δεν ισχύουν πλέον και προκαλούν νομική αβεβαιότητα.

  • ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΣΕΕ
Την αλλαγή του καθορισμένου χρόνου των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και προτείνει να δοθεί στους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους το δικαίωμα να διαχειριστούν ελεύθερα δύο ή τρείς εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τις περιφέρειες τους.

  • ΕΞΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Το 59% των εργοδοτών δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλο προσωπικό. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της ManpowerGroup. Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι: (1) Στο 59% καταγράφεται η δυσκολία των εργοδοτών να βρουν κατάλληλο προσωπικό στην Ελλάδα τοποθετώντας τη χώρα στην 8η θέση παγκοσμίως, (2) "Επαγγελματίες Πωλητές", οι θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα για 8η συνεχή χρονιά, (3) 70% των Ελλήνων εργοδοτών επιλέγουν ως στρατηγική αντιμετώπισης της έλλειψης ταλέντων την παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης και ανάπτυξης στο υπάρχον προσωπικό.

  • ΕΩΣ 16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ/ ΕΤΟΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέχρι και στο 9% του ΑΕΠ εκτιμάται ότι φτάνει η συνολική έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση της ΕΥ (Ernst & Young: Ερνστ & Γιανγκ), στο πλαίσιο μελέτης που εκπόνησε για λογαριασμό της ΔιαΝΕΟσις. Την ίδια στιγμή, η συνεχιζόμενη αύξηση των φόρων (ο λόγος φόρων προς το ΑΕΠ αυξήθηκε το 2014 στο 35,9% από 34,4%) δεν έφερε την ευκταία αύξηση εσόδων για τα δημόσια ταμεία. Αντιθέτως, σημειώθηκε μείωση σε διψήφιο ποσοστό σε σχέση με το 2010. τα διαφυγόντα έσοδα από τη φοροδιαφυγή των φυσικών προσώπων εκτιμώνται σε 1,9% έως 4,7% του ΑΕΠ ετησίως. Τα διαφυγόντα έσοδα από ΦΠΑ, υποθέτοντας ότι το έλλειμμα ΦΠΑ αφορά στο σύνολό του φοροδιαφυγή, ανέρχονται σε 3,5% του ΑΕΠ.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα διαφυγόντα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή των επιχειρήσεων, τα οποία υπολογίζονται γύρω στο 0,06% έως 0,15% του ΑΕΠ, καθώς και οι απώλειες από το λαθρεμπόριο ποτών, τσιγάρων και καυσίμων το οποίο φθάνει περίπου σε 0,45% του ΑΕΠ . Σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΥ, οι βασικοί παράγοντες που τροφοδοτούν τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι οκτώ: η πολυνομία και η πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος, η ανασφάλεια δικαίου φορολογούμενων και υπαλλήλων της φορολογικής διοίκησης, η συνεχιζόμενη αύξηση των φόρων, η διαχρονική ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η τεχνολογική ανεπάρκεια και η αδυναμία αξιοποίησης των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, η γραφειοκρατία, οι διαρθρωτικές στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αυτοαπασχολούμενων (διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο), καθώς και η φορολογική κουλτούρα.

  • ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Ο ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, επικρατώντας της υποψηφίου των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ, καθώς σε αρκετές καθοριστικές πολιτείες η διαφορά ήταν οριακή, αλλά ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής. Επικράτησε σε όλες σχεδόν τις αμφίρροπες πολιτείες και εξασφάλισε τουλάχιστον 288 εκλέκτορες, πιθανώς 304, υπερβαίνοντας την απαραίτητη πλειοψηφία. Η Χίλαρι Κλίντον έχει 215 εκλέκτορες και εάν κερδίσει, όπως αναμένεται, το Μέιν, τη Μινεσότα, και το Νιου Χάμσιρ, θα φθάσει στους 233.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.