«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ισόβια σε 30χρονο για φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο στη Χαλκιδική

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 55 χρόνων καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 30χρονος ομογενής που κρίθηκε ένοχος για φονική συμπλοκή που σημειώθηκε πέρσι τον Ιούλιο, έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, κατά την οποία σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα τρία.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αιματηρό επεισόδιο φαίνεται ότι έγινε...
για τα μάτια μίας γυναίκας. Ο γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενος, συνεπλάκη αρχικά με μία παρέα τριών ανδρών, τους οποίους έσπευσαν να συνδράμουν φίλοι τους. Κάποια στιγμή, ο 30χρονος έφυγε από το σημείο και φέρεται να επέστρεψε λίγο αργότερα με όπλο, με το οποίο κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ, μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων θαμώνων του μαγαζιού.
Από τα πυρά σκοτώθηκε ένας 34χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ο 40χρονος αδελφός του, ο 45χρονος υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου κι ένας 29χρονος. Η Αστυνομία τον συνέλαβε λίγες ώρες αργότερα, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή και την προφυλάκισή του, απέδρασε από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Πολυγύρου. Συνελήφθη εκ νέου μετά από ανθρωποκυνηγητό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώπιον δικαστών και ενόρκων, ο 30χρονος, που δήλωσε πυγμάχος, αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης του φονικού, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, που τον αναγνώρισαν ως το άτομο που πυροβόλησε.
Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, πρόκληση σωματικών βλαβών, απόδραση, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές.