«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 2 ατόμων στην Χαλκιδική

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 57χρονου, για απάτη σε βάρος 2 ατόμων στην Χαλκιδική.
Σε βάρος του...
57χρονου, καθώς και γυναίκας συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος από τον Μάρτιο του 2016, παρουσιαζόταν στους παθόντες ως υποτιθέμενος μεσάζοντας για επιχειρηματική συνεργασία με εργοστάσιο του εξωτερικού, όπου η συνεργός του εμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτρια και τους υπόσχονταν την ίδρυση και λειτουργία αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, που θα έκανε εισαγωγές των προϊόντων του εργοστασίου.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο 57χρονος χθες (01-11-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, τη στιγμή που παραλάμβανε από τους παθόντες το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τμηματικά από τους παθόντες ανέρχεται στα 10.700 ευρώ, ενώ παράλληλα οι παθόντες υπέστησαν και οικονομική ζημιά που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 34.000 ευρώ και αφορούσε το λειτουργικό κόστος προετοιμασίας της υποτιθέμενης επιχείρησης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.