«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ 25-26-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016


Η αντίστροφη μέτρηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών & Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, που θα διεξαχθεί στις 25-26 και 27 Νοεμβρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής έχει ξεκινήσει. Η διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και συγκεντρώνει τους κορυφαίους και τις κορυφαίες του αθλήματος.
Ξεχωριστός στη διοργάνωση θα είναι ο ρόλος του πολυολυμπιονίκη μας, Πύρου Δήμα, ο οποίος...
θα βραβευτεί για την προσφορά του στον αθλητισμό και θα μιλήσει στους μαθητές σχολείων της πόλης το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2016.
Μάλιστα τα παιδιά της Ε’ και Στ’ του Δημοτικού και της Α’ και Β’ Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδραστική παρουσίαση του αθλήματος της Άρσης Βαρών, να αγωνιστούν και να κερδίσουν μετάλλια σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2016 σε 13 κατηγορίες. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τους Πανελλήνιους τίτλους και παράλληλα να συγχαρούν την Παραολυμπιακή ομάδα Άρσης Βαρών σε Πάγκο, που μας έκανε υπερήφανους στο Ρίο. (Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων θα κοινοποιηθεί σε επόμενο δελτίο τύπου).

Η ΕΟΑΒ θα τιμήσει σε ειδική τελετή το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20:15 τους Παύλο Μάμαλο, Δημήτρη Μπακοχρήστο, Κώστα Δήμου, Νίκο Γκουντάνη, Πασχάλη Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη καθώς και τον Ομοσπονδιακό προπονητή Άρσης Βαρών σε πάγκο, Δημήτρη Ιωαννίδη, για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χάρισαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Παράλληλα θα βραβευτεί ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα, καθώς και για την συνολική πορεία της ομάδας μας στο Ρίο. 

Η ΕΟΑΒ θα βραβεύσει τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Προσφύγων και Ασυνόδευτων Ανηλίκων και τη συνολική πολύτιμη προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.
Εκτός συναγωνισμού θα συμμετάσχουν σε αγώνες νέοι πρόσφυγες και μετανάστες που αθλούνται στο πρόγραμμα Υποστήριξης Προσφύγων των Παιδικών χωριών SOS και του Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας.
Το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου αναμένεται να κατακλυστεί από το φίλαθλο κοινό της Χαλκιδικής για να χειροκροτήσει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια όλων των αθλητών και να σφίξει το χέρι των παραολυμπιονικών μας.

Η είσοδος στους αγώνες όλων των κατηγοριών είναι ελεύθερη.