"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Δήλωση του Τάσου Κανταρά σχετικά με την ομιλία του υφυπουργού Εσωτερικών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Δήλωση του Τάσου Κανταρά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και υπεύθυνου για ζητήματα Αυτοδιοίκησης, σχετικά με την ομιλία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.
"Η ομιλία του κ. υφυπουργού Εσωτερικών σήμερα στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχε όλα τα στοιχεία της μνημονιακής μετάλλαξης της κυβέρνησης του. Αθέτησε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος του, οι οποίες αναφέρονταν στη...
ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού. Έκλεισε, πρίν κάν ανοίξει το θέμα της χωροταξικής αναθεώρησης, μετενόμασε το διαχρονικό αίτημα της Απλής Αναλογικής σε σύστημα αναλογικής των συμβούλων και μετακύλησε για το αόριστο μέλλον το πιο ουσιαστικό και καυτό θέμα, που είναι η χρηματοδότηση των ΟΤΑ.
Επι της ουσίας πρότεινε την απλή επικαιροποίση του Καλλικράτη, αντί της προώθησης ενός εναλλακτικού, ριζοσπαστικού, αντιμνημονιακού, δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου.
Η τρίτη κατα σειρά μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας, σήμερα ενώπιον των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, προδιέγραψε το βέβαιο τέλος της"!