"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Ανάπτυξη 2,7% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα 03/10 στη Βουλή. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη αυτή που σηματοδοτεί την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης. Επίσης, το προσχέδιο προβλέπει...
πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ -υψηλότερο απ' το στόχο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής- αλλά και 760 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά.

  • ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ 2,8 ΔΙΣ. ΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 10ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. συζήτησαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, την Πέμπτη το απόγευμα. Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως εφόσον ρυθμιστούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα, το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

  • ΣΤΗΝ 86Η ΘΕΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στην 86η θέση μεταξύ 138 χωρών, από την 81η θέση πέρυσι μεταξύ 140 χωρών, υποχώρησε η Ελλάδα στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Σύμφωνα με την έκθεση του WEF (Global Competitiveness Report 2016-2017), στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ελβετία, ακολουθούμενη από τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και τη Γερμανία.




  • ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Οι 6 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44.8% των συνταξιούχων παίρνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.  Τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις μειώθηκαν από 20% έως και άνω του 50% μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις.

  • «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΝΕΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΜΗ

Τα στοιχεία που προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), καταδεικνύουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα, αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016 ως προς την ίδρυση και τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων είναι συγκριτικά κατά πολύ χειρότερα από τα αντίστοιχα του ίδιου διαστήματος του 2015, ενώ ως προς το σύνολο (σ.σ. για το εννιάμηνο του 2016), οι διαγραφές, ξεπερνούν τις εγγραφές (21.654 εγγραφές – 24.330 διαγραφές). Ειδικότερα, ως προς το σκέλος των διαγραφών, τα τρία πρώτα τρίμηνα καταγράφεται αύξηση 33,35%, (24.330 κλειστές επιχειρήσεις), έναντι 18.245 την ίδια περίοδο το 2015. Οι νέες εγγραφές έχουν επίσης πληγεί, αφού σε σχέση με το 2015, μειώνονται κατά 10,41% περιοριζόμενες σε 21.657, έναντι των 24.174.

  • ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ POS
Από τον χώρο της εστίασης αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017 η υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS). Το μέτρο θα ξεκινήσει από αυτόν τον κλάδο -εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης - καθώς εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» θα προβλέπεται η επέκταση της υποχρέωσης σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο 2017 (δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, λογιστές, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς κτλ). Για να συμμορφωθούν όλοι με το συγκεκριμένο μέτρο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη σύσταση ενός μητρώου επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν POS. Το μητρώο αυτό στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων.
  • ΞΑΝΑ Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ;
Όπως δείχνουν τα πράγματα, από τη αρχή του χρόνου επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις που προβλέπουν την επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Η περίοδος αναστολής της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας ακινήτων λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εκδηλωθεί από το οικονομικό επιτελείο καμία πρόθεση για παράταση της αναστολής, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ο φόρος υπεραξίας να επιβαρύνει και πάλι τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Από την 1η-1-2017 θα επανενεργοποιηθούν οι διατάξεις του άρθρου 41 του ΚΦΕ, που προβλέπουν ότι επιβάλλεται φόρος υπεραξίας με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου. Ο φόρος επιβαρύνει τον πωλητή του ακινήτου, ενώ ο αγοραστής οφείλει φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει διακρατήσει το ακίνητο που πωλεί για πέντε τουλάχιστον έτη από τη στιγμή της απόκτησής του, η υπεραξία είναι αφορολόγητη μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ. Όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα τα οποία έχουν στην κατοχή τους πριν από το 1995 απαλλάσσονται από το φόρο υπεραξίας. Η τελική υπεραξία επί της οποίας υπολογίζεται ο φόρος προσδιορίζεται με βάση ποσοστιαίους συντελεστές απομείωσης κλιμακούμενους ανάλογα με τα έτη διακράτησης του ακινήτου (από 98,2% για δύο χρόνια διακράτησης έως 60% για περισσότερα από 26). Ειδικά για ακίνητα που έχουν αποκτηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1995 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002 οι συντελεστές απομείωσης περιορίζονται, καθώς πολλαπλασιάζονται με 0,8.
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016
Κατόπιν επιστολής από το Υπουργείο Εξωτερικών σας ενημερώνουμε ότι Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, έχουν διεξαχθεί από τις αρχές του 2016, έξι επιχειρηματικές αποστολές (σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιορδανία, Ρουμανία, Βέλγιο, Κένυα και Ιράν), ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν, επτά επιπλέον επιχειρηματικές αποστολές, έως το τέλος του 2016, σε :

Καζακστάν (26 & 27 Σεπτεμβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, αγροδιατροφικά προϊόντα, ενέργεια, κατασκευές, φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα και τουρισμός)

Σουηδία (3 Οκτωβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, τρόφιμα, λογισμικό, τουρισμός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δομικά υλικά)
Τυνησία (1 & 2 Νοεμβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, αγροτικός εξοπλισμός –αρδευτικά- δομικά υλικά -μάρμαρα, μονωτικά, είδη κιγκαλερίας, ιατρικά μηχανήματα, βάσεις φωτοβολταϊκών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τουρισμός)
Πολωνία (8 Νοεμβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, τρόφιμα & ποτά, φάρμακα, καλλυντικά, τουρισμός, τεχνολογίες περιβάλλοντος, κατασκευές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δομικά υλικά και λογισμικό gaming)
Ινδονησία (14 & 15 Νοεμβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, τρόφιμα και ποτά, καλλυντικά, φάρμακα, κατασκευές, δομικά, ανανεώσιμες πηγές, αμυντικό υλικό, ναυτιλία και τουρισμός)
Σ.Αραβία (28 & 29 Νοεμβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, τρόφιμα και ποτά, δομικά, κατασκευές, ανανεώσιμες πηγές, φάρμακα, καλλυντικά, τουρισμός & ιατρικός τουρισμός, αμυντικό υλικό και αγορά ακινήτων)
Σερβία (5 & 6 Δεκεμβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, τρόφιμα και ποτά, κατασκευές & δομικά υλικά, ανανεώσιμες πηγές, φάρμακα, καλλυντικά και τουρισμός & ιατρικός τουρισμός)
Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή στις ανωτέρω επιχειρηματικές αποστολές μπορούν να αναζητηθούν, μέσω της αρμόδιας B8 Δ/νσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών, τηλ. 210-3682766, E-mail : b08@mfa.gr.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Σας ενημερώσουμε για την επίσημη έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα έχει στόχο να δώσει μια μοναδική προοπτική στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες. To πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, που στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και τις βοηθά, σε συνεργασία με ένα ασυναγώνιστο δίκτυο κορυφαίων επαγγελματιών, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Στις επιλεγμένες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος και με την αρωγή της Endeavor Greece θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρήγορα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συνεισφέρουν στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις, θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, οι άξονες που θα υποστηριχθούν μέσω του προγράμματος είναι: (1) προοπτικές σε διεθνείς αγορές, , (2) πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό, (3) στρατηγική καθοδήγηση σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας. Η υποβολή των αιτήσεων, ξεκίνησε από 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2016. Θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.somethingbetter.gr.

  • ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ 70% ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Σε βάθος τριετίας, σε σύνολο 604 αποφάσεων οι 440 ήταν θετικές για τους φορολογούμενους, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων και τα χρηματικά ποσά που βεβαιώνονται. Επτά στους δέκα φορολογουμένους που προσφεύγουν σε διοικητικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων φορολογικού ελέγχου δικαιώνονται. Τα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο ανάμεσα στο Αύγουστο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2016. Παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δήλωσε ότι ο λόγος που τόσοι φορολογούμενοι κέρδισαν στα δικαστήρια οφείλεται στο ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός πρώτον υπολόγιζε λανθασμένα τους φόρους και τα πρόστιμα και δεύτερον βεβαίωνε υψηλότερα ποσά φόρου από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Η «φουσκωμένη» βεβαίωση φόρων επέτρεπε στους επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων να υποστηρίζουν στους προϊστάμενούς τους ότι είχαν πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί. Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω οφειλές-φάντασμα αύξαναν πλασματικά τον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μάλιστα δεν μπορούσαν να εισπραχθούν.
  • ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΜΥΦ)
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, έτους 2015, μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016. Με δεδομένο ότι για το έτος 2014 είχαν υποβληθεί συνολικά 1.280.000 συγκεντρωτικές καταστάσεις, ότι για το έτος 2015 μέχρι αυτήν την ώρα έχουν υποβληθεί 1.070.000 δηλώσεις, και ότι ο αριθμός υποβληθεισών καταστάσεων την εβδομάδα που διανύουμε ανέρχεται σε κατά μέσο όρο 74.000/ημέρα, το συγκεκριμένο διάστημα κρίνεται επαρκές, ώστε να υποβληθούν και οι εναπομείνασες καταστάσεις.
  • ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ Sepenet

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος Β' 3163/30.09.2016) η απόφαση με την οποία παρατείνεται έως 31.10.2016 η υποχρέωση απόκτησης κωδικού πρόσβασης από τους εργοδότες στο ΟΠΣ-ΣΕΠΕ (www.sepenet.gr).

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Η.
Παράταση ενός μήνα, έως τις 31 Οκτωβρίου, από τις 30 που έληγε κανονικά, δίνει η Δ.Ε.Η. στους καταναλωτές που επιθυμούν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Επίσης, το Δ.Σ. της Επιχείρησης αποφάσισε τη βελτίωση των όρων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, λαμβάνοντας υπόψη, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση.
  • ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για τη δραματική μείωση των γεννήσεων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Από το 2011 μέχρι και το 2015 ο πληθυσμός της χώρας, λόγω της μείωσης των γεννήσεων και της αύξησης των θανάτων έχει μειωθεί κατά περίπου 90.000 άτομα. Δηλαδή, στην 5ετία των μνημονίων έχει χαθεί ουσιαστικά μια μεγάλη ελληνική πόλη. Το 2015 ήταν η χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά αφού καταρρίφθηκαν τρία αρνητικά ρεκόρ όσον αφορά τη φυσική κίνηση (γεννήσεις-θάνατοι) του πληθυσμού. Πρώτον, οι γεννήσεις περιορίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Δεύτερον, οι θάνατοι κατέρριψαν ρεκόρ πενταετίας. Και τρίτον, σημειώθηκε το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στην εποχή των μνημονίων αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα σε εποχή ειρήνης, αφού οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά τουλάχιστον 29.365 άτομα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τα ληξιαρχεία, το θλιβερό φαινόμενο συνεχίζεται και το 2016 ενώ από το 2011 μέχρι και σήμερα εκτιμάται ότι θα έχει «χαθεί» μια μεγάλη ελληνική πόλη με πληθυσμό άνω των 120.000 κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρονιά που διανύουμε είναι η 6η διαδοχική κατά την οποία καταγράφεται φυσική μείωση του πληθυσμού.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΧΙV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10/2016)

Η ΧΧΙV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ /4ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ προκηρύσσει ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/16 για την προμήθεια κρεάτων (CPV 15110000-2) για τις ανάγκες του συσσιτίου της ΧΧΙV ΤΘΤ. Οι ποσότητες των συγκεκριμένων ειδών δεν δύναται να υπολογιστούν με ακρίβεια καθόσον εξαρτώνται από λόγους μη δυνάμενους να προβλεφθούν μελλοντικά όπως ζήτηση προϊόντων , δύναμη προσωπικού- ανάγκες Μονάδων κλπ. Η εκτιμώμενη δαπάνη χωρίς ΦΠΑ θα ανέρχεται σε εκατόν χιλιάδες ευρώ (100.000,00 €) περίπου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 26 Οκτωβρίου 2016 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00. Η αποσφράγιση των υποφακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά» θα πραγματοποιηθεί στην ΧΧΙV ΤΘΤ/4Ο ΕΓ , την 27η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.00. Κριτήριο κατακύρωσης της προμήθειας θα αποτελέσει η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά τιμής σε κάθε είδος ξεχωριστά. Περισσότερες πληροφορίες τις εργάσιμες ώρες και μέρες από την ΧΧΙV ΤΘΤ/4Ο ΕΓ , Στρατόπεδο «ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ», Λιτόχωρο ΤΚ 60200 , τηλέφωνο 2352094047, email : gtxxivtut@army.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: