«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιασμός στα σχολεία του Πολυγύρου

Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για χιλιάδες μαθητές που στοιχήθηκαν στα προαύλια των σχολείων για τον αγιασμό και τη νέα του πορεία στην εκπαίδευση, για την κατάκτηση νέων εφοδίων και γνώσεων.
Σε όλα τα σχολεία του νομού οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν ομαλά και...
διατέθηκαν τα σχολικά βιβλία στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.


Στον Πολύγυρο ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος τέλεσε τον αγιασμό  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, των αντιδημάρχων Πολυγύρου Χρήστου Βορδού και Δημήτρη Ζαγγίλα και της Προϊσταμένης Α’θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχίας Παπανικολάου.

Λίγο αργότερα ο   Μητροπολίτης Κασσανδρείας τέλεσε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, του δημάρχου Πολυγύρου και αντιδημάρχων.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής
«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες 
Ξεκινά μια καινούργια σχολική  χρονιά,   μια νέα πορεία στους δρόμους της μόρφωσης και της γνώσης και καλούμαστε όλοι  να συμμετέχουμε  και να ανταποκριθούμε με τις καλύτερες διαθέσεις και με όλες μας τις δυνάμεις.
Εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη σε όλους σας και ιδιαίτερα στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας, που είναι το μέλλον του τόπου μας ,  προκειμένου να κατορθώσουν να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.
Η σωστή μελέτη , η υπομονή , η επιμονή , η υπευθυνότητα και η αισιοδοξία  από την πλευρά των μαθητών μαζί με τη σωστή καθοδήγηση και την υποστήριξη των δασκάλων αλλά και την αγάπη και την κατανόηση των οικογενειών είναι τα σημαντικότερα εφόδια για μια επιτυχημένη και δημιουργική  σχολική χρονιά.
Παρόλο που διανύουμε μια δύσκολη εποχή είμαι βέβαιος ότι θα αναδειχτείτε  νικητές ενάντια σε κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία.
Η Πολιτεία οφείλει να συμβάλει  στη διαμόρφωση ελπιδοφόρων συνθηκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Καλή σχολική χρονιά!!!»
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: