«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Ανδριανού στο νομό Χαλκιδικής

Ο κ. Γιάννης Ανδριανός πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και νυν Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, για την επίσκεψη του στο νομό Χαλκιδικής εγκαινιάζοντας την «Συμφωνία Αλήθεια της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας» στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, έκανε την εξής δήλωση:
Στόχος της δράσης μας αυτής είναι να συνομιλήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε την τοπική κοινωνία και της υγιείς δυνάμεις της, να αναδείξουμε τα σημαντικά προβλήματα, αλλά και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδα και της πατρίδας μας.
Επισκεφθήκαμε όλο το νομό και παντού συναντήσαμε ανθρώπους που μέσα στην κρίση, μέσα στα προβλήματα και τα εμπόδια, δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Ελλάδα της δημιουργίας και της...
προκοπής, η Ελλάδα της αριστείας είναι εδώ και αυτή την Ελλάδα οφείλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο.
Το μήνυμα, η κραυγή αγωνίας που ακούσαμε, ήταν παντού η ίδια: Δεν πάει άλλο. Παντού, το συμπέρασμα των πολιτών, ό,τι κι αν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, όποια κι αν είναι η ιδεολογική τους προέλευση, είναι πως η κατάσταση σήμερα στην κοινωνία και την οικονομία είναι πολύ χειρότερη από ό,τι στις αρχές του 2015, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Η απαξίωση των κοινωνικών δομών, ο στραγγαλισμός της πραγματικής οικονομίας, η θηλιά της ανεργίας, η αφαίμαξη ακόμα και των πιο αδυνάμων από την υπερφορολόγηση, το κράτος-δυνάστης που αντί να δίνει λύσεις και προοπτικές, βάζει ολοένα και περισσότερα εμπόδια στους πολίτες, η απόλυτη διάψευση των προσδοκιών όσων πίστεψαν προεκλογικά στα ψέματα της σημερινής κυβέρνησης, όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα.
Κι αυτή η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη όσο η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ: Από τη μια, ξέχασε τελείως τις προεκλογικές του υποσχέσεις που εξάγγειλε δύο χρόνια πριν στο ίδιο ακριβώς βήμα – ξέχασε την ανατροπή των μνημονίων, ξέχασε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ξέχασε την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του κατώτατου μισθού, όπως επίσης ξέχασε και τις καταστροφικές για τη χώρα συνέπειες της δήθεν “περήφανης διαπραγμάτευσης” του 2015. Από την άλλη, προσπάθησε να αντικαταστήσει τις παλιές υποσχέσεις με καινούργιες – σήμερα όμως, κανείς δεν πιστεύει ούτε ότι η κυβέρνηση αυτή θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην οικονομία, ούτε ότι πολεμά τη διαπλοκή, ούτε ότι θα αποκαταστήσει το κοινωνικό κράτος. Ο λαϊκισμός πλέον έχει αποκαλυφθεί σε όλες του τις διαστάσεις και δεν πείθει κανέναν.
Απέναντι λοιπόν στον λαϊκισμό και το ψέμα, στις κούφιες υποσχέσεις και την εξαπάτηση, στα ανεύθυνα πειράματα και την αναποτελεσματικότητα, η Νέα Δημοκρατία απαντά με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.
Το στίγμα μας είναι ξεκάθαρο: Ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και τα μνημόνια, περνά μέσα από την ειλικρίνεια, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Περνά μέσα από συγκεκριμένες, κοστολογημένες και ρεαλιστές δράσεις για την πραγματική οικονομία και την ανακούφιση των οικογενειών που σήμερα υποφέρουν. Περνά μέσα από την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους, υπηρέτη και όχι αφέντη του πολίτη, περνά μέσα από την οικοδόμηση ενός νέου, ισχυρού κεφαλαίου εμπιστοσύνης.
Σε λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τους συγκεκριμένους άξονες της κυβερνητικής μας πρότασης. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν την παρουσία, τον πολιτικό λόγο και τις προτάσεις
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τις αντίστοιχες του Πρωθυπουργού και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Θα έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν ποια από τις δύο προσεγγίσεις είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύσεις και προοπτικές στη χώρα, στην κοινωνία και την οικονομία – να αποφασίσουν τι μέλλον θέλουμε για μας και τα παιδιά μας.
Εδώ, η Κεντρική Μακεδονία και η Χαλκιδική, όπως και η ιδιαίτερη πατρίδα μου η Αργολίδα, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των τεράστιων δυνατοτήτων της
πατρίδας μας. Η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και τα καινοτόμα προϊόντα, ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας και το περιβάλλον, και κυρίως το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας, όλα τα τεράστια αυτά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα δεν δικαιολογούν την σημερινή κατάσταση. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ολοένα και πιο δυναμικά, ολοένα και πιο αποφασιστικά, στέλνουν το μήνυμα της απελευθέρωσης, της δημιουργίας και της προκοπής.
Αυτό το μήνυμα λοιπόν εμείς το ακούμε. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χτίζουμε πάνω σ' αυτό τον οδικό χάρτη για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση, για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, για τη θεμελίωση της εμπιστοσύνης που είναι και η προϋπόθεση για ένα καλύτερο αύριο. Σ' αυτή την προσπάθεια που σύντομα θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι του τόπου, καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν”.

Ο Πρόεδρος κ. Τζηρίτης Απόστολος και τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής, ευχαριστούν θερμά τον πρώην Υφυπουργό Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό για το ενδιαφέρον του να περιοδεύσει στο νομό μας (που δεν είναι η εκλογική του περιφέρεια) να ακούσει, άλλα κυρίως να αφουγκραστεί τους πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους, αποκομίζοντας την όσο το δυνατό πληρέστερη και ακριβέστερη εικόνα της κοινωνίας που καλείται, και επιβάλλεται να έχει ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: