«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Δήλωση των Κανταρά Τάσου και Σακούτη Νίκου Μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ που έχει σχέση με το κυοφορούμενο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ» και τη δήθεν ομόφωνη στάση των μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δηλώνουμε ότι:

Στη συζήτηση που διεξήχθη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τοποθετηθήκαμε σαφέστατα αρνητικά στο σύνολο του Σ/Ν, την φιλοσοφία και τον πολιτικό του προσανατολισμό.

Ένα Σ/Ν που κινείται στα πλαίσια του...
θεσμοθετημένου μνημονιακού τοπίου, επιχειρεί τον περαιτέρω ασφυκτικό έλεγχο της Αυτοδιοίκησης υπό την στενή μάλιστα επιτήρηση του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών. Κινείται στα πλαίσια των γνωστών πελατειακών εξυπηρετήσεων, του γνωστού ελληνικού παλαιοκομματικού πελατειακού κράτους, αφήνοντας στις καλένδες τις διακηρυγμένες θέσεις για την Αυτοτελή και Αυτοδύναμη Αυτοδιοίκηση και τις παλιές δεσμεύσεις του κυβερνητικού κόμματος για ένα διαφανές πλαίσιο σύστημα προσλήψεων, πλήρους και μόνιμης απασχόλησης, νομιμοποιεί τη λογική των ελαστικών σχέσεων.

Το Σ/Ν είναι ένα μικρό δείγμα της προσχώρησης της Κυβέρνησης στη λογική των Θεσμών εποπτείας, πράγμα που αποτυπώνεται και στις πρώτες γενικές κατευθύνσεις που παρουσίασε το Υπουργείο στο υπό διαμόρφωση πλαίσιο του Νέου Καλλικράτη.

Η τοποθέτησή μας ήταν και είναι σαφέστατη.

Δεν αποτυπώνεται στο Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ.

Χωρίς να απεμπολούμε αναγκαίες διατάξεις που ρυθμίζουν έστω και μερικώς, εκκρεμότητες – αιτήματα εργαζομένων, διαφωνούμε πλήρως με την φιλοσοφία του Σ/Ν και του εκκολαπτόμενου Νέου Καλλικράτη.

7 – 9 – 2016                                                                   Τάσος Κανταράς
                                                                                        Νίκος Σακούτης

                                                                                        Μέλη Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: