«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θεμελίωση Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλάτιστας - Έναρξη 6ης Γιορτής Κτηνοτροφίας - Γεωργίας


Μετά την παράδοση στην τοπική κοινωνία της Γαλάτιστας του νέου 12-θέσιου Δημοτικού Σχολείου, προϋπολογισμού 3.270.000 ευρώ μια ακόμα μεγάλη υποδομή γίνεται πραγματικότητα στη Δ.Ε. Ανθεμούντα. Πρόκειται για το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλάτιστας, η θεμελίωση του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί , παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ι. Σιμώνη, του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ανθεμούντα, Α. Λακρού, Δημοτικών Συμβούλων και του Τοπικού Συμβουλίου Τ.Κ. Γαλάτιστας.
«O Δήμος Πολυγύρου ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής της Γαλάτιστας. Το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλάτιστας, έργο με προϋπολογισμό 4.300.000 ευρώ, θα στεγάσει τα όνειρα νέων ανθρώπων, που ασχολούνται...
με τον αθλητισμό, αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις αθλητικού ενδιαφέροντος. Οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής θα αποκτήσουν το σπίτι τους, το οποίο θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό ότι άλλα δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή είναι στον άμεσο προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής. Το πρώτο αφορά το φράγμα της Γαλάτιστας, του οποίου η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμη προς υποβολή για χρηματοδότηση, και το δεύτερο, την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Γαλάτιστας, με προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ περίπου, του οποίου η μελέτη έχει υποβληθεί για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη μελέτη για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Βάβδου.


Μετά τη θεμελίωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλάτιστας έγινε ο αγιασμός των δύο καινούριων απορριμματοφόρων, που προμηθεύτηκε ο Δήμος Πολυγύρου, με χρηματοδότηση 290.000 ευρώ από το πρόγραμμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015». Πρόκειται για ένα μικρό απορριμματοφόρο, χωρητικότητας 5 m3, και ένα μεγάλο, χωρητικότητας 16 m3, τα οποία έχουν ενισχύσει το στόλο των μηχανημάτων του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Γαλάτιστας και εξυπηρετούν την περιοχή από τις αρχές του καλοκαιριού.



Νωρίτερα ο Δήμαρχος Πολυγύρου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του επισκέφθηκε τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός Γαλάτιστας), όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν έργα για την αναβάθμισή της προϋπολογισμού 2.929.860 ευρώ. Όπως σημείωσε, οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν κυρίως την αντικατάσταση του φθαρμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Στη θέση του τοποθετήθηκε νέος – σύγχρονος με σκοπό την συμμόρφωση της ποιότητας εκροής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία για την επαναχρησιμοποίηση (άρδευση) των επεξεργασμένων λυμάτων.



Το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, απεύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Κτηνοτροφίας – Γεωργίας υπογραμμίζοντας ότι έχει μεγάλη σημασία για τον τόπο η εξωστρέφεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων του κλάδου, που επιτυγχάνεται μέσα από τη γιορτή αυτή, την οποία ο Δήμος Πολυγύρου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια. Η πολιτεία αλλά και η αυτοδιοίκηση, σημείωσε, οφείλει να στηρίξει τους κτηνοτρόφους εφαρμόζοντας πολιτικές προοπτικής, δίνοντας βαρύτητα σε τομείς, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι τώρα προσεχθεί ανάλογα. Και κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει ο τόπος, τα οποία ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των καταναλωτών.




Στις σημερινές εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χαλκιδικής, Σωτηρία Βλάχου, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, ο βουλευτής Κοζάνης και υπεύθυνος αγροτικού Τομέας της ΝΔ, Γεώργιος Κασσαπίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Κατερίνα Ζωγράφου και Δημήτριος Τζηρίτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής, Απ. Τζηρίτης, οι πολιτευτές της ΝΔ, Ευθ. Καρανάσιος και Στ. Βαλιάνος.

Οι εκδηλώσεις για την 6η Γιορτή Κτηνοτροφίας συνεχίζονται το βράδυ στις 21:30 στο γήπεδο της Γαλάτιστας, όπου ο Σύλλογος Νεολαίας οργανώνει μεγάλη συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη. Οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας της Γαλάτιστας να στηρίξει τον 10χρονο Δημήτρη, που μετά από σοβαρό τροχαίο βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Αύριο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, το σκηνικό των εκδηλώσεων μεταφέρεται στο προαύλιο του Λυκείου Γαλάτιστας. Εκεί στις 20:30 θα παρουσιάσει χορούς το Χορευτικό Συγκρότημα Γαλάτιστας και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Σταύρο Παζαρέντζη και την Ορχήστρα του.
Υπενθυμίζεται ότι στο προαύλιο του Λυκείου Γαλάτιστας λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων, γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, επιχειρήσεων και φορέων αγροτικού – λαογραφικού υλικού. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή: 18:00 – 23:00 και Σάββατο: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 23:30.

Παράλληλα σε αίθουσες του λυκείου Γαλάτιστας λειτουργεί Έκθεση Αγιογραφίας από το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας – Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου όρους και Αρδαμερίου. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή: 18:30 -21:30 και Σάββατο: 18:30 – 23:30.

Την 6η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας διοργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου, η Δημοτική Κοινότητα και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας. Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Α.Ο.Γ., ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΝΘΕΜΟΥΣ, ο Σύλλογος Νεολαίας, το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας – Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου όρους και Αρδαμερίου και το Χορευτικό Συγκρότημα Γαλάτιστας.