«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η Χαλκιδική για 2η φορά στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TourNatur 2016 στο Ντίσελντορφ

Ανάμεσα σε 5.000 προορισμούς και πάνω από 260 εκθέτες, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής  συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TourNatur στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προβάλλοντας τη λιγότερη γνωστή πλευρά της Χαλκιδικής. Στόχος της Χαλκιδικής, ηανάδειξη του προορισμού και η στοχευμένη προσέλκυση τουριστών που θα βοηθήσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η έκθεση TourNatur θεωρείται η...
πιο σημαντική έκθεση περιπατητικού και outdoor activities τουρισμού. και προσελκύει επισκέπτες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη που ενδιαφέρονται για διακοπές που συνδυάζουν πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση,  καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση. Η έκθεση φέτος , που ξεπέρασε τους 40.000 επισκέπτες φέτος σύμφωνα με τους διοργανωτές, και πραγματοποιήθηκε  στο εκθεσιακό κέντρο  Messe Düsseldorf Exhibition Center στο Ντίσελντορφ  στις 2 - 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Χαλκιδική στη δεύτερη της συμμετοχή και όντας πλέον ένας αναγνωρίσιμος προορισμός, κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και παρουσίασε στο κοινό τις μοναδικές περιπατητικές της διαδρομές, οι οποίες συνδυάζουν τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου και την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Στις συναντήσεις με ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εναλλακτικές εκδρομές στην Ελλάδα, (κυρίως) στη Νότια αλλά όχι στη Χαλκιδική, εκτός από τα ορεινά μονοπάτια του Χολομώντα, τους ημιορεινούς και παραθαλάσσιους περιπάτους στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μονοπάτι που συνδέει την Ολυμπιάδα με τα Αρ. Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική με αφορμή και τα «επετειακά έτη Αριστοτέλη 2016-2017».

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής  αναγνωρίζοντας ότι ο εναλλακτικός τουρισμός είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως, (μόνο οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια Ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σύμφωνα με το Γερμανικό Οργανισμό Hiking), παρουσίασε τη Χαλκιδική ως ένα προορισμό ο οποίος εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της φύσης, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, εποχές που ενδείκνυνται για φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Η Ελληνική παρουσία ήταν και φέτος έντονη με τη συμμετοχή 7 Περιφερειών και 30 εκθετών (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος). ΟιΕλληνικές Περιφέρειες,  μέσα από τη συμμετοχή τους σε ειδικές εκθέσεις, όπως η TourNatur, προσπαθούν ναδιεκδικήσουν ένα σημαντικό μερίδιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς με την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν νέους εναλλακτικούς προορισμούς.  

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Dusseldorf, Γρηγόρης Δελαβεκούρας, ο οποίος συνομίλησε με τη Διευθύντρια Μάρκετινγκ του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Τάνια Ακριτίδου, το στέλεχος της Περιφέρειας ΚΜ, Μαριάννα Σκουλαρικά και την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερα-Λάμπρου όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και ηπροβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, ως εναλλακτικός προορισμός και δήλωσε αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης της προσπάθειας μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: