«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Τσιτσάνη Ραψωδία μετά μουσικής στην έκθεση του ΣΚΕΤΠ στη Γερακινή

Το Φεστιβάλ Πολυγύρου πάει θάλασσα από τις 29 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2016 με μουσικές εκδηλώσεις στη Γερακινή, τις Καλύβες, τα Ψακούδια και την Μεταμόρφωση.
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου στη Σκάλα της Γερακινής η Χορωδία Ορμύλιας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα «Ένεπε Μούσα» παρουσιάζουν στοιχεία από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και ερμηνεύουν τραγούδια του μεγάλου λαϊκού δημιουργού. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διδασκαλία χορωδίας: Αντώνης Κωνσταντινίδης
Λαϊκή κομπανία:
Μάκης Στεργιούδης, μπουζούκι
Αντώνης Κωνσταντινίδης, κιθάρα, τραγούδι
Μαρινέλα Hertug, βιολί...

Βάσω Λάγαρη, ακορντεόν
Αλέκος και Μαρία Αρβανίτη, τραγούδι
Ραψωδίας κείμενα ερμηνεύουν:
Αφηγητής – Τσιτσάνης: Μιλτιάδης Π. Μαρέτας
Ζωή Τσιτσάνη: Μελπομένη Χριστολιάκου
Ελίζα: Αγγελική Χλιάπα
Επιμέλεια σκηνικού διακόσμου: Μαγδαληνή Βενιωτά
Κείμενο, σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Π. Μαρέτας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου (28 – 31 Ιουλίου 2016) με τίτλο: «Στις κάβες της Γερακινής: Ελληνικοί Λευκόλιθοι, εικαστική προσέγγιση μιας διαχρονικής συμβίωσης». Στην έκθεση ο ΣΚΕΤΠ προσεγγίζει εικαστικά -και όχι μόνο- τη δράση και παρουσία του παλαιότερου ενεργού κοιτάσματος στον ελλαδικό χώρο, των μεταλλείων Γερακινής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: εικαστικά έργα καλλιτεχνών, έκθεση συλλογής ορυκτών ανά τον κόσμο, ομιλίες, προβολές, παρουσίαση βιβλίου, ξενάγηση, ενημέρωση των επισκεπτών από τα μέλη του συλλόγου. Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00.