«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Εξώδικο αθλητικών σωματείων της Χαλκιδικής κατά της Ε.Π.Σ.Χ.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ & ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

1. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Α.Ε. Ποντίων Πετραλώνων», το οποίο εδρεύει στα Πετράλωνα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

2. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία...
«Α.Ο. Μεταμόρφωσης», το οποίο εδρεύει στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

3. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Α.Ο. Σάρτης», το οποίο εδρεύει στη Σάρτη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

4. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Α.Ο. Σημάντρων», το οποίο εδρεύει στα Σήμαντρα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

5. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Α.Σ. Ουρανούπολης», το οποίο εδρεύει στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

6. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Απόλλων Αρναίας», το οποίο εδρεύει στην Αρναία Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

7. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αετός Ζωγράφου», το οποίο εδρεύει στο Ζωγράφου Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

8. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αετός Φούρκας», το οποίο εδρεύει στη Φούρκα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

9. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αίας Ελαιοχωρίων», το οποίο εδρεύει στα Ελαιοχώρια Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

10. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Άκανθος Ιερισσού», το οποίο εδρεύει στην Ιερισσό Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

11. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αναγέννηση Αγίου Προδρόμου», το οποίο εδρεύει στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

12. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αναγέννηση Ολυμπιάδας», το οποίο εδρεύει στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

13. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ανθεμούς Γαλάτιστας», το οποίο εδρεύει στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

14. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΑΠΟΕΛ Γερακινής», το οποίο εδρεύει στη Γερακινή Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

15. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Άρης Κασσανδρείας 2005», το οποίο εδρεύει στη Κασσανδρεία Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

16. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αριστοτέλης Σταγείρων - Στρατονίκης», το οποίο εδρεύει στα Στάγειρα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

17. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Δόξα Κρήμνης», το οποίο εδρεύει στην Κρήμνη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

18. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Δόξα Ορμύλιας», το οποίο εδρεύει στην Ορμύλια Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

19. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ελπίδες Νέου Μαρμαρά», το οποίο εδρεύει στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

20. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ελπίς Αγίου Παντελεήμονα», το οποίο εδρεύει στον Άγιο Παντελεήμονα Χαλκιδικής Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

21. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ελπίς Πολυγύρου», το οποίο εδρεύει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

22. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ερμής Νέας Ποτίδαιας», το οποίο εδρεύει στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

23. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ηρακλής Μ. Παναγίας», το οποίο εδρεύει στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

24. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ηρακλής Νέας Φώκαιας», το οποίο εδρεύει στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

25. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ήφαιστος Γοματίου», το οποίο εδρεύει στο Γομάτι Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

26. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Θύελλα Κρήνης», το οποίο εδρεύει στην Κρήνη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

27. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Θύελλα Μεταγγιτσίου», το οποίο εδρεύει στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

28. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Θύελλα Στανού», το οποίο εδρεύει στο Στανό Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

29. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Κύπρος Διονυσίου», το οποίο εδρεύει στο Διονυσίου Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

30. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος Νεοχωρίου», το οποίο εδρεύει στο Νεοχώρι Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

31. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Νεάπολις Πολυχρόνου», το οποίο εδρεύει στο Πολύχρονο Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

32. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Νέμεσις Συκιάς», το οποίο εδρεύει στη Συκιά Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

33. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Νέος Π.Ο.Ν. Καλλικρατείας», το οποίο εδρεύει στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

34. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Όλυνθος Ολύνθου», το οποίο εδρεύει στην Όλυνθο Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

35. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Π.Ο. Σάρτης 2011», το οποίο εδρεύει στη Σάρτη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

36. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Π.Ο. Τρίγλιας», το οποίο εδρεύει στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

37. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Παλλήνη Παλιουρίου», το οποίο εδρεύει στο Παλιούρι Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

38. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Π.Α.Ο. Δουμπιών», το οποίο εδρεύει στα Δουμπιά Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

39. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΟΚ Λακκώματος», το οποίο εδρεύει στο Λάκκωμα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

40. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΟΚ Πολυγύρου», το οποίο εδρεύει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

41. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Προποντίς Νέου Μαρμαρά», το οποίο εδρεύει στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

42. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Τορωναίος Αφύτου», το οποίο εδρεύει στην Άφυτο Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

43. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Τορωναίος Συκιάς», το οποίο εδρεύει στη Συκιά Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

44. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Φοίνικας Νικήτης», το οποίο εδρεύει στη Νικήτη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

45. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Χολομών Ταξιάρχη», το οποίο εδρεύει στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

46. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Α.Σ. Σκιώνης», το οποίο εδρεύει στη Σκιώνη Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

47. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Άρης Παλαιοχωρίου», το οποίο εδρεύει στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

48. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Διγενής Λακκώματος», το οποίο εδρεύει στο Λάκκωμα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

49. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ελπίς Βραστάμων», το οποίο εδρεύει στα Βράσταμα Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

50. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Τ.Α.Μ.Κ. Στρατωνίου», το οποίο εδρεύει στο Στρατώνι Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

51. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Κόσμος Νέων Μουδανιών», το οποίο εδρεύει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

52. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Π.Ο. Μουδανιών», το οποίο εδρεύει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

53. Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αστέρας Β. Χαλκιδικής», το οποίο εδρεύει στο Στρατώνι Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.



ΚΑΤΑ

Του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ .Χαλκιδικής, η οποία εδρεύει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής κι εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ε.Π.Ο. – Γραφείο Προέδρου – υπόψη κ. Γκιρτζίκη.
Πολύγυρος 7 Ιουλίου 2016

------------------------------

1. Με έκπληξη και αγανάκτηση εκπρόσωποι των Σωματείων μας διαπίστωσαν ότι έχετε αναρτήσει στην Ιστοσελίδα της Ένωσης ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα Σωματεία που προσέφυγαν στα Πολιτικά Δικαστήρια κατά την Ένωσης δεν δικαιούνται να κάνουν μεταγραφές.
Η διαπίστωση αυτή έγινε μετά την λήξη του μεταξύ μας Δικαστηρίου της 5.7.2016 και με βάση προφορικούς ισχυρισμούς των δικηγόρων που παραστάθηκαν υπέρ της Ένωσης.

2. Δεν αποτελεί, βέβαια, πρωτοτυπία το Διοικητικό σας Συμβούλιο να μην συμπορεύεται με το Νόμο, τους Κανονισμούς και το Καταστατικό της ΕΠΣΧ και της Ε.Π.Ο., ωστόσο, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

α. Η Προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια για το συγκεκριμένο ζήτημα της σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, διότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν συμπεριλαμβάνεται στα καθήκοντα κανενός οργάνου της Ε.Π.Ο..
Σας προκαλούμε δε, να μας υποδείξετε σχετική διάταξη, η οποία να είναι αντίθετη σε αυτό.
Άλλωστε, εάν ήταν παράβαση, θα είχατε υποχρέωση να τιμωρήσετε τις ομάδες που προσέφυγαν από τον Μάρτιο του 2016, με τις ποινές που προβλεπόταν από το ίδιο άρθρο 35 παρ. 2 ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Σωματείων, το οποίο σήμερα άλλαξε προς το ηπιότερο.

Δεν το κάνατε έως σήμερα, διότι, βεβαίως, δεν το δικαιούσασταν.

β. Ακόμη και να ήταν παράβαση η προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια για το συγκεκριμένο ζήτημα (που σε καμία περίπτωση δεν ήταν), θα έπρεπε πρώτα να υπάρχει έγγραφη προειδοποίηση για αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 35 ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων, ώστε η Ε.Π.Σ.Χ. να δικαιούται μετά να επιβάλλει οποιονδήποτε περιορισμό στις μεταγραφές, σύμφωνα με το νέο κανονισμό που ισχύει από 1.7.2016, όπως μόλις διαπιστώσαμε.

Ωστόσο, κανένα έγγραφο ή προειδοποίηση δεν έλαβε κανένα Σωματείο από εμάς έως σήμερα.

γ. Σύμφωνα με τον ίδιο – ανανεωμένο και κατά πολύ ηπιότερο – Κανονισμό που ισχύει από 1.7.2016, ο περιορισμός στις μεταγραφές ισχύει έως την άρση της Προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι από την 5.7.2016, οπότε και διεξήχθη το Δικαστήριο Ασφαλιστικών Μέτρων δεν υφίσταται προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια, διότι, αφενός μεν το Δικαστήριο έγινε, αφετέρου δε κανείς από εμάς δεν μπορεί, πλέον να το αναιρέσει, ακόμη και να το επιθυμούσε (που δεν θα το επιθυμούσε, βέβαια, σε καμία περίπτωση).

Συνεπώς, ακόμη και να υπήρχε παράβαση (που δεν υπήρξε για κανέναν λόγο), σήμερα δεν υφίσταται κώλυμα για κανένα Σωματείο από εμάς και αυτό είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης.

Εκτός εάν έχετε την (εσφαλμένη πέρα για πέρα) εντύπωση ότι, από την 1.7.2016 και μέχρι να πάψει να υπάρχει ο συγκεκριμένος κανονισμός (ίσως και μετά από 10ετίες) τα Σωματεία μας δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές, δεδομένου ότι, πλέον, το Δικαστήριο έχει γίνει και κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει τη συμμετοχή του σε αυτό (ακόμη και εάν το επιθυμούσε – που δεν το επιθυμεί).

Με βάση τα παραπάνω:

ΖΗΤΟΥΜΕ:

1. Να ενημερωθείτε άμεσα και έγκυρα για το συγκεκριμένο ζήτημα (αν και η άποψή μας είναι ότι γνωρίζετε την αλήθεια – το ζήτημα είναι μάλλον απλό).

2. Να προβείτε στο «κατέβασμα» της συγκεκριμένης ανάρτησης από την Ιστοσελίδα της Ένωσης, εντός δύο (2) ωρών από τη λήψη του παρόντος.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Να μην προβείτε σε αποκλεισμό κανενός Σωματείου από τη διαδικασία των μεταγραφών, διότι θα αποτελεί παράνομη Πράξη, η οποία περιγράφεται σαφώς σε συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου και των Κανονισμών.
Ο δε παράνομος περιορισμός μας από τη διαδικασία μεταγραφών θα αποτελέσει την αιτία για μεγάλη ηθική και περιουσιακή βλάβη, την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα αναζητήσουμε με όλους τους νόμιμους τρόπους.
Επίσης, θα στερήσει παράνομα την Ε.Π.Σ.Χ. και την Ε.Π.Ο. από πολύ σημαντικά έσοδα και το επόμενο νόμιμο Δ.Σ. είναι βέβαιο ότι θα τα αναζητήσει από εσάς.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

1. Εξακολουθούν να ισχύουν όλα όσα Δηλώσαμε και στην από 4.5.2016 Εξώδικη Δήλωσή μας, η οποία σας κοινοποιήθηκε νόμιμα.

2. Στην περίπτωση, κατά την οποία για άλλη μία φορά προβείτε σε παράβαση των όσων ισχύουν, θα διεκδικήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας σε κάθε επίπεδο Δικαιοσύνης και διαδικασιών.

3. Δεν είναι δυνατόν, εσείς οι οποίοι λειτουργείτε με τα χρήματα και την οντότητα των ομάδων μας και έχουμε δηλώσει επανειλημμένα σε όλα τα θεσμικά επίπεδα ότι δεν σας αναγνωρίζουμε, πλέον, ως εκπροσώπους μας, να εξακολουθείτε να παραβαίνετε το Νόμο και τους Κανονισμούς και να αποτελείτε τροχοπέδη στη λειτουργία των ομάδων μας.

Ο κ. Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., στον οποίο κοινοποιείται το παρόν, καλείται να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, όσον αφορά την αρμόδια Υπηρεσία Μεταγραφών της Ε.Π.Ο., την οποία εποπτεύει και, για τον λόγο αυτό, Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν.


Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα νόμιμα στην Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, ώστε ο Πρόεδρός της, τα μέλη Δ.Σ. και το Προσωπικό της να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην Έκθεση Επίδοσης.



Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος