«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣΧ

Την Πέμπτη 14.7.2016 εκπρόσωποι κάποιων από τα 53 Σωματεία της Χαλκιδικής προσήλθαν στα Γραφεία της Ε.Π.Σ.Χ. για να κάνουν μεταγραφές.
Ανακάλυψαν ότι αυτά που εμείς λέγαμε τόσον καιρό ήταν αληθή, δηλαδή ότι δεν υπήρχε καμία απόφαση για τιμωρία των ομάδων, όσον αφορά τις μεταγραφές, όπως παραδέχθηκε ρητά και η Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Χ. Για τον λόγο αυτό, οι αιτήσεις μεταγραφών κατατέθηκαν, τα σχετικά παράβολα πληρώθηκαν και...
λήφθησαν σχετικοί αριθμοί πρωτοκόλλου.
Αντίθετα, αποκαλύφθηκε ότι όλα αυτά που έλεγαν τόσον καιρό ο κ. Βούλγαρης, τα μέλη του Δ.Σ. και η Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Χ., ότι δηλαδή υφίστατο τιμωρία των 53 ομάδων, όσον αφορά στην απαγόρευση μεταγραφών, ήταν απολύτως ψευδή.
Το ίδιο απόγευμα, ο κ. Βούλγαρης και τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. αποφάσισαν να το «τερματίσουν», λαμβάνοντας μόλις το απόγευμα της 14.7.2016 απόφαση να μην διενεργούν οι 53 ομάδες μεταγραφές, την οποία απέστειλαν στην Ε.Π.Ο. την 15.7.2016. Η ακυρότητα της συγκεκριμένης απόφασης είναι δεδομένη, αφού αυτή δεν λήφθηκε ούτε όταν τα σωματεία προσέφυγαν στα Δικαστήρια, ούτε όταν η υπόθεση συζητήθηκε.
Τα Σωματεία, ακόμη και σε αυτή την παράνομη ενέργεια ήταν ένα βήμα μπροστά από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ.. Το πρωί της 15.7.2016 και πριν ακόμη η απόφαση να πάει στην Ε.Π.Ο., ο νομικός σύμβουλος των Σωματείων ήταν ήδη στην Ε.Π.Ο. και ενημέρωσε την Ε.Π.Ο. για την παρανομία της απόφασης.
Ήδη κάποια Σωματεία προσφεύγουν εντός της επόμενης εβδομάδας στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να ακυρώσουν την απόφαση αυτή το συντομότερο δυνατόν – εντός ολίγων ημερών. Η απόφαση αυτή είναι αυτονόητο ότι θα ισχύσει για το σύνολο των Σωματείων.
Ενημερώνουμε τα Σωματεία ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτε, όσον αφορά στις μεταγραφές. Τους παροτρύνουμε να συντάσσουν και να υπογράφουν τις Αιτήσεις Μεταβολών – δηλαδή τα έγγραφα των μεταγραφών και να επικολλούν σε αυτές τις σχετικές φωτογραφίες επικυρώνοντας την ταυτοπροσωπία των ποδοσφαιριστών.
Με τις υπογραφές αυτές κατοχυρώνουν άμεσα τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών τους και θα τους ενημερώσουμε πολύ σύντομα πότε και πώς μπορούν να εκδώσουν τα νέα τους δελτία.
Όσα Σωματεία επιθυμούν να συμπεριληφθούν σε αυτά που θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης Πρακτικού 4/14-7-2016 της Ένωσης, μπορούν να λάβουν απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία να το αποφασίζουν και να εξουσιοδοτούν σχετικά το Νομικό Σύμβουλο για τις απαραίτητες ενέργειες.
Το σημερινό Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ. εκτέθηκε για άλλη μία φορά ανεπανόρθωτα, αφού η παράνομη απόφασή του αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι τον κ. Βούλγαρη και τους Συμβούλους του (πλην του κ. Γιουβανάκη, ο οποίος πλέον διαφοροποιείται ρητά) τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνον η διατήρηση της καρέκλας τους (βέβαια, μάταια) και ότι δεν διστάζουν να επιδιώκουν απροκάλυπτα το κακό των Σωματείων, πράγμα που δεν πρόκειται να καταφέρουν.



ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ