«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου, με τον Αντιπεριφερειαρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο

Αντιπροσωπεία της "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ", αποτελούμενη απο τον επικεφαλή της Κίνησης Τάσο Κανταρά και μέλος του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τους δημοτικούς συμβούλους Μάκη Πάνο και Αργύρη Τσινά, καθώς και τον σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας Βασίλη Μαλάκο, είχε συνάντηση στην έδρα της Αντιπεριφέρειας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Γιώργο.
Τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν με τον ένα η άλλο τρόπο την Περιφέρεια και κινούνται κυρίως στα...
γεωγραφικά όρια του Δήμου Πολυγύρου.
Το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των ελαιολυμάτων, ιδιαίτερα της Ορμύλιας και της παραλιακής ζώνης, που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την περιοχή και το μέλλον της. Η αντιπροσωπεία ζήτησε κατ αρχήν να γίνουν αυστηρά σεβαστοί οι όροι που τίθενται απο το εθνικό και ευρωπαικό θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των εργοστασίων έτσι ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρύπανση της περιοχής. Σε μια περίοδο δε, που η παραγωγή αυξάνεται συνεχώς, πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία απο την Αντιπεριφέρεια για συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους και τους επιχειρηματίες του κλάδου, έτσι ώστε να βρεθεί λύση ριζικής αντιμετώπισης του θέματος, για ένα νομό που ζεί απο την ελαιοπαραγωγή και τον τουρισμό και με αυτούς τους δύο τομείς συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία.

Τέθηκαν υπ όψιν ακόμη: Το έργο της κατασκευής του δρόμου Θέρμη- Γαλάτιστα, το οποίο καρκινοβατεί υποχρηματοδοτούμενο στο κομμάτι μέχρι την Αγία Αναστασία, αλλά και το υπόλοιπο Αγία Αναστασία -Γαλάτιστα το οποίο δεν έχει ενταχθεί σε καμιά χρηματοδότηση, ευρωπαική η εθνική, με κίνδυνο να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια!
Οι ηλεκτροφωτισμοί σημαντικών κόμβων, όπως της Ολύνθου, της Μεταμόρφωσης, του Αγίου Προδρόμου (Υψικάμινος), του υπό κατασκευήν (κάθοδος Γερακινής προς Ορμύλια) κλπ. Οι διαγραμμίσεις των δρόμων και μια σειρά άλλα έργα, απαραίτητα για την περιοχή.
Απο την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ενωτικής Κίνησης άμεσα, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την εν γένει δύσκολη οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας εξ αιτίας των μνημονιακών περιορισμών, για την έλλειψη προσωπικού μιας Περιφέρειας (Χαλκιδικής) με 429 οργανικές θέσεις και μόνο 94 υπαλλήλους. Ιδιαίτερα ελάχιστους σε τομείς, όπως η τεχνική και κτηνιατρική υπηρεσία.
Επιβεβαίωσε τις μεγάλες καθυστερήσεις του οδικού άξονα Θέρμη -Γαλάτιστα και τον κίνδυνο να μείνει για πολύ το έργο στις ελληνικές καλένδες. Για το θέμα των ελαιολυμάτων, στάθηκε στον ελεγκτικό ρόλο της Περιφέρειας, αλλά και την αποφασιστικότητα της να ισχύσει η νομοθεσία και οι υποχρεώσεις των εργοστασίων. Υποσχέθηκε να ενισχύσει τις ενέργειες, όπως ζήτησε η Ενωτική Κίνηση, στην κατεύθυνση ανάληψης των μεγάλων υποχρεώσεων που έχει το Κράτος για την περιοχή.
Ο Τάσος Κανταράς επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου, η οποία ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση στην διοίκηση του Δήμου με βάση το εκλογικό της πρόγραμμα, όπως και οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Πάνος και Α. Τσινάς ευχαρίστησαν για την ενημέρωση και υποσχέθηκαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους, η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" και όλοι οι δημοτικοί της σύμβουλοι, να ενημερώσουν για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες των διαμερισμάτων του Δήμου. Κυρίως δε, πως θα αγωνισθούν με κάθε τρόπο και απο οποιαδήποτε θέση ευθύνης, για την επίλυση τους.