«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ζώντας με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Με βάση το εξαγγελλόμενο και κατ'ευφημισμόν ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον αδύναμο Έλληνα εργαζόμενο, θα έπρεπε ήδη να είχε εκφραστεί η αγωνία της και το σχέδιο της για τους εργαζόμενους της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ και όλων των άλλων ανέργων των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Ίσως γιατί το φαινόμενο προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Αντ ' αυτού δε ,και μέχρι το Σεπτέμβριο, θα έχει προτείνει νομοθετικά στην Ελληνική κοινωνία τέτοια ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις που θα τις ζήλευε και ο τελευταίος Έλλην καπιταλιστής.
Η «αριστερή ευαισθησία» ή ιδεοληψία της...
Κυβέρνησης εξαντλείται μόνο σε όποιον τομέα δεν ελέγχει στενά η Τρόικα ( παιδεία, εκλογικός νόμος, σύντομα «Καλλικράτης» κλπ ). Στα υπόλοιπα πεδία, όπως η οικονομία και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που είναι και οι βασικοί κινητήριοι μοχλοί για την ανάνηψη του κράτους, ποιεί την νήσσαν συρόμενη πίσω από τις απαιτήσεις των «ανάλγητων» δανειστών, με αποκλειστική στόχευση την παραμονή και μακροημέρευση στην εξουσία, έχοντας λησμονήσει οριστικά το επαναστατικό παρελθόν της. 
H μόνη που πανηγυρίζει στην επικράτεια είναι η Ελληνική Κυβέρνηση η οποία όμως οφείλει να συνδεθεί με την πραγματικότητα και να δώσει πειστική απάντηση για την βαρύτατη φορολογία που έχει θεσπίσει και η οποία αγγίζει οριζόντια την ελληνική κοινωνία, την ίδια στιγμή που τα κρατικά έσοδα παραμένουν ελλειμματικά, παρά την αύξηση δεκάδων φορολογικών συντελεστών. Θα πρέπει να απαντήσει πως θα συλλεχτούν, από τους Έλληνες φορολογούμενους, τα 32 δις φόρων ως το τέλος του έτους, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο αποδιοπομπαίος κόφτης.
 Θα πρέπει να αιτιολογήσει επαρκώς την αβυσσαλέα απόσταση των προεκλογικά υπεσχημένων από τη σημερινή ζοφερή κατάσταση, αλλά και το πώς μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να μας ρίξει πάλι πίσω στο πηγάδι της ύφεσης, χάρη, μεταξύ άλλων, σε μια ηρωική διαπραγμάτευση που κόστισε στη χώρα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.
Θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θεωρία της καλοκαιρινής ραστώνης, την οποία εκμεταλλεύεται για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με τερτίπια τύπου " εκλογικός νόμος " και να αιτιολογήσει γιατί επί των ημερών της ουδείς Έλληνας ( πλην ολίγων ημετέρων ) δεν έχει βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρισκόταν πριν από την 25η Ιανουαρίου 2015  .  
Θα πρέπει να συναντηθεί επιτέλους με την αναγκαία αξιοπιστία που οφείλει να έχει η Κυβέρνηση ενός Κράτους και να περισώσει κάτι από την τιμή της , την ελάχιστη αξία της οποίας αντιλήφθηκαν από χτες 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και εις εκ των μεγαλυτέρων επενδυτών στη Χώρα , η COSCO.
Άλλως, και αν δεν συμβούν σύντομα τα παραπάνω, η αναξιοπιστία και η φαυλότητα θα παραμένουν το δεύτερο όνομα της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Στέλιος Βαλιάνος
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
Δικηγόρος